Perşembe, Ekim 25, 2007

BTS' de Keyfe Dalmak

Sadece iki kişi, iki enstürman, bir sadelik hakim ama sanmayın ki boşluk oluşuyor müzikte. Bizi tanımlayan tek bir sözcük söyleyin deselerdi bana Ahenk olurdu diyeceğim. Ancak bu kadar iyi çalınabilirdi en sevdiğim iki enstürman. Klasik Türk Müziği' nin ne denli mükemmel, ne denli sınırsız ve rakipsiz olduğunu bir kez daha kafama defalarca vurularak öğrendim. Her şey güzeldi. Derya Türkan ve Murat Aydemir, nasıl düzgün insanlar, nasıl büyük müzisyenler ! Düzgünlükleri birbirlerine gülümsemelerine yansıyor çoğu zaman, ustalıkları ise anlatılmaz dinletilir, dinlenilir. Daha ayrıntılı bilgi almak içinse bence tam buraya tıklamalısınız.

Konserde beni yalnız bırakmayan ve benim kadar etkilenen Serkan Paşa' ya teşekkürler, ısrarlarımı kırmayıp konsere gelen ve konserden sonra hayatı anlamsız bulan Sezi Hanım' a da teşekkürler. O konserden sonra her şey anlamsız bence de.

Özge Hanım ve Arda Bey' in yanısıra (ki kendisi her klüp aktivitesinden haberdar edilecektir bundan kelli) bir ara Elif Hanım' ı da gördüm. Ayrıca Koralp Bey ve Miraç Bey de bu güzide ortamdaydılar bizlerle. Çağrı Bey artık klüpten bir insan onu hiç saymıyoruz tüm gün beraberdik zaten.

Hayat hakikaten çok dümdüz, bir saatliğine de olsa bizi burdan çok farklı yerlere götüren, büyüleyip bırakan bu iki değerli müzisyene ne denli teşekkür etsek azdır. Bunu ayarlayan herkese de bir o kadar teşekkür borçluyuz.

Gelmeyenler için de hayat devam edecek eminim ama bizim için biraz daha farklı devam eder kanımca.



"Sanma ki ol nağmesidir kemençeyle tanburun
Sohbetidir vuslat anında Leylâ ve Mecnunun"



5 yorum:

Püstüklü Mama dedi ki...

Bana 1 saat yetmedi. Hemen bitti! Doyamadan.

Hele aralarda birbirilerine bakıp gülüyorlardı ya -senin de dediğin gibi- bayıldım. Bu kadar uyumlu bir sahne izlememiştim ben şimdiye dek.

Dilerim sizleri de görürüz böyle tek başınıza sahnelerde Emir Bey! :)

Adsız dedi ki...

Kıskandırmaya çalışma genç!
Cemal Reşit Rey'de ki konserlerine gideceğim. Anlatacağım ben de ballı ballı :)

Hanife dedi ki...

ah ah Yansımalar konserinden sonra ben de bizzat aynı şeyleri hissetmiştim:)

---OPTiO--- dedi ki...

keske bende orda olsaydim :(

Emir Bey dedi ki...

mama : ne güzel bir dilek öyle ! bu denli iyi olmak beni aşmanın da ötesinde.

eysean : kaçırmayın fırsatını bulunca.

hanife : bu sene giceğim hepsine =)

optio : keşke efendim.