Salı, Ağustos 28, 2007

Ah Birisi Yardım Etse de Ortalansın Diye Uzun Uzun Başlık Atmasam*

Efendime söyleyeyim diye girip saatlerdir bir şey anlatıyormuşum imajı yarattım evet, bunu yaptım ama sorun bakalım neden yaptım, çünkü değerli Eray Bey ile saatlerce sohbet ettik hatta hoş sohbet ettik. Kendisiyle hava muhalefeti -muhalefet partisi gibi bir şey olsa gerek- nedeniyle nerde buluşacağımızı belirlerken zorlandık ama sonra bir baktım hava güzel, hava güzelse ben Danışman' dan başka yere gider miyim? Haaaayıııır dediğinizi duyar gibi oldum, demediniz mi, hayır beni andı o zaman. Bu sohbetten alınan dersler :

* Zaman her şeyin ilacıdır, unutma özelliği olmayan bir insan yaşmasa daha mı iyidir ne.
* Arkadaşlar, özellikle dostlar veya dostluk yolunda ilerleyen arkadaşlar da en az zaman kadar her şeye ilaç olabilirler.
* İleriki hayatta hobilerimize sefa içinde devam etmek için birikim yapmak, meslek edinmek gerekmektedir, hobilerin yolu daha açıksa, harcanmamak gerekmektedir.

Bunların dışında Eray Bey, bana pek değer verdiğim (çünkü ilk kayıtlarımızdan olan) konser kaydı cd mizi verdi. Pek sevinçliyim çünkü ses kalitesi işimizi görücek gibi. Fena da olmamış tabi hatasız kul olmaz ama, beni hatamla da seveceğinize dair sarsılmaz bir imanım var. Ayça Hanım' ın verdiği konser kaydını o zaman zarfında dvd player ım olmadığı için Alper Bey' e (kanuni) vermiştim, hâlâ izlemedim ben ama o da güzelmiş anladığım kadarıyla. Teşekkürler Ayça Hanım !

Nasipse bir tanıtım cd si hazırlayacağız, Emir Bey grubumuz için, ne bileyim ilerde demo istendiği zaman bir adım ilersini sunmak fena olmaz, biraz daha geniş bir kitleye de ulaşmak lazım tabi, kaliteli tanıtım şart. Baktım olmuyor, siyasete girerim. Ahahahzuahuzha. =)

Tekrar ediyorum Emir Bey ben ve orkestramın toplam adıdır !

* Otobüste telefonu çalan adam muhtemelen nerdesin diye soran (herkes telefonu nerdesin diye açar bunu benim kadar siz de yapıyorsunuz inkâr çözüm değil) karşıdaki konuşmacıya orta kapıdayım deseydi şayet gülmekten ölürdüm herhalde, denk gelirsem ben diyeyim bari.

* Otobüste uyuklayan ve sert virajlarda yana savrularak uyanan insanlar her zaman çok hoşuma gitmiştir, ikinci uykuya dalışlarında genelde ilk iş olarak kendilerini sağlama alırlar, birisi uyanmasa da çuval gibi düşse koltuktan pek komik olabilir, ama bunun komik olduğunu düşünmek de ayıp olabilir, paradokslar içersinde yapayalnızım.

* Paradoksu cümle içinde doğru yerde mi kullandım tam emin değilim, eski hocalardan birisi sanki paradokslar yüklemden önce gelir demişti gibi hatırlıyorum, dememiş de olabilir.

* Otobüste yanyana oturduğunuz insanla diyaloğa girmiyorsanız bugün geliştirdiğim ama henüz denemediğim şu yöntemi hizmete sunuyorum :

Kolunuz ile yandakine dürtün sonra da
"Pardon" deyin,
"Mühim değil" cevabını alın,
1. Yol : "Mühim olmaz olur mu ! Kol bu en önemli organ." cevabını verin.
2. Yol : "Ne denli mühim olduğunu ölçmek istemiştim sadece." deyiverin.
3. Yol : "Tamam o zaman." deyip, kolunuzu sürtmeye devam edin.

