Pazartesi, Şubat 18, 2008

Hey Gidi İsmail Hamdi Bekir Ağabey

Herkesin bir şekil denk geldiği gibi ben de dün bir kez Kozyatağında bir kez de Bağlarbaşı' nda olmak üzere toplamda beş kez (sizi denedim ehehehe) Mor ve Ötesi' nin yurovizyon şarkısına denk geldim televizyangdo. Şarkıyla ilgili şu geldi bir tek aklıma, hani Athena For Real' i yapınca 3 şarkı vardı. Misal I Love Mud On My Face şarkısı (onlardan birisi) sıradan bir Athena şarkısıyken For Real' da bariz bir Türkiye' yi temsil ederim havası vardı, herkes en baştan onu seçmişti zaten, sıradan Athena çizgisi artı bir miktar da Türkiye havası. Sanki Mor ve Ötesi' nin şarkıda -hoş gerçi daha çok az dinledim- bu hava pek yok, gerçi dediğim üzre bunlar ilk görüşte yapılan yüzeysel eleştiriler ama öyle geldi.


Neyse asıl benim kızdığım konu bu değil ! Harun isimli (bakınız bey demiyorum) solist genç, kalkıp hiç utanmadan sıkılmadan benim en sevdiğim siyah gömleğimin aynısından almış ve bunu her dakika daha haftalarca televizyonlarda dönecek bir klipte giymekle de adam olduğunu sanmış. Tabi ben gömleği görür görmez dedim vay anam vay halime vay anam vaaaaay ! Sonra dedim Tarkan Bey katılsa yurovizyona ne güzel olur, sonra da dedim ki canım bir leny krevitz ne bileyim bir robi vilyıms bir holi valans katılıyor mu ki Tarkan Bey katılsın, sonra biraz daha düşündüm dedim tamam moris hey katılmış olabilir ama o dünkü rahip. Neyse konumuzdan sapmayalım. Şimdi bu solist gencin hem tipi bana benziyor, bir de tarzını da benzetmeye çalışıyor iyice gücüme gidiyor yahu, hayır çıkıp bir polemik çıkarsam medyada, silinir giderler piyasadan ama müzikal açıdan da zor yetişen gruplar bunlar yazık ekmeğiyle oynamayayım gençlerin.


Bir de Mor ve Ötesi' nin elemanlarının bir yönü var ki bu kadar göz önünde bu kadar ünlü bir grubun elemanlarına hiç yakışmıyor, özellikle solist ve keçi sakallı davulcu bir konuda sinirlenince saçmalıyorlar, bildiğin çocuk tadında laf yarışına, it dalaşına giriyorlar ki soğuk kanlı durup cevap vermeseler ya da en azından düşünseler bazı şeyleri konuşurken de saçmalamasalar daha iyi olacak. Gerek televizyada gerek megazinde gerek internatta bunun örnekleri bolca mevcuttur ararsanız belanızı da Mevlanızı da bulursunuz eski bir düşünürün dediği gibi.


Hasılı kelam ağabeyle balkonda ufak da olsa bir Kardanadamo yaptık, sesi güzel olduğu için ona bu ismi verdim. Bir tanıdık, yaşıt, akran, sevdik, dost, hısım, akraba olaydı da inip bahçede devini yapsaydık. Evelki senelerde bilen bilir Orçay Han ile yaptığımız İsmail Hamdi Bekir Ağabey' in boyutunda bir diğer kardanadamı yandaki eczanenin önüne diktiler, çok içim sıkıldı buna. Hoş gerçi onun suratındaki bu ne samimiyet birader ifadesi ve ölümüne meydan okuma iradesinin hiç bir kardanadamda taklit edilebileceğine inanmıyorum.

10 yorum:

YALNIZLIK OKULU dedi ki...

yorovizyon için yapılan mor ve ötesi parçası biraz farklı olmuş yani mor ve ötesi tarzı değil sanki ama kullanılan ritim baya gaza getiriyor burdan bildiriyorum ilk 3 zor ama ilk beşte olması kuvvet ve muhtemel...

not: emircim sen daha iyi söylüyorsun ve daha yakışıklısın :)))

Emir Bey dedi ki...

eheheh hoooooop gazı aldım artık seneye ben gidiyorum ürovizyona =)) hoş geldiniz !

---OPTiO--- dedi ki...

seneyeeee bencede sizin gitmeniz lazim :))


bu arada istanbulda ne güzel kar var :((( ühühühü...ama ben yokum :((

Hanife dedi ki...

içlerinde tek ısınamadığım adam o baterist zaten.Harun'un gömleği yeni mi gördün be Emir,baya uzun zamandır giymekte onu:))Önceden çiçekli gömlekler giyerdi ama:))Bak senin tarzının arkasından gidiyor:))

Unknown dedi ki...

Harun=Çakma Emir hehehe
İsmail Hamdi Bekir Ağabey'i yaptığınız zamanlardan bi video izlemiştim Orçun'un telefonundan=)

Cumhur dedi ki...

hehe :) çok hoş bir blog, yazılar da öyle, biraz göz atma imkanı buldum. başarılar dilerim. (heh, bu başarılar da dilim dilim yenen bir şeylermiş gibi sanki neden diliyoruz sürekli anlamış değilim.)çok fazla dinlememiş olsan da morveötesi ile ilgili tespitin bence de çok doğru, kasetlerine koysalar klip bile çekmeye gerek duyulmayacak bir şarkı gibi sanki biraz. iyi günler. :)

Emir Bey dedi ki...

optio : siz de gelirsiniz efendim hayırlısıyla =)

hanife : ben daha uzun zamandır giyiyorum o gömleği =)

böcek : abov ! orçunun telefondaki ehr vidyo sakıncalıdır yenge izlemeseydin, bir sakatlık yok inşallah.

crowd : teşekkürler iltifatınız ve yorumunuz için sanırım dinleyince de fikrim değişmeyecek =)

Adsız dedi ki...

ben o kardanadomoları derste balbal diye gösterim:)

Adsız dedi ki...

Herzaman ki gibi direk beceriksizliğe bağladım;)isimsiz=reyhanhoca
Hey allam ya...

Emir Bey dedi ki...

bildim hocam bu sefer =)