Perşembe, Eylül 06, 2007

Ada Sahillerinde Bekleyin Beni

Deryik Hanım, beni mimlemiş, evet bunu yapmış, tahminen çok mimlenmemin sebebi üşenmeden mim ve sobelere yazı yazmam, o yüzden sürekli mimleniyorum, lakin benim mimlediklerim karşılık vermediği için ben mimlemez oldum. Bu kadar çok mim deyince anlamsızlaştı, hani arka arkaya 17 kez söylemiş gibi bir şey.

Evden çıkarken yanıma aldığım (hatta tüm insanlığın aldığı) anahtar, cüzdan -ki erkek cüzdanlarının arka cepte taşınması ile ilgili çok değerli fikirlerim var- ve cep telefonunu ben de es geçeceğim Deryik Hanım' ı örnek aldığım için.

Geriye neler kalıyor ?

- Bir paket djarum special (az içiyorum ama)
- Cep saati (evet çok havalıyım ama pili yok ne zamandır alamıyorum)
- Cep müzik çaları (çok güzel Türkçeleştirdim)

Ondan kelli Pınar Hanım ne kadar havalı bir bilogır gibi dursa da gömleği ona ne kadar yakışsa da, aslında bildiğin mağdur. Üstelik Egecan Bey' de de hikayeler bitmiyor, çok özlemişiz.

Serkan Bey, Aleksi Paşa ile geldi bugün, paşa diyorum çünkü adam bir ayda Finlandiya' dan gelip senden (benim Türkçem iyidir) iyi Türkçe konuşuyor. Konuşmasında kullandığı kelimler, yahu, vallahi, falan, meze, haydari, Meltem, ... Düşün artık adam ekleri falan yerinde kullanıyor üstelik.

Yeni arkadaşlar edinmeliyim kendime artık çünkü Tuhaffiye Hanım bugün beni öyle bir taklit etti ki kendimi izliyor gibi oldum, bu insanlara verecek başka bir şeyim kalmadığı gibi, onların gözünde de bir olayım yok artık sanırım. Elveda !


Şahsen bu şarkı benim bu konserdeki favorimdir, bundan kelli de konser kaydı koymayacağım, bir kaç tane daha var ama kabak tadı verdik vereceğimiz kadar. İlla merak eden olursa girer yutub profilimden bakar dinler.

Bir de Her Şeyi Yak 'maktan ziyade her ŞEY i ayrı yazmak da bir o kadar önemlidir.

8 yorum:

tuhaffiye dedi ki...

çok güzel özetlemişsin emirim. taklidini geliştirmeyi planlıyorum bundan sonra sana o gözle bakıcam, öptüm

Hanife dedi ki...

özlemişim Egecan'ı da yahu:)
"Her şey" in ayrı yazıldığı bir dünya istiyoruz,hehee:))
Bu arada konser kayıtlarınızı izledik,hepsi de pek güzeller:))

Adsız dedi ki...

türkçe ve fince'nin ural-altay dil ailesine bağlı olduğunu düşünürsek Aleksi Paşa'nın türkçe dilbilgisinde çok fazla sorun yaşamayacağını söyleyebiliriz. Zaten geriye de kelime öğrenmek kalıyor yahu...

Anglachel dedi ki...

finliler arasında fin-uygur / ural-altay dil ayrımı teorisi pek kabul görmüyor. Benzerlik olduğunu kabul ediyorlar evet, ama finli araştırmacılar 30000 sene önce ayrıldığı varsayılan iki dili kanıtlayacak yeterli örnek bulamamışlar.

ha diğer taraftan "orta asyayla birleşelim" gibi teorilerle kıçlarını yırtan finli turancılar da varmış öyle diyor kendisi.

deryik dedi ki...

misal ben izledim kayıtları. destansı yorumlar yapıciim yakında bu konuda evet...

Emir Bey dedi ki...

tuhaffiye : bir şarkı çağrıştırdın bana, sana açık kucaklar kapanmadan toprak anmasın dudak sana benim gzö bakan kör kucak kara toprak falan öf !

hanife : bugün elime daha da görüntü kalitesi yüksekleri geçti !

hfç : bir ayda ben bu denli fince konuşurmuyum bilemiyorum.

anglachel : finli turancı ehuahzuha =)

deryik : şayet çalınışta bir destansılık olmadığına göre, eleştiri destansı olacak zaar :D

Tugc dedi ki...

:) Mimleri ben de usenmeden yazanlardanim valla..
Ayrica sizin kabak tadi vermeniz gibi bir olanak yok soz muzik olunca emir beycigim..Ayrica cok ciddiyim. :)

Emir Bey dedi ki...

tuğçe : mersi =)