* Misal otobüste köprüyü geçiyorsunuz, bu tip manzaralarda insan sadece tek yöne bakmakla yetinmeyip hem sağdan hem soldan boğazı izlemeye meyilli bir canlı olduğu için, ister istemez yanındakinin "ay meni kesiyor galiba şu yahşi delikanlı" şeklindeki -yanınızdaki muhtemelen Azeri- düşüncesine maruz kalıp ister istemez bahsi geçen kişinin kendine güvenini kabartıyor tabiri caizse burnunu kaldırıyorsunuz. Halbuki tek isteğiniz yanınızdakiyle aynı yönde bulunan denizi izlemek. "Sana mı bakacağım bre zındık !"

* Evet otbüse bindim bugün !

* Başlıktaki yıldızı açıklamayı unuttum, çok ciddiyim ki şayet o başlığı sola bitişik değil de ortalayıp yazma formülü varsa da söylemiyorsanız çok kırılacağım, şayet yoksa, bilogır a bir mail atayım da onu da düşünsünler, her şeyi ben mi düşüneceğim ayol ?!

21 yorum:

gülş dedi ki...

bir de sayfayı yenileyince aklıma geldi, herkes sayfanızın template değişiklikleriyle çalkalanıyor emir bey, ben hiçbir değişiklik göremedim bizim memlekete sirayet etmedi mi henüz? bi daha yenileyim yine de nolur nolmaz ama..
-comment'e ortasından dalma mevhumunda blog sahibi örnek alınmıştır.-

Gamze dedi ki...

yazılar gittikçe daha eğlenceli oluyor. hep böyle hep böyle :)

Emri Bey'in (sen değil grup:)) ilk unplugged konserini dört gözle bekliyoruz efendim :)

Gamze dedi ki...

harfleri karıştırmışım, Emri Bey değil Emir Bey olacak o. Tabi Emri Bey de güzel bi grup ismi olabilir, telif hakkı aramam :P

Adsız dedi ki...

cok güldüm efendim....bayildim yine anlatiminiza :))) ...gercekten süper olmuss...
sizinle otobüste karsilasmayi isterdim dogrusu :) söz aricam sizi siz beni görmeden..ön kapidan sesleniyorum dicem :) siz nerdesiniz :) orta kapidayim cevabini almak istiyorum sanirsam :))

ilahii siz :))) tesekkür ederim :))))

Tugc dedi ki...

Burda kolu sürtersen direk dalıyorlar valla..Zaten öyle bir deneyimim olmamasına rağmen cesaret etmem ben.
Otobüsler berbaet..

Ayrıca ben geldim diye daha mı çok buluşuyorsunuz bakayım :( Ya ben ya ben..

Emir Bey dedi ki...

gülş : çaktırmayın bayan =)

mama : beyin emir olur olsa olsa =) teşekkürler :)

optio : teşekkürler :)

tuğçe : yok yahu nerdeyse hiç buluşmayacaktık sonra bir eyrden başlamak lazım diye başladık :D

Hanife dedi ki...

otobüsler malzeme yumağı gibi resmen,biraz dikkat yeterli sanırsam,bir de hani şu denize bakma olayı var ya,düşüncelerimi okudunuz sanki,işte böyle bir duruma maruz kalmamak için cam kemarlarını seçerim ben oturmak için:))

batu dedi ki...

o değil de hala fotoğrafları falan göremedik son konserinizden.

bizi güldürerek fotoları ve konseri unutturacağınızı mı zannediyorsun ulen emir ve emir bey?

Adsız dedi ki...

"nerdesin?" sorusuna "tuvaletteyim" cevabı almış biriyim. konuşmanın üstüne de sifon çekilmişti zaten.

