Salı, Mayıs 09, 2017

Karşılaştığım Müzikler #0014 || 170509


Güya bundan sonra biriktirmeden yazacaktım bu şarkıları, güya haftada bir düzenli ilerlemeye devam edecektim falan filan derken vaadini tutmayan siyasetçi misali yine bol şarkılı bir yazıyla uzun bir zaman sonra karşınızdayım.

Bir önceki yazıda bahsettiğim Antalya mevzusu ile ilgili koşturmacalar, toplantılar, konserler, görüşmeler falan derken sevgili blogum Gözümün Seyir Defteri'ni yine yaklaşık bir aydır yalnız bıraktım. Huzurlarınızda kendisinden ve siz değerli okuyanlarımdan bir kere daha özür diler, bol müzikli bu yazıma lafı daha uzatmadan başlamak isterim.

---

1. Emre Akbay - Uyan


Listenin ilk şarkısı bu yazıların olmazsa olmazına dönüşen Bi' Şarkım Var! Stüdyo albümünden bir kayıt. Emre Akbay yumuşacık sesiyle güzel şarkısı Uyan'ı söylüyor. Dinlediğinizde eminim siz de Emre'nin hem sesini hem de şarkısını seveceksiniz, tabii kendisiyle evvelden tanışıp sevişmediyseniz.

2. Kam Ata - Kamlama


Nereden geldik ve ne yöne gidiyoruz sorularının yanıtını da içinde barındıran büyümsü bir müzik ayini ile karşı karşıyayız. Kam Ata, Karavan Sessions'ta sizleri Altınköy'de bir orman kenarından  alıp Asya'nın uzak uçlarına dek götürecek. Etkileyici bir performans!

3. İkra & Kayra - Müneccim


Sevdiğim rap solistlerinden Kayra bu kez İkra'nın Herkes Kadar Kimse albümünde Müneccim adlı parçada karşıma çıktı. Güzel sözler, güzel icrâ, rap seven dostlar albümün de bir tur üstünden geçsin derim.

4. Ceyl'an Ertem - Hiçbir Şeyimsin


Ceyl'an Ertem son albümü Yine de Amin'den bir şarkıyı daha videolandırdı, albümdeki Yıldız Tilbe işlerinden biri olan Hiçbir Şeyimsin'in videosu da Babylon'daki lansman konseri görüntülerinden oluşuyor. Bir de güzel bir Akustikhane bölümü var tazece, onu da şöyle bırakayım.

5. Nağme Yarkın - Med Cezir


Nağme Yarkın'ın bu şahane şarkısı Med Cezir'i yanlış hatırlamıyorsam önceden de paylaşmıştım ancak bu kayıtta İstanbul kemençesine eşlik eden yaylılar ve piyano şarkıyı birkaç kat daha vurucu hâle getirmiş diye düşünüyorum. Nağme'ye bu şahane icrâsında Baturay Yarkın, Ekin Güldoğan, Nora Heder, Almila Kurt ve Rıfat Akyel eşlik etmiş. Bırakın dünya beş dakikalığına daha güzel bir yer olsun. Başka hiçbir şey yapmadan dinleyin bu kaydı.

6. Lara Di Lara - Sıradan Dediğin


Yani öyle güzel bir şarkı ki Sıradan Dediğin, bu kadar güzel bir kliple taçlandırılmasa üzülürdüm! Sinan Kut çekmiş bu etkileyici videoyu. Lara Di Lara'nın Hazineler İçindesin albümünü de henüz dinlemediyseniz en çok kendiniz kaybediyorsunuz, bir kere daha söylemiş olayım.

7. Evrencan Gündüz & Ece Cansu Ertuğrul - Kadının Teki



Çok zamandır beklediğim şeylerden biri de Evrencan Gündüz'ün kendi şarkılarını paylaşmaya başlamasıydı. Oldu ve beklediğime de değdi! Kadının Teki adlı sözü güzel kendi güzel bu şarkıyı yer yer kardeşi Ece Cansu Ertuğrul ile birlikte söylemişler. Şarkıda da dediği gibi "klasik bir hikâye" ancak bu kadar kendini dinletir bir hâle sokulabilirdi bana kalırsa. Umarım artık çok daha fazla beste dinleriz Evrencan'dan. Bu şarkının tatlı sözlerinden de bir bölüm bırakayım şuraya, Türkçe bir beste olması beni apayrı mutlu etti bunu da belirtmeden geçemeyeceğim:

Tam inanmıştım yine

Hah oldu diye, yine olmadı işte
Sanmıştım ki bu sefer oldu
Yaz bitti, çiçekler soldu
Biz senle çıkamaz olduk gezmelere
Görüşemedik yüz yüze
Konuşamadık göz göze
Reklam arası girdi filmimize


8. Damla Pehlevan - İlkbahar


Listenin tanıdık yüzlerinden Damla Pehlevan tam da baharın ilk haftasının bitiminde yeni teklisi İlkbahar'ı yayınladı. Sakin ve huzurlu bir şarkı olmuş İlkbahar, kendisinden daha nice şarkılar, albümler ve klipler bekliyoruz, başladığı huzurla devam etmesi dileğiyle.

