Çarşamba, Şubat 27, 2008

Bum Bum

Şu ücretsiz günlük gazete sistemi çok hoşuma gitti, motora bir biniyorsunuz herkesin elinde aynı gazete ve şakası yok reklam filmi değil bir gerçek, üstelik hiç de fena gazeteler değil bunlar, neticede yine de ben olsam özellikle Üsküdar insanı olarak bu gazetenin adını motor ya da vapır koyabilirdim. Neyse konumuz bu değil, bugün Osmanlıca Müziği dersini aldım pek hoş biraz bilgili bir insan olabilirim gibime geliyor, ayrıca Türk Müziği Kulübü (BÜTMK) koro çalışmaları da başladı bugün, pek keyifli pek. Ah tanburu biraz geliştirebilsem ne bileyim bir mucize olsa da bir komşumuz tanburi falan çıksa bana boş vakitlerimde ders verse falan filan. Bakalım başka diyecek neler var, hah evet bunu gerçi okulda sanırım grup halinde 4 kişiye ve bireysel olarak Ilgın Hanım' a ayrıca evde anneme anlattım o yüzden tekrar olacak onlar için ama bilmiyenler dinlesin. Sabah boynuma doladığım çok havalı fularımsıyı pek beğenmiştim, gömleğin içinde apayrı durmuştu gerek kumaşı gerek karizmasıyla sonra ceketimi ve çantamı giyerken bu kabarık ve havalı duruşuu bozup tekrar yapamadım vaktim de yoktu çok üzüldüm çıkardım onu ve öyle gittim okulda göz pınarımda yaşlar.


Ayrıca bahsedeceğim bir aktivite var şimdi önceden de beğendiğimiz ve severek dinlediğimiz muhtemelen de satır aralarında bahsettiğimiz bir müzisyen vardı Onor Bumbum isminde. Neyse bu şahsın bir diğer hoş projesi olan 2 Curlies' in bu Cuma Fransız Kültür Mekezi' nde konseri varmış. Kaçırmayın derim ben kesinlikle, siz de kaçırmayayım bunu madem demelisiniz kesinlikle burayı okurken.
Ikisi birarada: Iki büyük kedi, iki kivircik, iki elekronik muzisyen. Onor Bumbum'un modern cag iliskilerini anlatan melankolik sarkilari, Smadj'in usta dokunuslariyla dans ettiren parcalara donusuyor.Ikili, aralarindaki yas farkinin getirdigi farkli bakis acilarini birlestirmenin yollarini bularak canli elektronik bir performans sunuyor ve melankolik-elektronik sarkilarla dans edilecek house sarkilari birlestiriyor. Sahnede 4 laptop, bir cok midi enstrüman, klavye, ud, elektronik davul ve gitar görmek sizi yaniltmasin, aslinda iki koca çocuk sahnede oyuncaklariyla oynuyor.
2 Curlies hakkında şu linklere de muhakkak tıklayın lastfm ve myspace ben beğeniyorsam bir bildiğim vardır ehehehehe. Ne diyorduk linkler diyorduk haydi size biraz daha kıyak geçelim ve 3 adet de en kralından şarkı koyalım bu 2 Curlies projesinden.


* Geriye
* Dokun
* Şimdilik Dayanamıyorum


NOT : Haftasonu Jukebox' ın yeni demolarından ve Onor Bumbum' dan bahsedeceğim bir şeyler yazmak istiyorum unutturmayın diye not aldım buraya.

5 yorum:

fijibaha dedi ki...

ben cuma aksamı fransız kulturde olacagım herkes gelsin

bu konser aynı zamanda onor bum bum un bu sezon ilk konseri olacak

alkışlar

Dilara dedi ki...

hey ben yarın gelicem konsere, haberleşelim.
^^

hanife dedi ki...

Fransız Kültür'deki konseri ben de okudum hatta acayip canım çekti gitmeyi ama maalesef canımın çekmesiyle kaldı iş:((

Unknown dedi ki...

dinlemiştim ben onor bumbumu.değişik güzel

Emir Bey dedi ki...

fb : muahahah çok iyi kısalttım başka da bir şey demiyorum !

lavender : hı hı :D

hanife : nasip.

böcek hanım : değişiktir güzeldir dinlenir !