Perşembe, Nisan 09, 2015

Emir Yargın - Kalple Beynin Savaşı ft. Günsu Ünal



Emir Yargın kardeşim hatırlayacaksınız bahsetmiştim bu seneye hızlı bir giriş yaparak Geri Dönüşüm Kutusundaki Anılar adını taşıyan ikinci albümünü yayınladı. Bu albümü ben de Emir'i seven diğer herkes de çok zamandır heyecanla bekliyorduk. Bu 4 senelik bekleme sürecinin sonlarına doğru önce geçtiğimiz sene bu albümde de yer alan Kanka Olurduk Ölümüne tekli (single) olarak yayınlandı (yeni albümde hem orjianli hem de pek güzel bir Vera yorumu var bu parçanın da) ve biraz gazımızı aldı, geçtiğimiz aylarda ise 2015 model tam sürüm albüm geldi.

Bu albümün beni heyecanlandıran pek çok yanı var tabii, bunlardan ilki Murat Yılmaz'ın (KZU) bu albümün diğer yarısını oluşturması ve daha iddialı bir elektronik çizgiye kayış, bir diğeri şarkı çeşitliliğindeki artış, bir başkası albümün sadece online değil fiziksel olarak da basılıp dağıtılması, bambaşka biri albümün içinde bir şarkıda benim de Emir'le bir düetimizin yer alması... Bu liste uzar gider.

Albümün ilk klibi de geçtiğimiz haftalarda Kalple Beynin Savaşı'na geldi ki sesine çok hayran olduğum Günsu Ünal ile düet yapıyor Emir bu şarkıda. Klibi de Yürek Akbar çekmiş, çok iyi görüntüler var. Klipte pek çok dostum ve tanıdığım insan var ancak bunların içinde en çarpıcı olanları Çağrı ve İzlem. Neden ve nasıl bilmiyorum sahnelerine muazzam yakışmışlar ve bu durum klibi izleyen hemen herkesin dikkatini çekiyor.


Unutmadan bu klibi buraya iliştirmek istedim, artık kafamda konuları biriktirmeden azar azar ve sık sık (tıpkı sağlıklı beslenme şekli gibi) buraya yazmak var ama bakalım bunu başarabilecek miyim hep birlikte göreceğiz. Bu arada albümün ilk klibi internette döner ve televizyonlarda görünmeye başlarken benim de oyuncu olarak yer aldığım ikinci klip ise bitti bitecek. Bu yazıyı yazmamın bir diğer sebebi de ikinci klip gelmeden birinciye yeterince değer verdiğimi kanıtlamak. Kısa süre sonra hep birlikte "Oturmaya mı geldik?" sorusunu soracağız birbirimize. O da yayınlanınca detaylıca hakkında yazacağım.

Bu arada çevremden albüme dair aldığım olumsuz eleştiriler Emir Yargın'ın şarkı sözlerine dair genelde ama üzerinde düşününce durum bana şöyle geliyor gibi (yanlış olabilirim) bu sözleri anlamsız bulmak bizim müzik dinleme (ya da dinlememe) alışkanlığımıza dair. Yani binlerce kez tekrar eden ve kendi içinde iki kelimelik bir anlam taşıyan (ya da hiç taşımayan), pek bir hikâye anlatmayan ya da anlattığını Bilal'e anlatır gibi dümdüz anlatan o kadar çok şarkıya maruz kalıyor ki kulaklarımız, sanırım karşımıza üzerinde azıcık düşünecek ya da başından sonuna takip edilince anlaşılacak bir söz çıkınca tamamına odaklanmaktansa boş vermek (ya da saçma demek) daha kolay geliyor.


Bunu bir saldırı olarak almadan üzerinde bir düşünün, en azından bu albümün sözlerini dikkatli dinlerseniz (bir kere bile olsa) Emir'in hikâyeleri sizlere çok daha anlamlı ya da anlaşılır gelecektir. Neyse klibimizi de bu yazının içine iliştirdim, müsaadenizi istiyorum, sevgiler.