Cuma, Ekim 29, 2010

Hep Birlikte


Geçtiğimiz günlerden birinde -sanırım çarşambaydı o geçtiğim gün- Beyoğlu'nda ufak bir görüşme yaptım, ardından eve dönmek üzere durağa doğru yürüdüm, baktım 112'nin yeri boş. Vay bana vaylar bana diyerek tam dolmuşlara yönelmiştim ki 112 çıktı ufuktan. Oh neyse ki diyerek bindim otobüse, arkaya doğru ilerleyip genç bir hanımefendinin yanına oturdum. Yol muazzam sıkıcıydı, daha İnönü Stadı'nın orda pek değerli onar dakikalar kaybedildi falan derken neyse Barbaros Bulvarı'na çıktık. Yanımda kitabını okuyan hanımefendi hapşurdu ben de "çok yaşayın" dedim, o da refleks olarak gülümseyip "hep birlikte" dedi. Bu vesileyle bana yol boyu düşünecek malzeme çıktı. Birincisi çok yaşa kalıbı baya baya emir cümlesi, yani fiilin sonu a harfi ile bittiği için yat, kalk, otur kadar kulağa sert gelmese de baya baya bir hüküm sözcüğü bu da. Bunun emir kipi olduğunu kibarlaştırmaya çalışıp yaşayın deyince farkettim. Bu tip hükümler pek kibarlaşmaya gelemiyor çünkü. Her neyse bu kısımdaki düşüncelerimden çok karşıdan aldığım cevabı düşündüm. Eminim ki yanımda oturan bu genç hanımefendi ömrünün sonuna dek benimle bir yaşam hayal ettiği için hep birlikte çok yaşayalım demedi bana. Bu da bir çeşit refleks ve düşünülmeden söylenmiş bir laf. Mesela hiç tanımadığınız ve yolda sadece bir şey sormak üzere muhabbete girdiğiniz birisine ayrılırken görüşmek üzere demek gibi. Bir miktar anlamsız ama bir miktar da eğlenceli. Ben böyle durumlarda tekrar denk gelmek üzere denilebileceğini düşünüyorum. Ben tüm bunları düşünürken yol bitmiş diye bu yazıyı bitirmek isterdim ama o kadar trafik vardı ve kafam o kadar hızlı çalışıyordu ki, bunları düşündüğüm sürenin belki altı katı kadar daha yol gittik.


Dün Sakareller olarak Taşoda'da prova yaptık, konsere yeni şarkı geliyor gibi haydi bakalım! Dünkü hava kadar yorucusunu da yıllardır görmemiştim. Sabah da ağabey geldi, dağıtım öncesi. Bakalım keyifler yerinde bu aralar, haftaya da sıtaja başlarım belli mi olur. Üç numaralı gerilla konserin ilk videosu feysbuka düştü merak eden olursu buyursun tam buraya tıklasın. Yakında buraya da koyarım belki.

2 yorum:

İpek. dedi ki...

Tam da boyle kafa karisikliklarina yol acmamak icin gelistirdigim bir 'cok yasa' cevaplari hiyerarsim var.
Mesela, gercekten de bir sevdigim, bir yakinim ya da kanimin kaynadigi biri cok yasa diye buyurursa, ictenlikle 'hep beraber' diyebiliyorum.
daha az samimi oldugum birine ise 'sen de gor' diyorum.
saygi sevgi cercevesinde mesafeli bir iliskiye sahipsek, 'siz de gorun'
tanimadigim biri ya da yeni tanistigim biri ya da gercekten cook mesafeli oldugum biriyse de 'tesekkur ederim'

iste boyle emir beycim:)

Emir Bey dedi ki...

çok güzel bir hiyerarşi bu vallahi, takdire şayan, bu tip konular üzerine düşünmeli hep bence =)