Çarşamba, Ekim 17, 2007

Saçma Konuşabilirim

Şimdi efendim, bu dönemki hocalarımızdan birisi Koray Çalışkan, bunu niye söylüyorum çünkü anlatacağım olayda geçecek kahramanlarımızdan birisi aynı zamanda kendisi. Geçen ramazanın son günleriydi, Aynur Teyze' ye ziyarete gittik. Aynur Teyze, annemin kardeşi saydığı, beraber büyüdüğü Belgin Teyze' nin annesidir, annemle Belgin Teyze' yi büyüten Hacı Anne' nin de kızıdır. Alın kalem kağıt çizin ufak bir grafik, kolayca çözün. Neyse Aynur Teyze' de o gün Nejat Abi ile tanıştık, aile dostumuzun akrabası olduğu için direkt olarak abi (ağabey) sıfatını kazandı. Kendisi üzerinde yaptığım gözlemler sonucunda, tiyatrocu gülüşüne sahip ve çok okumuş ya da çok gezmiş görmüş bir hava sezdim, ha çok mu konuştuk. Ne yazık hayır, bunlar izlenim sadece. İşte o gün okul konusu açılınca Nejat Abi, "kaçıncı sınıfsın sen, Koray var, sizin derse giriyor olmalı, Koray Çalışkan" dedi. Ben de ilk hafta olmasından ötürü, evet var dedim, hangi derse giriyor sorusuna da daha tam emin olmadığım için Diplomasi Tarihi cevabını verdim, Nejat Abi' de emin misin, ilgi alanı değildir dedi ama ben sanki emin gibiydim. %50 şansım vardı, iki tane erkek hoca vardır zaten. Neyse sonra ben bir eve kadar gidip gelecektim, gidince eve hemen baktım, ah Koray Çalışkan, Karşılaştırmalı Politika hocamızdı, üstelik ilk dersten yüksek puan alan hocalardandı gözümde, hemen döndüm, yanlış söylemişim diyeyim diye, bir baktım, Nejat Abi' ler gitmişler. Neyse okulda bugün Koray Hoca' nın dersinin arasında, bir şey almak üzere sıradaydım, sıranın devamında da hoca varmış, onu görünce dedim ki, Hocam Nejat Dinç' i tanıyor musunuz? O da yakın arkadaşı olduğunu söyledi. Ben de dedim ki, "Ben de geçtiğimiz günlerde tanıştım kendisiyle, sizin da adınız geçti okuldan bahsederken, o sırada konu değişti ama değişmeseydi eminim selam da söylerdi size." Evet bu saçma cümleyi kurdum gerçekten. Şahsi hislerimi çat diye adama dedim, bir yandan da merak ettiğim bir nokta vardı çünkü. Nejat Abi' nin bizim okulda çalışmalar yaptığına dair bir duyum aldım bayramda Aynur Teyze' den, eğer doğruysa nerde olduğunu öğreneceğim hocadan. Neyse hakikaten kütüphanedeymiş kendisi, bu hafta bir uğrayıp, o tanıştığımız gün vedalaşamadığımızı bari merhaba demeye karar verdiğimi söyleyeceğim. Sonra Koray Hoca ile sınıfa doğru yürürken ayak üstü bu noktadan başlayıp müzik türü isimlerinin saçmalığına kadar uzanan bir sohbet ettik. Sonra hoca ismimi sordu, ben söyleyince, memnun oldum dedi, ben de ikinci mühim aptallığımı yapıp 4 haftadır dersime giren hocaya ben de memnun oldum dedim. Allah' tan akıl fikir diliyorum, yakınlarıma da sabır! Neyse Nejat Abi' yi de görmeli bir ara, kendisinde tam bizim okulda hoca olacak tip var, hem de bizim fakültede.

6 yorum:

Püstüklü Mama dedi ki...

Nejat Abi'den seçmeli ders alabilir miyiz?

Adsız dedi ki...

bu tür cümleler kurma konusunda sakın kendini yanlız hissetme emircim :)

Adsız dedi ki...

bir de nejat abi'yi gördüğünde "koray çalışkan diplomasi tarihi değil karşılaştırmalı politika hocammış" de. o eksik kaldı. :)

allah insanı şaşırtmasın bir kere.

Emir Bey dedi ki...

mama : ayarlarız =)

eysean : ehehe benden iyisini görmedim ama daha =)

beyhan : hah onu diyecektim, hararetle yazarken unutmuşum =)

deryik dedi ki...

bu post koray caliskan okusun diye yazilmis efendim. belli iste. olmadi nejat abi okusun koray caliskan'a soylesin diye. evet evet anlasildi. emir bey butun hocalarini daimi okuyucu yapmak istiyo evet. yakaladim. kacmaz :)

Emir Bey dedi ki...

deryik : yok efendim bu daha hikayenin girizgahı nejat abi ile ilgili devam edecek ilerki bölümlerde =) hem google bu sefer beni göstermiyor hiç herhalde eski reytiingimizi kaybettik :D