Pazar, Nisan 28, 2019

Karşılaştığım Müzikler (karsimuzik.com) Hakkında

Sevgili dostlar,

Uzun zamandır burada, Gözümün Seyir Defteri çatısı altında, yazdığım müzik yazılarının artık yuvadan uçma ve kendi yollarını bulma vakti geldi. Nasıl geçtiğimiz yıllar içinde kendi müzikli kayıtlarımı bir başka çatı altında toplayıp Mavi Büyücüler adlı müzik defteri formatlı bloğumu açtıysam, şimdi de Karşı Müzik'i sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Karşı Müzik özellikle son iki yıldır burada ve Kıyı Müzik sitesinde yer alan Karşılaştığım Müzikler formatından aklıma gelen ve "Neden bu seriyi ayrı bir mecraya çevirmeyeyim ki?" sorusunun cevabı olarak doğan bir proje. karsimuzik.com'un Karşılaştığım Müzikler serisinden en büyük farkı, burada ayda bir uzun ve yorucu listelerden oluşan bir yazı paylaşmak yerine, bu kez bu müzikleri karşıma çıktıkça tek tek paylaşmaya karar vermem. Böylece hem içerik sayısı ve yayınlanma sıklığı artacak, hem de içerikler daha net olacak. Adeta bir dijital müzik mecmuası.

Müzik yazarlarının bu kadar az olduğu ve olanların da çoğunun belli türler ile çevrelerde sınırlı kaldığı ülkemizde bunun farklı müzikler arayan dinleyiciler açısından da bir ihtiyacı karşılayacağını düşünüyorum. Sözü daha fazla uzatmayayım, karsimuzik.com artık yayında! Sizlerden ricam Karşı Müzik'i takip etmeniz, olumlu ve olumsuz eleştirilerinizi benimle paylaşmanız ve sevdiğiniz müzikleri sevdiğiniz insanlarla (tıpkı eskiden olduğu gibi) paylaşmanız yönünde. Bu noktada karsimuzik.com'un oluşumundaki en önemli isimlerden biri olan Eylül Görmüş'e de bir kere daha teşekkür ediyorum, sayesinde böyle güzel bir sitesi oldu Karşı Müzik'in:



Gelecekte röportajlar, konser değerlendirmeleri, detaylı albüm veya sanatçı incelemeleri ve daha nice farklı formata da gireceğim ama hepsini aynı anda yapmıyorum ki altında kalmayayım. Malum ben de normal mesaili bir işin gücün yanında müzik yapmaya ve müzik yazmaya vakit ayıran bir insanım sonuçta, birim zamanımın da bir sınırı var. :)

Sizleri karsimuzik.com/hakkimizda sekmesinde yazan tanıtım yazılarıyla baş başa bırakıyor ve bu benim için büyük, dünya için küçük duyuruyu böylece sonlandırıyorum.

Sevgiler, saygılar ve selamlar!


KARŞILAŞTIĞIM MÜZİKLER NEDİR?
Karşılaştığım Müzikler (veya karsimuzik.com) Emir Aksoy’un 2016’dan bu yana ağırlıklı olarak kişisel bloğu Gözümün Seyir Defteri'nde sürdürdüğü bir yazı dizisinin, 2019’un Mart’ından itibaren kendi başına bir müzik mecrasına dönüşmüş halidir. Genellikle ana akımın dışında kalmış güzel müziklerin izini süren bu mecra, Aksoy’un alternatif Türk müzik sahnesinde karşısına çıkan güzellikleri arşivleme ve müzikseverlerle paylaşma isteğinin ürünüdür. Peki müzik yazarlarının bu denli az olduğu ve kulakların ana akım dışı müziklere neredeyse tamamen tıkalı olduğu bu diyarda Karşılaştığım Müzikler alternatif sahnemize ışık tutan bir müzik bloğu olma iddiasında mıdır? Pek tabii, ne de olsa koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler. 
EMİR AKSOY KİMDİR? 
1988’de Antalya’da doğan Aksoy, Namık Kemal İlköğretim Okulu ve Adem Tolunay Anadolu Lisesi’nde aldığı eğitimin ardından, 2005 senesinde Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi Ve Uluslararası İlişikiler Bölümü’nde okumak üzere İstanbul’a yerleşti. Üniversite, iş hayatı, yazma ve müzikle dolu geçen 12 yılın ardından 2017’nin Mayıs ayında eşiyle birlikte tekrar Antalya’ya yerleşen Aksoy, 1998 yılında kurulan ilk grubu Zebani’den bu yana sırasıyla Adem Tolunay Anadolu Lisesi Okul Orkestrası, Kallavi, TRT İstanbul Radyosu Türk Sanat Müziği Gençlik Korosu, Emir Bey, Boğaziçi Üniversitesi Türk Müziği Kulübü Korosu ve Sakareller başta olmak üzere pek çok müzik projesi ve topluluğunda kurucu, solist, korist veya gitarist olarak yer aldı. Emir Bey’in ardından 2014’ten bu yana müzikal yolculuğuna kendi bestelerini ön plana alıp “Emir Aksoy” olarak devam eden Aksoy, 2005 senesinden bu yana kişisel bloğu Gözümün Seyir Defteri'nde farklı konularda yazılar yazıyor. 2014-2015 yıllarında Pürtelaş 3+1 adlı müzik programının yapım ekibinde de yer alan Aksoy, müziğe duyduğu ilgi ve müzik çevresinin içinde olmasının da sağladığı faydayla son 4-5 yıldır müzik yazılarına ağırlık vermiş durumda. Kendi bloğundaki yazıların yanı sıra bir dönem Kıyı Müzik için de yazan Aksoy, 2015’ten bu yana uluslararası müzik keşif platformu beehy.pe'ın Türkiye temsilciliğini üstlenmiş durumda.

Hiç yorum yok: