Pazar, Ağustos 05, 2007

Fâslı Şahane / Fasl - ı Şâhâne

Yaz okulu dediğin aslında böyle bir şey. Zaten yaz okulunun sitesinde de öyle güzel fotoğraflar var ki insanın inanası geliyor, yok efendim havuzda yüzenler yok süper eğlenceli sporlar yapıp terlemeyenler. Fakat aslında pek de öyle değil, şahsen ben üç ders aldıktan hemen sonra Serdar Ortaç' tan "...bence bu asrın hatası olur..." açıklaması geldi. Neyse kibar bir insanım polemiğe girmedim. Math106 ve Ec102' nin finalleri bitti çok şükür geriye bir Mikro kaldı, onu da hallederiz şeklinde bir güven var üzerimde. Değerli ve eğlenceli hocamız Genco Fas' ın da teşviğiyle cumartesi akşamına bir organizasyon yapalım demiştik. Biraz Nevizade biraz dans. Nitekim yaptık da.
Alttaki yazıda siteye girip baktıysanız müthiş bir duyuru göreceksiniz, Asistanımız Bora Bey' in de bu vesileyle nice eğlenceli bir insan olduğunu anladık. Son ps' e gitmiştim sadece, ama bilsem bu denli iyi bir anlatım ile karşılaşacağımı hepsine giderdim. Gerçi ps benim tarzım değil pek ama ehehehe. Ne yapalım kısmet artık. Elif Hanım, Batu Bey ve Oğuz Bey' le geldik mekanımıza, orada Bora Bey de arkadaşıyla bizi bekliyormuş. Buket Hanım' ın yaptırdığı "sözde" rezervasyonun ardından, şef garson kılıklı "göya" babacan bir tavırla ben size bir şeyler ayarlarım dedi. Neyse oturduk masamıza yavaş yavaş gençler de gelmeye başladı.
Genco Fas' ın da gelişiyle beraber ortam şenlendi, muhabbet koyulaştı, şahsen bir tarafımda Genco Hoca öbür tarafımda Egecan Bey vardı ki masanın jeopolitik açıdan en değerli bölgesindeydim. Kendimi çok uzun süredir tanıdığım dostlar arasındaymışçasına keyifli hissettim açıkçası, üstelik meyve suyumu da sek içiyordum ama yudum yudum tadına varıyordum. Sonra hocanın aklıma getirmesi ile fotoğraf işine girmeye karar verdim. Bir grup fotoğrafı almalıydık bu noktada devreye Bora Hoca' nın güzel arkadaşı girerek (ismini hatırlayamadığım için bir sıfatla kendimi affettirme çabasındayım) kendisinin bizi çekebileceğini söyledi, nitekim çekti de hem de güzel çıktık.
Ben bir yandan sohbet edip bir yandan kuple kuple poz çekerken, sağımdaki değerli üçlünün de fotoğrafını çekmeye karar verdim. Tam poz vermişlerdi ve ben deklanşöre (telefon için biraz iddialı bir laf oldu) basmıştım ki hocanın arkasına pusu kurmuş ve doğru zamanı kollamış olan garson, zamanı kolladığı koluyla fotoğrafa müdahale etti. Bora Hoca ve arkadaşı olan bayanın ne denli eğlendiği belli oluyor zaten. Sonra hemen düzgününü de çektik kareyi hiç bozmadan. Evet itiraf etmek gerekirse garsonlar biraz dallamaydı. Ama ne yapalım her şey de güzel olmuyor ki. Eheheh.
Math 106 sınıfımızın gurur tabloları Elif Hanım ve Şeniz Hanım da gecemizin renkli simalarındandı, Kıvanç Bey' i ise aklıma kazıdım; bakarsın bir gün konuk sanatçımız olur. Ceren Hanım, Ilgın Hanım ve Tuhaffiye Hanım' ın olduğu taraf biraz bize uzak kalmıştı ama anladığım kadarıyla o yönde de keyiften yana pek sıkıntı yoktu. Fasıl masası için çok yetersiz bir repertuarım olduğunu farkedip deneyim kazanmaya karar verdim. Müzisyenler sadece bir şarkı çaldılar baya uyuz adamlardı anlayacağınız. Ama bizim oynayasımız olduğu için hâli hazırda üzerinize afiyet fıngır fıngır (yeni ürettiğim yansıma söz öbeği) oynadık.
Gecenin son bölümünde Nevizade' den ayrıldık ve She Va ya gittik. Bu arada en az 8 kez kalkıştığım kaçma girişimleri hoca tarafından ısrarlı bir şekilde bastırıldı. Israr eden hoca olunca bir şey diyemiyorsun. Hayatımda gördüğüm en maganda mekanlardan biriydi, aklınızda olsun sakın gitmeyin, yanmızda Genco Hoca varken gönül isterdi ki bir Safir' e gidelim en azından. Artık bir dahakine. Bir de şunu anladım ki insan kalabalık oldu mu kanalizasyonda yüzse eğleniyor. Saat 13' e yaklaşıyordu ve bizim megan balkabağına dönmek üzereydi ki ben başarısız olduğum bir kaç "ben gideyim hocamdan" sonra, gerçekten ayrılabildim. Hoca dediğin böyle olsun canımı yesin yahu, isterse bıraksın sınıfta. Hoş gerçi tahminen maksimum CC minimum DD ile bir şekilde geçiyorum ama olsun.
Günün sonunda eve döndüğümde hâlâ keyifliydim, eğlencenin dışarda bir yerde çılgıncasına devam ettiğini de biliyordum. Bu platformdan başta hocamız Genco Fas ve asistanımız Bora Bey' e çok teşekkür ediyorum ardından da her günüm böyle geçsin hatta aman sabahlar olmasın dedirten arkadaşlarıma da sevgilerimi sunuyorum.

