Çarşamba, Ocak 27, 2010

Korkmamalı da Şaşırılabilir


Bakın bu devüasyon operasyonu pek çok insanın geçirebileceği bir şey, konuştuğum insanların çoğu olmuş, çoğu olmam lazım diyor, pek azı da ilgisiz bu konuyla. O yüzden şöyle garip, böyle zor, canım yandı falan gibi açıklamalarım olmayacak ki hakikaten de hafif ve çabuk geçti operasyonun meşakkatli kısmı. Sadece şaşırdığım iki şeyi söyleyeceğim ki ikisi de aynı şey sayılabilir. O lokal anestezi için burun deliklerine sokulan sargı bezimsi iki parçayı nereye soktular? Yani adam gelip opearsyondan önce sakin ol burnuna bunu koyacağız dedi ve burnumu kullanarak bence beynime bir şey soktu, canım yanmadı ama o kadar şaşırdım ki iki damla yaş süzüldü. Dediğim gibi acıması ya da zorlaması değil konu, insan öyle bir şeyin burnuna girebileceğine o derece ihtimal vermiyor ki şoka giriyor. Benzer şoku bir de ameliyattan iki gün sonra doktor tamponu çıkarırken yaşadım; şimdi burundakileri alacağım dediği anda tutması ve alması gerçekten bir oluyor, vakit almıyor yani olay, can yanması falan yok aksine rahatlama var ama burundan öyle bir şey çıkınca çok şoka giriyor insan çooook. Neyse ameliyat sonrasında da pek endişem olmadı, ama bu tampon mevzusu belli ki bilinçaltıma işlemiş. Ameliyatın gecesi yediğim mi dokundu artık anestezinin artığı mıdır bilmem midem bulandı, çıkartmamak için kendimi tutuyorum tek korkum da çıkartırsam tamponlar fırlar burnum da dağılır, yere mere düşer; ben bilmiyorum ki, meğer adam burnuma sokuyorum diye tamponu beynime kadar sokmuş enseme falan sabitlemiş. Çıkarttım; tamponda tek bir tepki yok, böyle olacağını bilsem rahat rahat çıkartırdım baştan. Sonraki gece de -evde kaldığım gece yani- ilk kez hapşurmak geldi içimden, nasıl bir bilinçaltıysa yine burnum patlar diye korkup hapşurmama çabasına girdim, sonra tabi ki tutamadım ve on kez hapşurdum yaklaşık, yine tampondan tık yok, ağzımdan hava rahatça dışarı çıkabildi, sonra bir de öksürük tuttu ki en burnu sarsan oydu ama dediğim gibi siz burun ameliyatı olursanız korkmayın, tamponlar deli gibi sağlam, öyle ilk harekette çıkacak şeyler değil. Bunları deneyimlediğimde zaten tamponların çıkarılması zamanı gelmişti, şimdi tamponsuz kısımdayım, burun biraz tıkalı biraz açık gibi, üstünde hâlâ bantlar var zaten ama sanki rahat gibiyim artık, merak edenlere detaylı açıklamayı yüzyüze yapabilirim, şimdilik Antalya'dan bu kadar diyelim, yarın öbür gün devam ederiz. Günler sonra banyo yapabilmek ve zor da olsa saçları yıkayabilmek ise en güzeli herhalde, en şeker ziyaretçi ödülü ise bana lolipop getiren Merve Hanımcığım'a gelsin.


Not: Fotoğrafları hep en şişsiz ve en mutlu anlardan seçiyorum ki beni her halimle yakışıklı zannedin, halbuki sabah görseydiniz baya eğlenirdik karşılıklı.

7 yorum:

jonquille dedi ki...

Çok geçmiş olsun Emir Bey, en büyük operasyonunuz bu olsun ;)

Emir Bey dedi ki...

Amin amin. =)

k.i.s.d. dedi ki...

Alemsiniz Emir Bey kardeşim :) Tamponları bu kadar içselleştiren başka devüasyon mağduru var mı diye merak ettim :)

Adsız dedi ki...

aynı yorumu buraya da yapıcam. dedim sana gitme kırarlar azını burnundiye!!

bu arada şekilde deişme olcak mıymış. olm burun deişince herey deişir gibi geliyo bana. sana bi daha bakamazsam ya. bakınca sei görememek. (naptılar lan emire) duygusu.:D

Emir Bey dedi ki...

kisd : tamponlu halimle daha değişik fikirlerim de olacak bakalım =) tamponu da dışlamamak lazım değil mi =)

. : burnuma burnuma vurdular korhan şekille ilgili çok değişik düşüncelerim var, doktora soracağım karışık biraz o iş, ama benim gözlemim şekil ekstrem değişmezse yüzü değiştirmez gibi bakalım doktora sorayım bir, emin olamadık şekil değişti mi değişmedi mi =)

scarlet dedi ki...

amanın internetten uzak kaldığım bir dönemde nasıl da atlamışım!

geçmişler olsun (ki geçmiş).

Emir Bey dedi ki...

geçti sayılır çok şükür