Çarşamba, Ekim 10, 2007

Misafirin Var mı Başka vs Cesaretin Var mı Aşka

* Mesela yeni otobüslerde telefonla konuşuyor biri, yasak olduğunu biliyoruz ama kimi zaman cesaret edemediğimizden, kimi zaman da umursamadığımızdan ya da göz yumduğumuzdan bir şey demiyoruz. Ama diyeceksek madem, karşıdaki insanı azarlamak hoş değil bence. Kibarca hatta diğer insanlara duyurmadan söylemek en güzeli. Çünkü bir ton kalabalıksak linç edelim zihniyetli, bireysel cesaretsizler de gaza gelip, o kişiye -her ne kadar hatalı da olsa- tüm güçleriyle yükleniyorlar. Madem uyaracağız, biz de erdemli olup, karşıdakinin terslenmesine fırsat vermeyelim. Yaptığı hatanın farkına nefretle değil, anlayışla varsın.

* a, b, c çoktan ey, bi, si oldu da; çok şükür hâlâ sayılar bindokuzyüzelliüç kaldı. Örnekle açıklamamı isterseniz şayet :

"There are three different kinds of power : a) traditional, b) revolutionary, c) naked" is the division of power since 1953 when Bertrand Russell wrote his article.

Bilmem anlatabildim mi?

* Yukardaki gibi bir gözlem yapmayalı yıllar oldu, o zaman sıradaki parçalar sizlere :

Aylar geçse de, yıllar geçse de, bir ömür böyle bitse de, ben seni unutamam.

Yıllar sonra, yıllar sonra, yıllar sonra, yine eskisi gibi. (müziksiz olmadı pek bu)* Korcan Bey var bizim, ta gençlikten ahbap, o geldi bize, aylardan beri böyle iki gitar yapmamıştık, tabi bir de yılların tanışmışlığı var. Kravat takmış adama benzemiş.* İstanbul' daki Djarum bayilerden -yok böyle bir şey tezgah hepsi- sadece üç tanesinin sattığı Special, artık tükendi, geçtiğimiz haftalarda Taksim' de biten bugün de Hisarüstü' nde biten modelimizin, son iki paketinin de tarafımca Bebek' ten alınmasıyla, bahsi geçen model piyasadan silinmiştir. Paketlerin birisi zaruret anında açılmışsa da diğeri 25 liradan başlayan açık arttırma fiyatıyla satışa çıkarılmıştır. Bundan böyle yurt dışından gelenlerden Djarum istenecektir. Zaten iyice azalttığım Djarum içimi belki bu vesileyle mutlu bir sona erer kim bilir?

5 yorum:

Adsız dedi ki...

saçların geri gelsin gari

Adsız dedi ki...

mercedesin senelerler önce açıklama yaptığı ve telefon kullanmanın, fren sistemini etkilemediğini söylesem...

Emir Bey dedi ki...

ılgın : senle görüşesiye uzar da beyazlar bile !

eysean : onu bilmem, belki kapılar ya da klima ile ilgili olabilir ya da olmayabilir kim bilir ? yalın bilmez bence.

Adsız dedi ki...

burdan eyşın'a seslenmek istiyorum. öyle bir duyuru olduğunu ben de biliyorum ama babaannem mercedes'le kaza yaptı telefonla konuşurken. birden tutmamış frenler. bir yerlerde bir çelişki var ama nerde acep

Emir Bey dedi ki...

enci : valalyi kim bilir ki ?! =)