Cuma, Temmuz 04, 2008

Beden Ve Ruh

Fikrinden, cisminden geçtim bari ismini hatıramda yaşatabileyim
Korkularımı yendim anladım geç de kaldım ama bir tesadüf yarat, seni görebileyim

Esaret zor biliyor musun, dört duvar da değil seninkisi
Zamanı, mekanı, dermanı da yok, yüreğimdeki prangasın, bunu bilesin

Seslensem duyar mısın? Sesime bir ses de sen yakar mısın?
Düşlerinde bana da yer verir misin? Bana koşut koşar mısın?
Alevi sarsa da dört bir yanımı, inan ki söndürmem, yakarım sana karşı duran yanımı Maksadım seni incitmek değil niçin beni anlamazsın
İşim küllerle değil korla benim, bana karşı neden bu denli soğuk ve yabancısın?

Duymak istemesen de hayalin tek elimde, söyleyeyim
Kimselere verme niyetinde de değilim
Bitap düştü bedenim lâkin ruhum hâlâ ilk günkü gibi
Sabrımı sınıyorsan şayet engel değil bu ayrılık o vakit
Günler kavuşturur yeniden bizi elbet
Bir sahil kahvesi veya yer de önemli değil, orayı sen seç

Nedensiz değil bu haykırış, ne de olsa çaresize olmaz çözüm hiç bir yakarış
Ürkme, sakınma sevgiden, beni sevmekten; biz bir çift bedeniz dünya üzerinde
Ama tek bir ruhuz kavuşacağımız ebediyette






Güfte : Egecan Erdoğan
Beste : Emir Aksoy






Not : 2006 yılında yaptığımız bu eseri bu sabah tekrar kaydetmek geldi içimden, bu vesileyle de biloktan sizlere sunmuş oluyorum en oturmuş bestelerimden birisini, saygılarımız sevgilerimiz Egecan Bey'e. Bir de bu fotoğrafı pek çok severim. Dinlemek için aşağıdaki bağlantıya tıklayıp indirmeniz yeterli olacaktır.




6 yorum:

operadaki fantom dedi ki...

sanırım herkeste bir gaza geliş mevcut, hem müzikal anlamda, hem de geçmişte yapılanları eşeleme anlamında... ben arkanızdan geliyorum ehihi:)

batu dedi ki...

ağzına sağlık bro, eskileri gündeme getirmek güzel. unutmuşuz bu güzel parçayı. daha da güzel olmuş revize hali.

Adsız dedi ki...

Genel bir tarama yaparken sizleri bir şekilde dinleme fırsatım oldu, güzel işler yapıyorsunuz.Bir kayıt şarkınız için eleştirilerim olacak belki daha sonraki müzik yaşantınızda size yön verebilir. Beden ve Ruh adlı şarkınızda Müzik sonradan eklenmiş gibi şarkıya,önce müzik kulağa hoş ve dinleyebildiğim daha önceki kayıtlarınızdaki gibi tanıdık gelirken sonra sözler müziği sıkmaya başlıyor.Çıkış-inişler hiç yok gibi, metronomla çalınmasına rağmen metronom sorunu var. "Seslensem duyar mısın..." bölümünde sesler tam olarak oturmuyor. Şarkının belli bir kısmı şiir olarak da okunabilir. Şarkının süresi de oldukça uzun.Şarkının girişi ve kapanışı oldukça güzel ancak yeniden düzenlenebilir, süresi bir şekilde kısaltılabilir, sözler müziği boğmadan söylenebilirse daha iyi olur diye düşünüyorum. Başarılar diliyorum.

Emir Bey dedi ki...

fantom : estağfurullah, arka marka ne kelime yan yana gaza geliyoruz :D

troy : teşekkür ederim evlat.

dj ses : sözleri ilk kez müzikten ayrı kaydettiğimden olsa gerek bazı hatalar mevcut, çalmazken daha kötü söylüyorum ayrıca onu da farkettim, teşekkür ederim eleştiriniz için ama kendi halinde bir ev kaydı zaten pek ciddi bir yanı yok =)

Adsız dedi ki...

intro ve final çok güzel olmakla birlikte şarkının akışında hep bir sorun varmış gibi geliyor insana. Lakin sadece "duymak istemesem.." le başlayan yerden itibaren bir parça olabilirmiş. ama yine de amatör çalışıldığı düşünüldüğünde gerçekten iyisiniz bence. sizden "nilüfer"i dinlemiştim bunda önce de. o da güzeldi.elinize sağlık.

Emir Bey dedi ki...

burcu hanım : teşekkürler efendim. şarkı dediğiniz zamanla oluşuyor gibime geliyor, seneler sonra belki değişe değişe tam bir şarkı halini alacak kim bilir =) nasip.