Çarşamba, Eylül 12, 2007

Konser Dediğin Böyle Olmalı

Senfoni orkestrası çalmaya başlar, ortadaki dev konser piyanosuyla beraber, sol tarafta bir yatak vardır ve sahnenin sağ tarafına verilen ışıkta beyaz elbisesi içinde serum taşıyan bir ayaklığa tutunmuş en güzel sesli bir bayan şarkıya girer. "Anladım, sonu yok yalnızlığın..." Yak sigara yak, yak yak yak hemen.

Fahir Atakoğlu da geldi daha sonra, Sertab Hanım, piyanonun üzerine kuruldu ve girişini orkestranın yaptığı şarkının devamını sahibine bıraktılar, sadece piyano ve büyüleyici bir ses, "Bir bulut olsam, yüklenip yağsam..." dediler. Bunun akabininde Sertab Erener' in "Fahir' in çok daha güzel şarkıları var onlardan da söyleyeceğiz" deyip ardından koka kola layt, vileda gibi reklam müzikleri çalıp söylemeleri (orkestrayla falan) muazzam güzel ve eğlenceli oldu.

Sonra bir anda "yahoya hayi yayi yayi yai yahi yaa..." diye bir ses geldi arkadan ve sağ taraftan Levent Yüksel çıktı karşımıza bu sefer de, beraber "Aldırma, deli gönlüm, giden gitsin sen şarkılar söyle içinden boş ver." dediler.

Daha sonra birisi çıktı ki sahneye, beni benden aldı, "Hadi yüreğim ha gayret, hele sıkı dur hele sabret, başını eğme dik tut, bu bir rüyaydı farzet." dediler Sezen Aksu ve Sertab Erener beraber. Bu noktadan sonra Levent Yüksel de tekrar geldi bir şarkı daha söylediler. Bunu bir rüya farzetmeseydik aklımıza mukayyet olamayacaktık zaar.

Daha sonra Özge Fışkın adlı, benim konserden önce tanımadığım, sahnede görüp de hımmm fena değilmiş dediğim bir bayan geldi, beraber şarkı söylediler kendisiyle de. Belirtmeden geçemeyeceğim, her şarkıda hemen hemen sahne düzeni ve dekor değişiyordu ve bir kaç şarkıda bir de Sertab Erener kostüm değiştiriyordu.

En merak ettiğim anlardan birisi geldi akabinde Nil Karaibrahimgil çıktı sahneye, bir yandan getirdiği elbise dolabıyla Sertab Erener' i giydirirken bir yandan da "kendine yeni bir sen lazım" dedi.

Sonra sağ taraftan saçları kazınık bir rock çu çıktı elinde gitarıyla ve inanılmaz sololar atarak seyircilerden alkış topladı, ardından "Yok olup gitsem de, sonumu görsem de, ölümü tatsam da, yenilmem yine de ... senin için tüm zaferlerim" dedi bu rock çı sevgilisi Sertab Erener ile beraber. Demir Demirkan' ı karşılamaya kıpkırmızı bir elbise ile çıkmıştı ve sonra beraber Aşk' ı söylediler, bu kadar görkemli bir şarkı ve bir ses daha dinleyemeyebilirim hayatımın sonuna dek, işin güzel yani daha iyisini dinlememek beni üzmez !

En sonunda Buda' lı şarkıda öncelikle sahnenin ortasındaki mindere kendisi bağdaş kurdu, sonra kendi grubundaki tüm müzisyenler sırayla esntürmanlarını bırakarak yanına geldiler, ama Sertab Erener şarkısını hâlâ söyledi. Selam verdiler, muazzam derecede alkışlandılar.

Sertab Erener' in her şarkısının mükemmel oluşu dışında, bir tiyatroya gelmiş gibi hissettirecek nitelikte hazırlanılmış mükemmel bir sahne şovu vardı. Gerçekten sesi bir değişik yahu, çok değişik hatta, dvd' si çıkacakmış bu konserin, muhakkak alın. Annemle beraber müthiş keyif alarak, tabir-i caizse hipnotize olmuşçasına izledik.

16 yorum:

Adsız dedi ki...

Kulakların uğulduyor muydu uyandığında?

Gamze dedi ki...

