Pazar, Şubat 24, 2008

Bunlar Çok Gidiyor Bak

Deryik Hanım beni sobeleyeli yıllar oldu ancak yazabiliyorum kusura bakmayalım. Şimdi mevzumuz neymiş, kişisel tarihimizin en salak alışverişi. Şimdi efendim ben pek alışveriş seven biri değilimdir, giyim konusunda ilk görüşte aşka inanırım ama yüzyılda bir görüp de beğendiğim bir şey olur, yani masrafsız bir insanım (yalan) desem yeridir. Bir türlü pazarlık yapamam, hakkımı doğru düzgün savunabildiğim nadir durum olmuştur yanısıra bu yüzden kendimden tiksindiğim bir çok durum olmuştur. Neticede verdiğim karar şudur ki kişi salak olursa kişisel tarihi de salak alışverişlerle doludur. Daha taze gün içinde fiyatının x lira olduğu söylenen bir zıvırı, öğleden sonra yaklaşık5x/3 fiyata alıp satıcıya ne küfretmişimdir ne de bir siz akllısınız demişimdir.

Anlatacağım hikaye ama göz göre göre ben salağım dedirten ve 2006 bahar aylarında başıma gelmiş bir hikayedir. Bendeniz elektronik gitarımın en alt teli olan mi telini koparmışımdır. Bu tel en ince tel olduğu için kopması en muhtemel teldir de aynı zamanda. Sonrasında da yol üstünde bir dükkan bulabilir miyim diye düşünmüşümdür.

Bebek' ten Beşiktaş' a kadar bindiğim otobüste Bahçeşehir Üniversitesi' ne gelmeden aradığımı gördüm. Şemsi Yastıman Saz Evi. Bu zât iyi bir enstürman yapımcısıymış annem bahsetmişti bir gün geçerken, neticede gözüme inanırım haydi zıpla diyerek otobüsten indim ve dükkana girdim. Dükkanda nedense konuyla alakasızım görünümü veren bir amca duruyordu kasada keza aramızda geçen konuşmalar bu hissimi güçlendirdi. Merhaba dedim ben ince mi teli alacaktım elektronik gitar için. Adam da dedi ki bizde elektronik gitar teli yok sanırım ama dur bakayım diyerek eğilip ufak bir gözden tel çıkardı. Bunlar çok gidiyor bak akustiğe takılıyorlar esasen ama senin de işini görür dedi. Ben de tamam o zaman deyip ver ordan iki tane dedim.

O gün bugündür o gitarın mi teli her daim akranlarından yarı yarıya güçsüz ses vermiştir. Hayır ben de çok tutuyor diye akustik gitar telinden iki tane almışımdır. Şu an aklıma geldi de diyorum ne dallama adammışım. Bir yandan da yine olsa yine yaparım diyorum hayırlısı. Ayrıca gitar konusu açılmışken klasik gitar için çok kaliteli bir sap ayarı klavye temizlemesi ve tel değişimi yapacak yer arıyorum, referans verecek olan varsa hiç beklemesin.

Sobelediklerim ise : Beyhan Ablamız, Duygu Yengemiz ve Gülş Hanım.


NOT : Dün bir maiktar fiziksel olarak hastalanmıştım halsiz düşmüştüm ama dinlendim tüm gün boyunca eve dönüp, bilogır buluşmasına Harbiye' ye kadar gelmeme rağmen rahatsızlığım yüzünden katılamadım çok mahcubum hem de kaçıncı kez mahcubum, affedin beni. Fiziksel rahatsızlığımı atlattım sanırım, akşamüzeri yapılan sevimli ufak bir yürüyüş iyi geldi hatta.

8 yorum:

gülş dedi ki...

geçmişler olsun emir beyciğim. sobeniz için de teşekkürlerimi iletiyorum, lakin daha önceden ebelendim ve de sobelendim bu konuda =) "itfaiyeci turuncusu" isimli bir yazıdır kendileri hatta bizzat bilokta görebilirsiniz.

gitar teli konusunda da biraz gurur yapmışsınız gibi geldi bana. "bu tellerden iki paket aldım ve bitirene kadar kullanıcam, lakin telci amcanın beni yanıltmış olabileceğini kabul etmiyorum." gibisinden.

=))
sevgiler.

curie dedi ki...

Siz beni güldürdünüz Allah da sizi güldürsün emi mi mi miiii =)
Diğer konuda ise Tünel'de
*lay lay lom
*zuhal müzik
iyidir diye duyarım arkadaşlarımdan.
Geçmiş olsun tekrar,kalın sağlıcakla.

Emir Bey dedi ki...

gülş : işte hem balık hafızalıyım hem de artistlik yapıyorum of halbuki mango falan =)

curie : amin. bakalım bir gidp tünele.

Unknown dedi ki...

''emir beni sobelemiş,sobe ne yaa ,ne bu bee?'' diye uzun bi düşündük orçunla nihayetinde üstün zekamız sayesinde durumu anladık heheh=)

---OPTiO--- dedi ki...

öncelikle cok gecmis olsun ....:( dikkat edin lütfen kendinize...

bu arada bence sizin girisiminiz normal ...yanii bende sizin yerinizde olsam aynini yapardim..üstelik sizin kadar akilli olmadigimi söylecek olursam ki ( öyle ) ,sizin sucunuz yok...yani amcanin hatasi :) ....

alisveris konusunda ...ben de ilk görüste asK a inanirim ....alisverisi sevmem ama :) o ayri mevzu :)) ...


bu arada blogumdaki sarkilari dinleyemiyosunuz biliyorum ama...keske dinleyebilseydiniz...müthis bir ses var cünkü :))


tekrar tesekkür ederim ..beni kirmadiginiz ve blogumda yayinlamama izin verdiginiz icin....görüsmek üzere :)

---OPTiO--- dedi ki...

ayrica bi soguk alginligi mevzu bahis oldugunda , size en iyi gelicek ilacin tarifini veriyim :) ...
dr arkadasimin tavsiyesi..cidden isey yariyo..

sicacik bir bardak suyun icerisine , bir tam limonun suyu .yada daha fazla...bir kasik ve ya istege göre daha fazla bal...ve bir agri kesici ....hepsini güzelce karistirip , sicacik iciniz ...hicbiseyiniz kalmaz :)))

tekrar gecmis olsun efendim :)

Emir Bey dedi ki...

böcek : eheheh zekanıza güvenim tam

optio : topluca bir estağfurullah öncelikle sonrasında da ilaç tavsiyesi için teşekkür ederim =)

BeYHaN dedi ki...

gördüm sobenizi efem. fiziksel rahatsızlığınıza da geçmişler olsun.