Cumartesi, Eylül 20, 2008

Finlandiya Sunumu



Yarın kulüp toplantısında Finlandiya sunumu yapacağım. 84 fotoğraf seçtim 21 gün içinden, bir kısmı birbiriyle bağlantılı, bir kısmı sadece manzara, bir kısmı ise başlı başına üzerinde saatlerce konuşulacak cinsten. Gelin görün kü 10 ya da 15 dakikada anlatmak lazım. Emre Bey'in bir lafı vardır bu diyarla ilgili ki kendisi benden 2 sene evvel, 2006 yazında oralara gitmiş, hem ülkeyi hem kampı deneyimlemiş bir kişidir aynı organizasyonla. Der ki Emre Bey : "Orası ütopya. Gerçekten değil." Evet düşününce ancak bir kitapta okuyup, bir filmde izleyip hayalini kurabileceğin bir diyar. Ben de ikinci gidişte -inşallah olur böyle bir şey- Serkan Bey'in Norveç'te pasaport kontrolü esnasında vermek isteyip de veremediği cevabı vereceğim, neden geldiniz diye soran adama. "Hastanızın abi !" Fotoğraflara baktım da çok eğlendim, bir miktar da duygulandım, bknz. yaşlılık emareleri. Neyse her türlü sanal ortamda kamptaki gençlere İstanbul'a gelin, gelmezseniz çok kızarım, küserim baskısı yapıyorum. Onlar da geleceğiz diyorlar ama bakalım. Bir de gezdirilecek mekanlara bakarken geçen -ki aklıma ilk gelenler Ayasofya, Yerebatan, Topkapı, Dolmabahçe ve Beylerbeyi'ydi- farkettim ki bunlar 20 lira yani 10 euro her biri, 5-6 müzeye götürsek gençleri yazık öğrenci onlar da batmasınlar dedim kendi kendime. Hoş ben geçen gün annemle Müze Kartı aldım ama yabancılara da böyle haftalık akbil kıvamında bir şey yok mudur ki diye düşünmeden edemedim müzeler için. Bilen varsa aydınlatsın lütfen.



-le vent nous portera-

* ütopya


6 yorum:

Berrin dedi ki...

finlandiyanın 4 mevsim yüzlerce fotografı var bende.. ve dediğin gibi şimdi dğşğnünce hakkaten ütopya gibi geliyor. Oradan ayrılalı 4 ay olmasına ragmen es kaza bir fotografını gornce ıcım sızlıyor.
finli dostları en ıyı sekılde agırlıyacagından emınım :)

Adsız dedi ki...

...
ne de güzel, çok güzel
işine hallet de çabuk gel
...

Emir Bey dedi ki...

berrin : bakalım, elimizden geleni yapacağız =))

wib : geldim =)

Adsız dedi ki...

konu Finlandiya olunca lafa karışmadan edemedim..aynı saat dilimini paylaştıımız müthiş ülke..sentenced a anaım ozmn ben burdann..

Emir Bey dedi ki...

? : sözlükte yazar olsam saat dilimli cümleyi aynen girerdim =)

Adsız dedi ki...

boşver ben buraya yasdım onu..sözlük şansına küssün bisefrcikk