çıksın çıksın evet hemen dvd'si çıksın bu konserin. çok acil şiddetle istiyorum. hatta dur!!! bi' daha yapsınlar aynısını :))

Hanife dedi ki...

pek güzelmiş hakkatten:)

Adsız dedi ki...

"aşk" çok güzel bir şarkıdır. mest olurum. incelikler yüzünden vardır bir de. hatta hepsi güzeldir bütün şarkıların.
büyük insandır sertap erener!

Emir Bey dedi ki...

mustafa : vallahi uykum avrdı erken kalktığım için =) bir onu hatırlıyorum =)

püstüklü : bir daha olmaz böyleee =)

hanife : of yahu ne diyorsun !

eysean : benim o şarkıda tüylerim öyle diken diken oldu ki bir daha yatışmayacaklar sandım, incelikler yüzünden de en sevdiğim şarkısıdır ayrıca, onu söylerken sahnenin sağ ön tarafına minik bir kız oturdu arkadan gelip resim yaptı, en sonunda şarkının son bölümünü enstürmanlar susunca bir tur söyledi ufacıcık çocuk, fazıl say ın kızıymış. klibini de izlemiş gibi olduk pek etkileyiciydi.

gülş dedi ki...

şu anda yürüyerek bile gelebilirdim istanbula çok geç kaldığımı bilmesem. hayatımda en en en çok sevdiğim kadınlardandır sertab ve ben onun 15. sanat yılı konserini kaçırdığıma inanamıyorum. çok bi fena mutsuzum.

özge fışkın için de:

http://yerelmasindakiyer.blogspot.com/2007/05/bu-akn-gatili-sensin-levent-yksel-gsu.html

Adsız dedi ki...

cıksın dvdsi cıksın... hele haberimiz olsun die mutlaka cıktıgını duyarsan yaz buraya olr mu =)

MM. dedi ki...

e hani ama fotoğraf?

kumru dedi ki...

emir biliyor musun şimdi sertab şarkılarını indiriyorum. hay yaşa. ne de güzel anlatmışsın.

Adsız dedi ki...

Ne güzel vakit geçirmişsin, uykunun yetmediğinden belli. Bunun gibi konserler, düşümde hep uyur. Sana da öyle olmuş eminim. Sabah kalkman gerektiğinden ya da sabah erken kalkışından ileri değil uykusuzluğun... Nice güzel zamanlara...

Emir Bey dedi ki...

gülş : dvd sinden artık, çünkü hakikaten kaçırılmayacak bir konserdi.

? : tabi haberim olursa yazarım =) siz de bir dahakine isminizi yazarsanız pek sevinirim.

miss : vallahi gece diye hiç zorlamadım telefonumu bir de anlatılmaz yaşanır olsun istedim =P

pepinot : of of ! her şarkısı mükemmelmiş ya kadının hepsi ama ! hele saksofoncusu ve davulcusu ve tüm grubu of of !

mustafa : tandığım birisi misiniz? şayet değilseniz dediklerinizi zerre kadar anlamadım, eski bir arkadaşımın da bir adı mustafaydı da.

Adsız dedi ki...

Anlatamadığımı hiç düşünmedim. Açıklayayım yine de: Bu güzel günleri hiç unutamam demek istedim. Onlar hep aklıma gelir. Hepsi bu kadar. İyi günler, hayırlı ramazanlar şimdiden...

Unknown dedi ki...

en son küçükken gitmiştim konserine.yılını bile hatırlayamıyorum ne fena.yine gitmek lazım.

Adsız dedi ki...

Beni de annemler götürmüştü valla kaliteli müziğin farkı bu. Ya tekrar bu yakınlarda var mı? Biletix'de göremedim de ben.

Eda Suner
♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Erinc dedi ki...

Sertab'dan canlı "Lal" ve "Yalnızlık Senfonisi" dinlemek..Düşündümde uzun zaman olmuş dinlemeyeli..Kıskandım !

Emir Bey dedi ki...

böcek hanım : n'aptın yenge olur mu öyle küçükken falan aaaa !

eda suner : sanırım yok bu yakınlarda belki 20.yılında bir benzeri olabilir =)

erinç : vallahi kıskanılacak konserdi bunu kaçırmamanı beklerdim, çünkü genelde ben senin gittiğin konserleri kıskanıyordum =P