Pazar, Eylül 07, 2008

Enstürmantel Bir Kayıt



Efendiler bir kaç yazı altta bahsetmiştim ki beni son dönemlerde muazzam etkileyen bir şarkı var Where No Endings End isimli. Eminim toplam 6 kişi indirmiş, bunların da dördü dinlemiştir bu güzide parçayı. Ben de bu şarkıyla ilgili bir şeyler yapmak istedim ve enstürmantel bir kaydını yaptım. Her ne kadar kayıt tekniklerine olan vakfiyetim artsa da (vâkıf olmaktan türettim yanlış olabilir) elimdeki kayıt programı ve mikrofonla değişen pek bir şey olmuyor, bazı çatırtıları yok ediyorum, bazılarını unutuyorum falan bu tip şeyler. Neyse vereceğim linkte işte bu şarkının tarafımca kaydedilmişini bulacaksınız. Aynı linkin ana sayfasında ya da diğer albümlerinde ise toplamda üç adet şarkı var ki üçüncüsü bu. Biri Cennet Bahçesi. En kısa zamanda biraz daha uzun ve çok az farklı bir kaydını hazırlayacağım, ordakiyle bu muhtemel kaydı değiştireceğim. İkincisi Sevgili Öyküler ki Feridun Düzağaç'ın en sevdiğim şarkılarından birisidir, bunda bir sorun yok bana kalırsa. Bir diğeri Beden ve Ruh'tu fakat bir kez daha dinleyip beğenmeyip sildim, geniş bir zamanda aranjesi yapılır ve tekrar kaydedilir rafına koydum. Demek neymiş ara sıra da olsa müzikle ilgili bir şeyler yapıyormuşum, aferim bana. Amatör kayıt konusunda ise hâlâ sabit fikirliyim. Amatör samimidir, daha net fikir verir görüşünü savunuyorum. Saygılar.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Emir Aksoy,
müzik hayatınızda hep olsun, sizi hep mutlu etsin. Başarılar dilerim.
(şarkı gerçekten çok güzel, hala çevire çevire dinliyorum)

Emir Bey dedi ki...

o da yı ayrı mı yazacaktın acaba, yoksa çok mu içten ne yaptn yoksa açık bir cümle kurdun da ben mi anlayamıyorum yardımcı olursan sevinirim =)

Sentina Lenis dedi ki...

amatör degilsiniz..bilakis ustasiniz nazarimda ...

ve bu hep öyle olucak :)

sevgiler ...

operadaki fantom dedi ki...

cennet bahçesine ikinci ses ekleyiniz emir bey, çok daha güçlü olacağı kanısındayım.
ama kayıtlar sandığınız kadar kötü değil, aksine (yiğit özgür hapşırma efekti) gayet güzel:)

Emir Bey dedi ki...

sentina lenis : estağfurullah =)

fantoy : çok yaşayın (yiğit özgür candır) cennet bahçesi hususunda da çift ses bir kaç yerde düşündüm ama gönlümü fetheden bir partisyon henüz oluşmadı kafamda demek ki daha zamanı var, bir gün dinlerken hop diye gelmesini umud ediyoruz aklınızda varsa da paylaşın buyrun :D mersi =)

dide dedi ki...

amatör kayıtlar konusunda aynı fikri paylaşıyorum valla. üstelik sizin şarkıların amatör kayıtları da ayrı bi güzel :)

Adsız dedi ki...

I've noticed lately what seems to be a trend to build or maybe just to purchase overly bright guitars. Many young players especially that you can hear on myspace or youtube have guitars that sound like steel string finger picking guitars. Let me add that I am also listening to guitars in shops and people playing them live. Not so much younger players but lots of performers seem to be leaning toward a brighter sound, overly bright in many cases. At least to my ears.

Emir Bey dedi ki...

dide : teşekkürler efendim.

garry m : i couldn't understand exactly did you say some good thinks or bad thinks for me but at least i tried to understand =) i am just playing enough for myself not a very professional way; and if i can do some professional works or staff like that i think i can not say that i am professioanl, it sounds too brave to me. i made these sentences maybe just because of i couldn't understand you exactly (maybe,maybe not) :D

Adsız dedi ki...

gayet normal bir cümle kurdum, içinde bir şey aramana gerek yok. da'yı ayrı yazmam gerekseydi yazardım zaten, o kadar da değil!:)

Emir Bey dedi ki...

bak evlat,
ya insanlara reklam yapar gibi bir cümle olmuş bu;

"emir aksoy müzik hayatınızda hep olsun"
müzik hayatı kalıp olarak düşünülürse

öbür türlü bana emir aksoy diye hitap etmen daha bir enteresan geliyor keza !

Adsız dedi ki...

bak evlat,
ben emir aksoyu senin yazdığın şekilde kullanmadım zaten.onu hitap olarak kullandım bi de yanına virgül koyup alt satıra geçtim.
last fm'deki profilinde kendinden "emir aksoy..." diye bahsettiğin için benim de öyle diyesim geldi sadece. bir de hitap anlamında enteresan kelime kullanımında sen daha ustasın=))
<3 <3

Emir Bey dedi ki...

merve : peki cınım

Adsız dedi ki...

cınım cınım=)
<3<3<3