Pazartesi, Ağustos 31, 2015

Adamlar


Adamlar adında bir grup var. 2014 yılında Eski Dostum Tankla Gelmiş adında bir albüm yayınladı bu grup. O vakitlerde pek çok zevkine güvendiğim dostum çok iyi albüm demişti hatta bir kısmı işi ileriye götürüp yılın en iyi albümü bile demişti de bir türlü vakit ayırıp kendilerini dinleyememiştim. Adamlar'a dair kulaktan dolma bir şekilde tek bildiğim şey ise vaktiyle Halimden Konan Anlar isimli grubun bir şekil evrilerek Adamlar'a dönüştüğünden fazlası değildi. Halimden Konan Anlar'ı da Kendime Çaylar isimli şarkılarıyla komşuluk ettiğimiz Kompile Karga 4: Söz albümü sayesinde duymuştum -ki çok iyi şarkıdır Kendime Çaylar! Neyse neticede bir şekilde olaylar gelişti ve 2015'in ilk yarısı bitmeden ben bu albümü aldım ve gerek arabada, gerek evde, gerek işte bolca dinledim.


Albüm öyle bir albüm ki her şarkı insanın ağzına/aklına yapışıyor, tam albüm bitti derken "dur bir daha dinleyeyim" dedirtiyor. Sonra fark ettim ki bu konuda böyle düşünen bir tek ben değilim. Merve de, Bekir de, kısacası benim direkt ya da dolaylı olarak albümü dinlemesine vesile olduğum herkeste muazzam bir bağımlılık yapıyor albüm. Neyse ben de bir baktım ki bu albümü kolay bir şekilde tüm şarkıları efsane albümler klasörüme eklemişim beynimde ki bayağı zordur bir albümü o şekilde etiketlemem. Sonra "Bir konserleri olsa da gitsem acaba sahneleri nasıl?" sorusu kafamı kemirmeye başladı. Akabinde evelki akşam kendilerinin bir konserine denk geldik, hem de Kadıköy'de (Kadıköy Sahne) hem de Cihan Mürtezaoğlu konseriyle birlikte! Daha ne olacaktı. Atladık gittik Merve ve Bekir ile. Cihan'ın konserleri ve müziğine apayrı bir yazı ayıracağım şimdi bu yazıyı dağıtmayayım.


Adamlar gerçekten inanılmaz! Hayatımda gittiğim en rock'n roll konserlerden biriydi. Solist Tolga Akdoğan -ki kendisi tüm şarkıların da sahibi gibi bir şey yanlış bilmiyorsam- bugüne dek gördüğüm en iyi frontman'lerden biri, utanmasam en iyisi diyeceğim. Muhteşem bir enerjisi var sahnede, sesi ve sesini kullanışı muazzam, grubun icrası da canavar gibi, kısacası mest olduk konserden. Bayağı hem atlayıp zıplayarak, hem mest olarak, hem de sürekli ergencesine birbirimizi "abiiiiiii" diye dürterek konseri bitirdik. Nasıl diyeyim bilemiyorum ama çok çok iyiler. Alternatif sahnenin en canavar ekiplerinden zaten, bana kalırsa ana akım sahneyi de havaya uçururlar biraz daha tanınmayla. Hani Duman'ın dinleyene/izleyen verdiği bir rock'n roll hissiyatı vardır ya konserlerde ki başka da sanırım hiçbir grupta yok bu, işte Adamlar'ın da onlarınkine benzeyen ama daha farklı bir güçleri var sahnede. Benim dev bir müzik şirketim olsa (Sony falan gibi misal) peşlerinden koşardım tüm gücümle. Neyse çevremdeki herkese bu grubu keşfetmelerini ve dinlemelerini telkin edeceğim bir süre daha. Sizler de dinlemediyseniz bir 50 dakikanızı bu canavar gibi albüme ayırın, sonra da koşarak ilk yakaladığınız konserlerine gidin, gelip beni alnımdan öpmezseniz ben de ne olayım!

Hiç yorum yok: