Cuma, Ocak 30, 2015

ListeList Pürtelaş 3+1 (7. - 12. Bölümler)

Pürtelaş 3+1'in Pürtelaş'tan Moda'ya taşındığı şu günlerde yeni bir iz bırakanlar seçkisiyle karşınızdayım. Geçtiğimiz Mayıs'ın sonunda ilk baştan o güne kadar çektiğimiz Pürtelaş 3+1 bölümlerinden birer video seçip onları buraya da iliştirmişim. O vakte kadar 6 bölüm çekmişiz sadece, şu an 24. bölümü yayınladık. Ama ben o 6 bölüm kuralını bozmayayım, ikinci 6'dan bana en dokunanları da şuraya iliştireyim ve böyle altışar altışar gideyim, söz uçar yazı kalır ne de olsa.

And Finally We're Glacier


Ah! Kosmos hatta Ah! Kosmos (über) ile tanıştığım o günün birbirinden güzel 4 videosundan biri. Başak, Övünç ve Gizem (bir tek onu evvelden tanıyordum) ne kadar da güzel insanlar, ne kadar da güzel işler yapıyorlar. İyi ki böyle bir bölümümüz var dediklerimden, hem ayrıca Pürtelaş 3+1'i akustik müzik programı sananlara da attığımız ilk ciddi tokat.

Bölümün tamamı burada: Pürtelaş 3+1 Bölüm 7: Ah! Kosmos

Gittiğin Dünden Beri


Şirin Soysal ilk albümünü duyduğumdan beri hayranı olduğum bir insan. Muhteşem şarkıların yanı sıra muhteşem düzenlemelerle de akıl yakan iki albümü var, Şevket Akıncı sağ olsun. O gün Pürtelaş'ta tanışmış da olduk, onun sayesinde Vedat Abi'yle de tanıştık aynı gün ardından Kamayor'la ve Çağdaş'la. Güzel gündü vesselam, ardından pek çok başka güzelliğe de vesile oldu, iyi ki tanıştık dediğim insanları hayatıma dahil etti bu çekim. Bu bölümdeki performanslardan beni en vuranını seçtim. Şirin'e de büyümekte olan karnıyla başarılar diliyorum. =)

Bölümün tamamı burada: Pürtelaş 3+1 Bölüm 8: Şirin Soysal

Mono


Geldik Orkun Tüzel'e, kendisi çok komik bir şekilde bir asker arkadaşımın abisi olması sebebiyle müziğini keşfedip hayran kaldığım (Sağ ol  Ulaş!) sonrasında da Kompile Karga 4 albümünde yollarımızın bir kez daha tanışmaksızın kesiştiği bir müzisyen. Nasip Pürtelaş'ta Yiğit'in evinde tanışmakmış. Tuncay Mağden ve Orkun'la gayet keyifli bir kayıt geçirmiştik, benim Polatlı'da ilk dinlediğim Orkun Tüzel parçası olan Mono'nun yeri bende ayrı tabii.

Bölümün tamamı burada: Pürtelaş 3+1 Bölüm 9: Orkun Tüzel

Dünya Büküldü


Biz ise başka bir cânım insanlar grubu. Pürtelaş 3+1'de ağırladığımız canlarımız Mehmet ve Ozan'dı. Hayranlık verici bir müzik yapıyorlar, canlı performansları da bir o kadar güzel, hele o sütrüktürler ah o sütrüktürler, dışı beni içi onları yakan o sütrüktürler. =) 10 güzel bir sayıdır, 10'a yakışan 10 numara bir bölüm oldu kendileriyle. Beni bu bölümde ayrı etkileyen şarkı ise Dünya Büküldü...

Bölümün tamamı burada: Pürtelaş 3+1 Bölüm 10: Biz

Calm Your Eyes


The Away Days'i bu bölümü çekmeden evvel de uzun süredir duyuyordum gerek Çizenbayan Elif'ten gerek kaliteli müzik peşinde koşturan insanlardan. Çekim günü de tanıştık üzerine bir de piza yedi ahbap oluk vesileyle, o günden sonra bir daha konserlerini denk getirmesem de yayınladıkları şarkıları, EP'leri, klipleri severek takip ediyorum. Yurt dışı bağlantılı işler yapmaları ayrıca bir güzel, ayrıca bir umut verici.

Bölümün tamamı burada: Pürtelaş 3+1 Bölüm 11: The Away Days

Saat Kulesi


Aslında en komik bölümlerden biri kendimi çektiğimiz bu özçekim bölümü oldu. Pek güzel insan Berkay bana bu şarkılarda eşlik etti enteresan bir ikili denemiş olduk gitar ve az davul olarak. Toz'u ve bazı başka işleri önceden Yiğit'le kaydettiğimiz ve Levent'in pek çok videosunda modellik yaptığımız için adeta bir dostlar buluşması şeklinde vakit geçirdik. Tabii ki bir şarkı hariç birer take ile işi hallederek Pürtelaş 3+1 tarihinin en kolay çekilen bölümlerinden birine imza attık. Saat Kulesi ritimle birlikte can buluyor diye düşündüğüm için buraya koyulmayı hak etti. Sözleri de Levent'in hem. Yoksa 4 şarkı da benim canım. =)

Bölümün tamamı burada: Pürtelaş 3+1 Bölüm 12: Emir Aksoy

İkinci altı bölümlük favoriler yazımı da burada bitireyim. Bitirirken Pürtelaş 3+1'in tüm bölümlerine buradan, Facebook sayfasına buradan, Twitter hesabına buradan, Instagram profiline de buradan ulaşabilirsiniz diye hatırlatayım. Bu hesapları takip edin çünkü neredeyse 100 şarkıyı bulan arşivimizden yine neredeyse her gün bir şarkı paylaşmaya devam ediyoruz. Çok yakında Soundcloud hesabımız ve YouTube kanalımız da yayına girecek.

İşin en keyifli yanı ise ileride bir gün müzikseverler "2010'lu yıllarda Türkiye'de insanlar alternatif müzik yapıyor muymuş?" diye baktıkları zaman, "Yapmazlar mı hiç!" dedirtecek ses ve görüntü olarak dev kalitede gitgide büyüyen bir arşiv oluşmasına vesile olabilmek.

İlk 6 bölümün favorilerine buradan ulaşabilirsiniz, arayı çok açmadan üçüncü altılık favorilerimi de yayınlarım. Başka yazılarda görüşünceye dek sevgiler.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Kim kaldi eski gece silahlikcilarindan :D
Ben ulas