Pazartesi, Kasım 12, 2007

Cesur Motorculara İthafen

Sabah deniz seferlerinin iptalini bile bile indim Üsküdar' a, biliyordum ki kahraman motorcular asla iptal etmez işlerini, insanların işleri de aksamaz sayelerinde, yanılmamıştım. Gözümün önünden kepenkleri kapalı iskeleler geçiyordu, Eminönü, Karaköy, Haliç, Beşiktaş ve her kepengin önünde endişeli bekleyen yüzlerce yüz (lerce yüz), akşama kadar beklediler kanımca. Motor iskelesinin önü de kalabalıktan kudurmuş, insanlar ne yapacağını şaşırmış, o kalabalığı aşasıya Kabataş' ı kaçırdık tabi, bekledik. Arkamda biriken kalabalık yüzünden sürekli denize yaklaşsam da ben düşmeden motor geldi, en kalabalık Üsküdar - Kabataş seferlerinden birini yaptı. Deniz zaten çoşkun (sabah sabah) bir de(li) rüzgar da var. Neyse batmadan vardık karşı kıyıya ama, kenardan yürürken, patlayan dalgaların getirdiği suların içinden ayaklarımı kurtaramadım yazık. Durak da bomboş, deniz otobüsü yok ki Kabataş kalabalık olsun.Neyse okul, sınav, sıkal, bunal derken (neyse ki arada Erdinç Bey, Egecan Bey, Naz Hanım ve Ilgın Hanım ve daha nicelerini gördüm) vakit beşe yaklaştı, girdik koro çalışmamızı da yaptık, bu sefer pek rahat hissettim kendimi nedense artık.

Beklediğimden çok daha çabuk döndüm eve neticede yemeğin ardından güzel bir telefon görüşmesi yaptık Emir Efendi ile, ne zamandır beklediğimiz bir haber ulaştı elimize, istersin istersin yapacak iş çıkmaz, bir anda zaten işin varken bir milyon tanesi daha çıkar kafana. Bizimki de o hesap. Yoğun bir haftasonu bekliyor hepimizi.Bu fotoğrafı Batu Bey çekmiş derste, eskiden de öküz gibi ders dinlerdim hatta arşivlerde bunla alakalı bir fotoğraf da olacak liseden, ama bu sefer daha üstün bir şey yapmışım ve Monalisa' yı kıskandıracak nitelikte ders dinlemişim. Rica ederim yüzümün sağ ve sol parçalarını teker teker kapayım inceleyin. Monalisa' dan bir adım ötedeyim gençler, tehey ve Batu Bey, Leonardo gibisin maşallah. Maşallah her anlamda !

9 yorum:

öml dedi ki...

magandaca ders dinleyiş forevır.yürü emirim arkandayım. o fotoda ben de olsaydım eger kesinlikle sağ kenarda ağzıma kalemi sokmuş biçimde durur olurdum:D

Adsız dedi ki...

ay emir beyy:) cidden nolmuş size efndm.. monaemir olmuşsunuz da elmzdeki cevheri bilememişiz:)bu arada blogunuz gelişmekte kesinlikle sınır tanımıorr ve bzi mutlu kılıor efendm:)öperim..

Emir dedi ki...

sevgili emirbey;haftasonu çok fena.
senin bi yazın geldi aklıma.g.g.ş.

bir de bi şey dikkatimi çekti:monalisa rolündeki sen, batu beye;kalın kalın her anlamda deyince az kotu anlamlar çıkabiliyo.hani..

Adsız dedi ki...

cümleten nazar değmez inşallah

Emir dedi ki...

naz hanıma sevgiler

Adsız dedi ki...

sen uyumak için ford transit de istersin.

Püstüklü Mama dedi ki...

mekanın büyülü atmosferinden mi etkilendin emir? nb değil mi orası?

boğaziçili bloggerler çayı düzenleyelim. kahvesi de olur. çarşı kantin de olur sosyete de olur. yalnız üzerime kedi zıplamayacak garantisi istiyorum ben :)

Emir Bey dedi ki...

morbid : canımsın genel bakalım :D

naz : monamir bey =) gelişmişlikten kastınızı anlamasam da mersi canım =)

emir : akıllı ol aklını alırım nokta bılogsıpot nokta com

batu : amin !

emir : bir daha görmeyeyim snei buralarda =P

eysean : yok yahu ders anlatan bir hoca kâfidir =)

mama : en büyüsüsz atmosfer nebeninki dir herhalde çok modern ya o açıdan =) o zaman bir konuşalım vakitlerimizi gerçi zaten bir siz bir ben ehehe başka var mı ki :D

Püstüklü Mama dedi ki...

kimse gelmezse biz içeriz karşılıklı çaylarımızı gelmeyenlerin şerefine :) ama olmalı, mutlaka olmalı bir yerlerde birkaç kişi :) dur ben şu ales'i bir atlatayım da pazar günü...