Salı, Ocak 22, 2008

Örnekal Musiki Topluluğu

Başlıkta bahsettiğim topluluğun konserine gittik bu akşam annemle, tabi öncesinde caddede tabiri caizse piyasa yaptık veya sürttük de diyebiliriz çünkü annemin okulu 16.00' de bitiyordu bugün ve konserimiz 20.00' deydi. Neyse yürüyüş yaptık uzunca sonra döndük ve Bodrum Mantı Evi' ne oturduk, mantı yemedik ama burası kadar hizmeti güzel garsonları güleryüzlü hakikaten az yer vardır ya da ben az denk geldim, hele bir de yemeğin üzerine çay ve tatlı ikram ettiler benden tam puan aldılar, hava da ufo sayesinde (ufo da selpaklaştı farkettiyseniz) dışarda oturulabilecek güzellikteydi.

Bu lezzetli kısmın ardından biraz da ruhu beslemek gerekir diye yürüyüş yoluyla Caddebostan Kültür Merkezi' ne vardık, pek hoş bir bina burası da, oturduk salona bir miktar arkamızdaki çoluk çocuğa ve saygısız velilerine kızdıktan ve 5 kez tokatlarım bakışı attıktan sonra konserimizi dinlemeye başladık. Mehmet Özkaya Hocamız yönetiyor bu topluluğu şef olarak bu vesileyle haberimiz oldu, kanuncu (law maker tabir ettiğimiz) dostumuz Alper Bey' de sazendeydi. Segah Peşrev ve arından da Tuti-i Mucize Guyem ile başlayan konserin ilk yarısı Karam ile bitti. Mehmet Hoca hakikaten sempatik bir insan, koro da güzeldi özellikle ilk solist olan beyfendinin sesi (ismi Metin Erünsal sanırım) dikkatimizi çekti, yorumu ve sesi desem daha doğru olur.

Ara verildi ki aranın sonunda bir klasik bir akustik olmak üzere iki gitarist ve bir koristin kendi projeleri olan mükemmel bir üçlü dinledik. İspanyolca şarkılardan tutun Denize ve Mehtap' a kadar bir kaç güpgüzel -pekiştirme şahsıma aittir tüm hakları gizlidir- şarkı söylediler. Çok beğendim bu beyfendileri isimleri de solist başta olmak üzere Nezih Karabiber, Vedat Biçkin ve Hakan Göktürk. Araştıracağım Kavacık' ta bir yerde sahne alıyorlarmış sanırım gitmek farzdır! Ayrıca Türk Müziği konserinin arasında Batı Müziği esintilerine yer verilmesi pek hoşuma gitti.

İkinci yarımız ise Göstermedi Bir Gün Bana adlı Uşşak eserle başlayıp Muhabbet Bağına Girdim Bu Gece adlı Hicaz eserle bitti ve Mehmet Hocamız da bir iki parça söyledi kendi sesiyle, yumuşak ve dinlemesi keyif veren bir ses bence kendisi. Youtube olsaydı -kimse çözüm üretmedi Deryik hariç, onunki de bende sorun çıkardı- bir iki vidyosunu dinletirdim neyse hatırlatın olunca dinleteyim. Serap Mutlu Akbulut Hocamız da salondaydı ve kısa bir konuşma yaptı konserin ardından, hakikaten "halinde de var başka eda başka zerafet" sözlerinin tam yakışacağı bir insandır Serap Hoca!

Konser hoş başladı hoş bitti, bizi davet ettiği için Mehmet Hoca' ya teşekkür ediyorum, bir ben vardım gerçi Gençlik Korosu' ndan herhalde enstürman çalan arkadaşları saymazsak. Konserin ardından da annemle cadde piyasamıza Kahve Dünyası' nda kahve içerek son verdik ve eve döndük. Kudret' e yemini verdim. Artık daha samimi olduğumuz için böyle hitab ediyorum. Size odamdan bildiriyorum bu olan bitenleri. Bir de bu ayın sonunda sanırım Serap Hoca' nın çalıştırdığı bir topluluğun konseri olacak Zeynep Kamil' de nasipse ona da gitmeyi düşünüyoruz annemle. Bakalım.

Musiki Haber Ajansı / Bağarbaşı / İstanbul

10 yorum:

curie dedi ki...

Baştan sona muazzam bir etkinlik olmuş (yem meselesi de dahil :)) Allah içinize sindirsin efenim.Valla ne yalan söyleyeyim çok kıskandım :)
Uzun zamandır bu tür bir etkinlik yapmadığımı fark ederek hayıflandım kendimce..

Emir Bey dedi ki...

bir dahaki sefere en iyisi gitmeden önce haber vereyim böyle aktivitelere değil mi =)

gittikten sonra nispet yapması ayıp tabi :D

Hanife dedi ki...

pek güzel bir konsermiş anlattığına göre,ah ah türk sanat müziği konserine gitmeyeli baya uzun zaman olmuş bunu farkettim:))

deryik dedi ki...

youtube açıldı paşam:)

cheshirecatunderthebed dedi ki...

emir tarkan yeni klibinde senin dansını çalmış. romiyo aşağıda uyuyorsa çok yemek yediriyon demek olabilir. internette araştırdım bir iki gün ikişer atıver çok da dombili olmasın azcık yüzüversin:)

Emir Bey dedi ki...

hanife : gidiniz efendim ben de haber veririm oldukça hoş gerçi farklı kıtaların insanıyız ama olsun =)

Emir Bey dedi ki...

deryik : yahu böyle kaşla göz arasında yorum yapanlara şaşırıyorum hele iki kişi olunca bu daha da şaşırıyorum =) evet açılmış ama dns lerimizi değiştirdik zaten sanırım artık :D

cat : tarkan süper yahu ılgıncık, tabi her yönüyle mükemmel olmak isteyince biraz öyle benim dansımdan da feyz almak durumunda kalmış =) bu akşam biraz çok attım galiba bundan sonra ikişer atam =) ama bugün dans etmeyi öğrettim dokuz sekizlik çalınca oynuyor hayvan baya :D

goksin dedi ki...

konu disi olacak ama emir bey'i "cennet bahçesi" uyarlamasindan dolayi tebrik etmek istiyorum. her gün dinlemeye basladim levent'ten dosyayi aldigimdan beri, yakinda youtube'da canli performans görüntüleri de yer alirsa çok ilginç olur gerçekten.

Emir Bey dedi ki...

gökşin : teşekkür ediyorum, levent bey i de ayarlayıp bir klip çekmeli aslında o şarkıya =)

Sevi. dedi ki...

ben klipte elma olmak istiyorum! :)