Sağlığınıza gençler !

9 yorum:

Adsız dedi ki...

hakkaten kopmuşsunuz :)

batu dedi ki...

kadehleri kaldırdığımız fotoda poz vermişim, hatırlamıyorum. gayet ağzım kulaklarımda bir de, çok eğlenceli...=)

herkesin ağzına, ayağına sağlık. "genco fas" hocamız bana aa değil de babayı veriyormuş bi de, çok sevindim...

bi de iqsunu yerlere indirdiğimiz garsonları yazalım da bilenler gülümsesin okuduğunda. kafası karışık insanlardı, neyse...

Adsız dedi ki...

sanırsam, videoda "kanaryam nerde" gibi bir slogan duydum. kanarya nerede olduğunu gösterdi bu akşam batu bey! nıhahaha, sezonun nasıl geçeceği belli oldu, fb forması çok yakışacak sana. özellikle r. corlos forması giymeni tavsiye ediyorum.

obirmarka dedi ki...

Emirem sen bir git gel antalya'na, biz gidelim ufak tatllere daha güzellerini yaparız :))

Erinc dedi ki...

She Va'ya ben de bu tip bir grup organizasyonu nedeniyle gitmiştim,hakikaten ilk andan itibaren "buradan nasıl kaçarım"sorusu beliriyor insanda,çıktıktan sonrada "bu sokaktan sağ salim nasıl geçerim" beliriyor..Neyse bakıyorum sağ salim geçebilmişsin =)

batu dedi ki...

fasıl masasında malaklık olmuş biraz evet öyle sloganlar falan.

ama bu senin gs formasıyla "en büyük cimbom, kabul ediyorum lütfen üzerime gelmeyin artık" diye ağlayacağın günleri işaret ediyor. inançlıyız bu sene, bomba gibi geliyoruz.

bi de forvet alsak, tam güzel olacak...

fasıl süperdi bu arada, tekrar tekrar=)

Hanife dedi ki...

heheee süpermiş hoca yahu,hatta bir ara keşke ben de kalsaydım gibi bir laf ettim:))

Emir Bey dedi ki...

eysean : kop kop =))

batu : garsonlarin toplam iq su zaten 5 i geçmiyordu ki bu da beşten çok garson olduğunu düşününce üzücü bir rakam.

obirmarka : dönüşte her gün gezmezsem en âdiyim :D

erinç : Antalyamın gece hayatına kurban olayım ben bu ne iğrençliktir, neyse kalabalıktık çok şükür =)

hanife : kapımız her daim açık biliyorsunuz =)

oky dedi ki...

aman allah neşenizi arttırsın emir beyciğim :)