Pazar, Aralık 05, 2010

Kız Kardeş


Hep bir kızım olsun isterdim , ahahahah yok yahu öyle deneysel bir giriş yapmayacağım. Bu sister kelimesi var ya İngilizcede kız kardeş anlamına gelen, bana nedense hep daha ufak olanı anlatmak için kullanılır gibi geliyor. Mesela Jane Hanım (15) ve Jesica Hanım (17) yaşlarında iki kız kardeş olsun, konu İngilizce ya o yüzden örnekler de anadili İngilizce olan dostlarımız. Misal bu Jane Hanım "I have a sister named Jesica" dedi mi benim aklıma maksimum 14 yaşında bir Jesica geliyor, halbuki dese ki "I am the sister of Jes" (samimiyet kısaltması) o zaman her şey tamam. Böyle iki anlama gelen kelimeleri sevmiyorum, kafam çok karışıyor.


Ayrıca ya bilogır ölmüş, ya benim bilog, ya da yaptığımız işler artık kimseye keyif vermiyor hatta ilgi dahi çekmiyor. Şu aşağıda paylaştığım iki videoyu iki sene önce paylaşsam en az 40-60 yorum gelirdi herhalde, haliyle izlenirdi de; şu an 10-20 kez ancak izlenmişler. Yorum ise nadiren karşılaşılan bir şey oldu artık camiada. Çok enteresan. Ben bilogırım diye böbürlenerek gezinen yeni nesil bilogır dostlar izle ve paylaş butonları dışında pek çözememişler olayı herhalde. Böyle de atarımı yaparım.

Türk Müziği Kulübü (BÜTMK) ile önümüzdeki Perşembe (9 Aralık) günü Cinuçen Tanrıkorur'u anma programı yapacağız. Koro olarak da 4 eserini söyleyeceğiz Cinuçen Bey'in. Ben bazı şahsi sebepler ve bağlantılardan ötürü eskiden beri sever dinlerdim ama toplasan, bu değerli ismi bilenlerin sayısı kaça ulaşır bugün okulda merak ediyorum. Neyse bu değerli müzik adamı kimmiş, neden anılırmış diye düşünen olursa Perşembe akşamı okula bekleriz. Zehra Hanım'la az daha, yaklaşık on dakikalık bir düet yapacaktık ama kısmet değilmiş, çok içimizde kaldı.


Bu ay konser programı çok yoğun, hatta bu hafta da çok yoğundu birini iptal ettik, az yoğun oldu. Sabancı Üniversitesi'nin Akustik Konseri'ni listeden çıkartmak durumunda kaldık. Yine de beş konser var önümüzde, üç Sakareller, bir Emir Bey bir de yukarıda belirttiğim koro konseri. Detayları için buraya tıklamanız yeterli. Ayrıca şu politka öğrencilerinin bu salak vikiliks'ten çektiği nedir, biz bunu hak edecek ne yaptık, ekstra sınavlar, paper'lar, bize de yazık yahu, insaf. Şu yazıdaki şarkıyı n'olur bir dinleyin, Nil İpek Hanım ne efsaneler yaratmış bir kendi kulaklarınızla duyun, şahit olun.

* Yazıdaki fotoğraflar da birbirinden garip, Nil İpek Hanım'ın arşivinden.

10 yorum:

batu dedi ki...

blogger ölmedi de tepki vermek için alternatifler çoğaldı diyelim. ben de üzülüyorum. kahroluyorum.

Eylül dedi ki...

Bi sürü yorumum var ve üstelik atar yaptığınızdan değil, söyleyecek şeylerim olduğundan.

1. sister mevzuunda ne biçim haklısınz, çok katıldım, ayrıca "samimiyet kısaltması" ile oluşa Jes'e de bayıldım.

2. Konser aralarında bizi de görün emir bey? Özledik.

3. Nil İpek hanımın şeysine ba-yıl-dım, iyi ki koymuşsunuz şu linki de dinleyebildik, mükemmel olmuş yahu.

francesca mckennitt dedi ki...

Evet yahu değil mi. İstatistiklerime bakıyorum; günde en az 100 kişi giriyor. Ama yorum deyince en fazla 30 kişi; ki o da ilgilerini çekecek bir konu olacak falan filan.

Emir Bey dedi ki...

batu: kahroluyormuş, ayak yapma bana, neyse nasıl gidiyor vikilik iyi mi?

eylül: kast ettiğimi sana bir örnekle açıklayacağım bir dakika arşive bakayım. hah buldum link: http://emirbey.blogspot.com/2007/03/youtube-un-en-gzel-gn.html#comments
yani şu klip diye koyduğumuz şey slide show'du fotoğraflarımız komikti şarkı komikti ama yani 2006-2007 yorum ortalamlarına bir göz attım az önce gerçekten her yazıya 15 civarı yorum gelirmiş, çok enteresan ki o zaman çok daha kişisel şeyler yazıyordum, nasip =) sizin gibi yorumlar yok işte eskiden olurdu hep bu garip yani, neyse, sister çok garip ya =) ayrıca herhangi bir konsere gelirseniz konserin arasında görüşmüş oluruz bence de (böyle de kimseye cevap yapıştırmadım ne zamandır) son olarak nil ipek'in şarkısı inanılmaz, bence duygularınızı kendisiyle de paylaşın!

francesca mckennitt: ben de pek çözemedim bu sorunu açıkçası =)

D. dedi ki...

ole bi vicdan yaratiinki bende su an geri donup her seye yorum yapicam.

Emir Bey dedi ki...

amacım bu değildi sevgili D. =)

jacoleyn dedi ki...

yorum yapmıyorumm cok duzenlı ama biilogunuzu cok düzenli takip edenlerdenim..ki bu arada gercekten sister olayına bu kadar yorum yapılcagını dusunememiştim..cok degişik bir yaklaşım olmuss...

operadaki fantom dedi ki...

Efenim öncelikle teşekkür ederim blogunuzda şarkımı geçirmiş olduğunuz için.
Yorum konusuna gelince, muhtemelen sizi takip eden çoğu arkadaşınız yorumunu facebookta belirtmiştir diye tahmin ediyorum, yani önceden gördüğü şeye buradan bir daha yorum yapmak istememiş olabilir. tek paylaşım mecranız burası değil zira:)
Bir de kelime doğrulamaya "sayglesi" çıktı, saygıdeğer Emir Bey:)

Emir Bey dedi ki...

jacoleyn: değişik oldu =)

opera: saygı duyülesi'nin kısaltması o

Suleyman ve Ben dedi ki...

Merhaba Emir Bey,

¿Nasilsin?

Esim ve ben simdi Buenos Aires´de..
Cok selam senin icin Arjantin´den :)

Gorusuruz,
Suleyman ve Ben