Unknown dedi ki...

paradoks cümlenin belli bi yerinde mi oluyomuş hiç duymamıştım =) annene bi sorsana ben de merak ettim.ilerde çocuklara öğretirim=p

celibon dedi ki...

ve yine ben.. bir ekleme yapmak istiorum izin verirseniz =)
başlığı ortalamak için de başlık bölümüne aynı kodu yazabilir, başlığınızı ortalayabilirsiniz.

ayh..çok dolandırmadım inş =)

celibon dedi ki...

sevgili emir bey.. başlığı ortalamakla ilgili bazı problemler yaşadığınız doru. sanırım bunun bir formülü var =)
şimdi size gerekli alet ve edevatları söyleyeceğim.. zaten çok bişey deil: 1 adet gözünüzün seyir defteri ve yine 1 adet yeni gönderi yarattığınız sayfa. eğer yeni gönderi oluştur dediyseniz -ki bence demelisiniz- html düzenle'ye küçük bi *click* yapmanızı rica edicem. artık neyi ortalamak istiosanız başına < center> , sonuna da < /center> yazmanızı istiycem =)

tabi siz "<"dan sonra boşluk bırakmayın.
bir de örnek alayım derseniz...
işte bu kadar


umarım haklı çıkarım =) kolay gelsin.

celibon dedi ki...

sanırım size az önce doru bi örnekleme yapamadım =))) ama bana güvenir de denerseniz, gzl bi sonuç alabilirsiniz.
bir de şu rubik küp mevzuu.. bnm küçükken wardı. sanırım kaybettim. nerden temin edebilirim emir bey =)

[bi post üzerine üst üste bu kdr yorum yapılabilir...tamam diorum, haklısınız diorum ve kayboluorum]

Emir Bey dedi ki...

hanife : cam kenarı iyidir.

batu : yahu şurda aylardır yazamadığım kalitede bir yazı yazmışım (kendime göre) çaktırmayın efendim çok yakında =)

eysean : biraz kaba bir durum :P

minik : çok teşekkür ederim, lakin ilk yaptığınız yorumun saati nasıl ikinciden geç oluyor, yoksa ben mi yanlış anlıyorum. =) her neyse html kodlarından center ı bulmaya üşenmiştim açıkçası pek makbule geçti.

celibon dedi ki...

bunu bu kadar çabuk farkedip beni utandırmak için hemen bi soru yönelticenizi biliyordum emir bey =) ancak *yorumunuzu yayımlayın* butonu sizin blogda pek işe yaramıor sanırım :P bikaç defa denedim, olmadı.. soora akıllılık yapıp blogunuzu bu şekilde yanıltmak istedim =)))
e sonuç ortada. zorla da olsa yayımlandı hehe sıranın bi önemi yok :P

Emir Bey dedi ki...

minik : her türlü kırtasiye ve bir milyoncudan bulabilirsiniz hoş genelde bunlar elinizde patlar, ya da internetten sipariş edin 10 - 15 ytl civarına orjinalini alın, hem tutuşu hem dönüşü pek hoş !

-linde dedi ki...

bana alakasız yorum yaparsan ben de sana yaparım. canım mandalina çekti cok fena, oysa ki pek de sevmem keratayı. napcaz sımdı?

Emir Bey dedi ki...

linde : bu durumda soğuk ama verimli bir şehirden mandaline getirtip soyup bir iki dilim yedirip bu yersiz hevesini bastırmak gerek sanırım.

eroy dedi ki...

Sizinle sohbet de ayrı bir güzel efendim. çok eğlendim çok mutlu oldum gerçekten ;)
gittiğimiz yeri de pek bi beğendim. sık sık ziyaretine gideceğim :)
mutlaka tanıtım olayını ciddiye alınız.
fotoğraflar da çok güzel olmuş. ışığı bir garip orasının haklısınız :)
silmarillion'da da son hız ilerliyorum haberiniz olsun :)
tekrar görüşmek üzere efendim..

Adsız dedi ki...

gülümseyerek okuduğum yazınızın kol sürtme ve dürtme kısmında sesli güldüm emir bey.

laf dinleyip şablonunuzu dar sütun şeklinde düzenleseydiniz daha kolay okurduk hem de başlıklar sol kenarda sıkışıp kalmış gibi görünmezdi gariban gariban. yaaa.

Emir Bey dedi ki...

eroy : emer tey de istanbul a gelsin bakarsınız bir röportaj ayarlarsınız :)

beyhan : yahu ablacım bazı çalışmalar üzerindeyim eğer başarabilirsem sağdaki gibi sola da bir link kısmı yapcağım ve yazılar daralacak :) kırk yılda bir komik yazabiliyorum işte :D