9. Jakuzi - İstediğin Gibi Kullan


Önceki yazıları okuyanlar bilecektir, kendisine karşı karışık duygular beslediğim ekiplerden Jakuzi ses getirecek bir klip ile karşıma dikildi bu kez: İstediğin Gibi Kullan. Berk Çakmakçı'nın çektiği klibin baş rolünde Defne Halman yer alıyor, bir dinleyin, izleyin bakalım, sonra konuşuruz.

10. Oldeaf & Ağaçkakan - Valdrada


Ağaçkakan bu kez Oldeaf ile karşımızda, yine bir M4NM prodüksiyonu ile karşı karşıyayız: Valdrada. Klip Volkan Yalçın imzalı, rap seven dostların beğeneceğini biliyorum.

11. Mehmet Güren - Üzerime Kalan Günler


Mehmet Güren'e Berlin yaramış diyebilirim sanırım kısaca. Şahane bir şarkı yapmış, bir de o şarkıyı güzel müzisyenlerle kaydetmiş, Ali Demirel'in yönetmenliğinde kliplendirmiş, Üzerime Kalan Günler böylece huzurlarımıza gelmiş. Dilerim bu şehir değişikliği Mehmet'in üretimini katlar, keza ürettiklerinden keyif alan çok insan var!

12. İpek Aktar Soyer & Emre Soyer - Sonsuz


Bir başka Bi' Şarkım Var! Stüdyo albümü şarkısıyla karşınızdayım. Yazıların arasını açınca aynı yazıya aynı albümden şarkılar girer oldu, böyle böyle bu albümü de bitirdik neredeyse şaka maka. Sonsuz adlı bu güzel duru şarkı sayesinde İpek Aktar Soyer ve Emre Soyer çiftiyle de tanışmış olduk, sizler de dinleyin, tanışmadan geçmeyin. Hasan Yılmaz'ın bendiri bu şarkıya ayrıca yakışmış bana kalırsa.

13. Yiğit Seferoğlu - S*kt*r*p Gideceksin


Yiğit Seferoğlu'nun bu yeni kaydı tam olarak eski sevgilisinden tekme yemiş, zulüm görmüş kardeşlerimize gelsin, dinleyin içiniz soğusun.

14. Baturay Yarkın Trio & Nağme Yarkın - Yalgızam


Favori kardeşlerimin listedeki ikinci işleri, muazzam bir Yalgızam yorumu. Baturay Yarkın, Enver Muhamedi ve Burak Cihangirli'den oluşan Baturay Yarkın Trio'ya bu kayıtta solist olarak Nağme Yarkın İstanbul kemençesiyle eşlik ediyor. Tofiq Guliyev'in muazzam eseri Yalgızam'ı seslendiriyorlar. Bunu dinleyin, sonra bir de şunu dinleyin.

15. Evrencan Gündüz - Zordu Aslında


Başka bir şey isteseymişim olacakmış demek, Evrencan Gündüz bestelerini paylaşmaya devam ediyor, bu güzel şarkının da ismi Zordu Aslında'ymış. Kayıtta Evrencan'a Engin Ergen eşlik ediyor, yanlış görmüyorsam çekim yaptıkları yer de Yoğurtçu Parkı. Bu arada bu şarkı da Türkçe ve çok güzel!

16. Bubituzak -  Zamanla Anlaşılıyor Zaman


Tam yazıyı yayınlamak üzereydim ki bir de ne göreyim, Bubituzak basmasın mı yeni videoyu? Sakın Evde Denemeyin adlı bir serinin ilkiymiş, ilki de güzelmiş hani, bekleyelim bakalım devamı da gelsin!

---

- Bu kez müzikli tek bir bağlantım var, o da yedi sene öncesinden Boğaziçi Üniversitesi'nin bahçesinden geliyor. Levent Sevi'nin Long Way From Home deneme çekimlerinde Emir Bey olarak yer alıyorduk, kadro muazzamdı, gitmeden bir de rolleri değiştirdik ve Emir Yargın'ın Kemik Abi'sini çadık. Ağzımda sigarayla bu kadar olmuş, sigara sağlığa zararlı malum, Umut Şimşekli şahane, Nil İpek şahane, Yargın zaten efsane. Dinleyin de zamanda bir yolculuğa çıkın. Bu arada Buket tekrar özür diliyorum seni oturduğun yerden kovaladığım için.

- Durun durun bir müzikli bağlantım daha var! Bu yazılarda paylaştığım tüm bu Karşılaştığım Müzikler var ya, işte onları sonunda YouTube'da bir müzik listesi haline soktum, isteyenler buradan açsınlar, onlarca güzel şarkıyı tek listede dinlesinler, darısı Spotify'ın başına.

---

Tekrar eden not: Mesela bu şarkıları ya da albümleri dinlediniz, beğendiniz, naçizane tavsiyem seveceğini düşündüğünüz birilerine de yollayın ya da dinletin. Böylece güzel müziklerin de kötü müzikler kadar yayılma şansı olur.


Hiç yorum yok: