Cuma, Temmuz 04, 2008

Deneyimlerinizi Paylaşma Zamanı

Yahu aklımda bir kaç soru var bunlara da birer cevap lazım, yurtdışı konusunda biraz deneyimsiz (biraz değil hiç) birisi olarak bu sorularıma cevap arıyorum, beni sabahın köründeki sedasayanımsı programlara çıkmak zorunda bırakmadan cevaplarsanız sevinirim.

Şimdi efendim benim valizimden ziyade bir de gitarımı götürmem gerek gittiğim kampın amacı gereği, bu durumda gitarı bagaja vermek istemiyorum, yanıma almak istiyorum, THY'ye telefon edip sorduğumda biz bilmeyiz kapıdaki görevliler bilirler dediler, ben şimdi bir sert kılıf bulup bagaja mı versem, yoksa yumuşak bez gitar kılıfına koyarak yanıma almaya mı kassam, yanıma alsam çok iyi olacak yahu.

Bir de gideceğim ailenin babasına ve oğluna ne alsam bilemiyorum, şöyle ki iki ipucum var, sigara içilen bir aile bol bol, oğlan benden bir yaş küçük ve gitar çalıyor ama ben yine de Türkiye'ye has bir şeyler olsa diye düşünüyorum, erkeklere hediye almak gerçekten çok zor.lıma sorular geldikçe tekrar soracağım, cevaplar arıyorum, bana laflar hazırlayın. Eehehe.

21 yorum:

batu dedi ki...

gitarı yanına alabilirsin. önemli olan kilosu. belli bi kilonun üstündekileri almıyorlar içeriye. boyut olarak da problem olmaz. hem gitarın sağlığı hem de senin sağlığın için iyi olur bu. gitara ne oldu diye düşünmeden gidersin.

oradakilere bi adet 100lük rakı, bi kutu turkish delight hiç fena gitmez. belki leblebi falan da olur. leblebiyi sevmezlerse sen vatan hasreti çektiğin zamanlarda yersin. =)

küçük kızları varsa belki ufak bi bileklik olurdu nazar boncuklu falan. anne için de olabilir, nazar boncuğu da bize has birşey diye biliyorum. kolye ya da bileklik gibi birşey olabilir anneye. güzel jest olur.

aklıma tavla geldi bir de. işlemeli falan. ama pahalı oluyorlar. belki nargile. evet nargile güzel fikir. sultanahmette bulabilirsin nargile. çeşit çeşit güzellikte ve fiyatta.

Adsız dedi ki...

Emircim konuyla hiç alakası yok ama dün gece beach parkta sırtında gitarıyla Orçay hanı gördüm..Aha Orçay demeye kalmadan bisikletine binip ışık hızıyla kayboldu.Peki ben Orçay Hanı tanıyor muyum,hayır..Ama öyle bir tanıttın ki karşı komşunun oğluymuş gibi geldi.
Selamlar..
Hamiş:Türkiyeden gidecek en güzel hediyelerden biri(ki bizzat kendim test ettim)şu minik kilimler çok popüler Avrupada.Filandiyayı bilmem ama pek mutlu oluyorlar..

Adsız dedi ki...

hangi ülkeye gitceksin onu da söle de , ona göre laflar hazırlayalım :D

birkadin dedi ki...

Yanina hakkin var bildigim kadar, ebatlarini hatirlayamadigim kucuk bir canta + laptop veya spor esyasi veya muzik aleti. Hic dert etme bile bence. Goturmek icin bisey bulursan bana da soyler misin, benim de boyle bir fikre ihtiyacim var 10 gune kadar :)

pınar üstel dedi ki...

ya biraz tikican bi öneri olacak ama mavi'nin istanbul tişörtlerinden alırdım ben olsam. ya da çocuğa buralı grupların albüm lerinden götür. aa şimdi aklıma geldi ya crossing the bridge filmini de götürebilirsin. hatta onun kopyasını bulup esas hediye değil de böyle "aa hadi hep beraber izleyelim" hediyesi yapabilirsin. eve türk kahvesi fincanı götürebilirsin. ince belli bardak da olur ama onlar çay demler mi ki, ne yapacak fakirler. rakı götür. haydari götür. son olarak, biraz tuzlu olur ama, bendir götür.

Emir Bey dedi ki...

troy : gitardan emin misin bak, yanıma alayım canımı ye =P ehehe, şimdi tavla iran kültürü biraz nargile de bana ters, sonra çocuklar otçu olcak benden bilcekler, anneyle kıza şal aldım =) nazar boncuklu bir şeyler de var bir de çifte kavrulmuş düşünüyorum bir miktar ama babayla oğul biraz açıkta kaldı =)

reyhan hoca : sırtında gitar gördüyseniz çalıntıdır hocam, hemen ihbar etseydiniz polise :D o öyle bir var bir yok bir insan :D

gln : finliya

görkem : hakkaten alabiliyor muyum gitarı yanıma yahu ! bu haber doğruysa çocuğuma görekem adını veririm ehuaheuhauehaueh :))
kendi kendime eğlendim =) gelen orjinal fikirleri paylaşacağım =)

Emir Bey dedi ki...

pınar : ooo cool bilogır pınar hanım kendisi yorum yapsın diye hazırladığım bu ufak tuzağa düşmüş =) eheheh yok yok manyak mıyım be. ya şimdi istanbul tişörtlerinden görüp uzun uzun düşündüm, mavidekiler zaten güzel onun dışında bir çok farklı eğlenceli istanbul tişörtü de gördüm ama bence istanbul u görmeyen birine bize geldiği kadar anlamlı gelmez onlar, ha gelsin görsün buraya, alayım tüm mavi yi hediye edeyim ama elin iskandinavına sen galata kulesi cami köprü silüeti götürecen adam da hımm well.. falan diyecek sonra ben faşist oluyorum bak ehuadhuaehduaehd :D
türk kahvesi seti yapcam galiba iki fincan cezve mehmet efendi şeklinde, çok fakirler olum çaydanlık bulunmaz o ülkede bence, ketıl da bana ters. görüşelim bir ara =)

Anglachel dedi ki...

beyim gitarı yanınıza alabilirsiniz ama uçacağınız koltuk acil çıkışların yanında ise veya değiştirme gibi bir imkanınız varsa (her zaman vardır) kapı görevlilerini ikna şansınız daha yükselir. özellikle kapı yanı aldığınızı söylersiniz. güvenlik geçişinden geçirip tünele girerken dhmi görevlileri sorun çıkartırlarsa güvenlikte sorun çıkmadığını iki kez sorduğunuzu, gitarın kıymetli olduğunu söyleyerek sokabilirsiniz. uçağa girdikten sonra sorun olmaz, oturacağiniz yer sorunluysa hostes bayanlar alir uygun bir formül düşünürler. olmadi arayin bi bakariz :P

aktarma uçuşta sorun olacaksa her zaman bir önceki uçuşta olan bitenden dem vurun, sürekli gitar taşıdığınızı söyleyin. bol bol gülümseyin, türk pasaportuna garezleri de olabilir.

finliler güzel içen bir millet gördüğüm kadarıyla içki götürmek iyidir, ayrıca buraya gelen finli dostlar türk sosis sucuğunu çok sevdikleri için kilolarla geri götürdüler ama vejeteryen falan bi aileye düşerseniz sorun olur. Evet rakı çok güzel bir fikir, onların milli içkisi salmari ile tat olarak bile benzeşiyor ama götürürseniz unutmayın hemen orada açarlar siz de tatmak zorunda kalırsınız. içmezseniz suikastçı muamelesi görmek de olası. Türk kahvesi götürebilirsiniz, alayı kahve tiryakisi olduğundan ailenin hoşlarına gidecektir. ailenin oğlu siz yaştaysa pahalı hediyeden çok rahatsız olur, özel üretim rakı götürün derim. ıvır zıvır türk bayraklı bir sürü hediye dizebilirsiniz anahtarlıktır şudur budur.

bak daha önce de dedim iyi "perkele" demeyi biliyorsanız doğuştan finlisiniz siz beyim onların gözünde. gitmeden 1939 kış savaşı, tali-ihantala, mannerheim, simo hayha, lauri torni gibi olayların, kişilerin haklarında bir kuple bişiler okuyun. kendi tarihlerinin bilinmesi gözlemlediğim kadarıyla finlileri çok etkiliyor.

ordan da marimekko, salmiakki ve de salmari getirin.

hullu suomalainen

Emir Bey dedi ki...

anglachel : beyim bakın ararım da açmazsanız kavganın hasını çıkartırım ! gitarı da kırarım çocuğumu da keserim. zaten direkt uçuşla gideceğim aktarma yok. içki içmem o yüzden götürünce saçma olur ne yazık ki ailenin kızıyla ilk mailleşmemizde kız "umarım içmeyle aran iyidir çünkü finliler iyi içer" dedi, ben de eheheh siz için dedim =P

perkele yi yine unuttum ama fin tarihine çalışıp gideceğim hatta en ufak günlük olaya referans vereceğim yerli yersiz eheuahua :D

sizin yolculuk yok herhalde bu taraflara pek, bari uygun olunca telefonla konuşalım bir ara.

Anglachel dedi ki...

açarız ne zaman açmadık beyim aşkolsun :D

şimdi içki götürmek şöyle güzel birşey, finlandiyada yüksek alkollü içkileri özellikle gidip almak zorunda olduğunuz alko denen bir tekel zinciri var, buralar akşam 7den kapalı ve rakı gibi yüksek alkollü içkiler proof oranına göre fiyatlandırıldığı için bu finliler içkili partiler için estonyaya gemiyle gitmeyi göze alabilen kişiler. Her köşebaşındaki marketten absolut vodka alamıyorsunuz. Alkol orada lüks bir tüketim malzemesi sayılabilir. Öyle demesek bile her zaman içki alemi yapmanız devlet zoruyla pasif olarak engelleniyor. Bu babta finliler egzotik alkol ürünlerini tatmak için (hele ki milli içkiler ayrı bir deneyim konusudur) hiçbir fırsatı kaçırmazlar ve rakı içmeseniz ama nasıl içeceğinizi anlatacak kadar bilseniz bile hoşlarına gidecektir. "Ben içki içmiyorum ama bu bizim milli içkimiz, hatta anadoluda bunu evlerde boğma usulü yapanlar var aynı sizdeki tervasnapsi yapimi gibi' dediğin anda kayiş kopar fahri fin vatandaşlığı alırsın diye tahmin ediyorum :P

ekşi sözlükteki "finlandiya kılavuzu" başlığında konuyla ilgili oldukça accurate bilgiler bulabilirsiniz beyim. anlatılmışı var orda

deniz dedi ki...

gitar sorun olmaz herkes yazmış ama bende söyleyim istedim. ben nerdeyse yanımda bir valizle binmiştim ucaga. gerçi firmaya göre de değişebilir ama gitar için sorun cıkartmazlar.
hediye olarak da
-bayanlara nazar boncuklu birşeyler almanı tavsiye ederim acayip beğeniyorlar ecnebi insanlar.( erkekler de kullanıyor ama daha hafif takıları tabi)
-kına götürebilirsin onu da ilginç buluyorlar.
-türk kahvesini illaki götürmelisin.
-patik , yemeni böyle işlemeli falan:)olabilir.
-turk sarkılarının bulundugu bi cd hazırlayabilirsin, sahiden cok lazım oluyor eger muhabbet müzikten açılırsa - açılmaması mümkün değil-
- el emeği (atkı , bere, şal, banyo lifi vb. şeyler de kullanışlı bir hediye oluyor)
-lokum olabilir yanında da bisküvi :P (kuru incir ve ceviz götürmüştüm ben)

Anglachel dedi ki...

nargile kesinlikle götürmeyin derim, orası bu konuda avrupadan bağımsız düşünülmesi gereken bir yer. nargileyi gördükleri anda sanki bongo hediye etmiş gibi keş muamelesi görürsünüz. marihuana tüketmeye yönelik bu tip cihazlara karşi da genel kanı finlandiyada terstir. yanlış anlaşılırsınız. alkolden şaşmayın. rakı + lokum + 6lı çay bardağı seti ve türk çayı gayet makbule geçer. içmeseniz de raki götürün siz :D

Emir Bey dedi ki...

ang : lordum rakı bana ters, türk kahvesi seti düşünmüştüm madem kahve kültürleri de sağlam, belki çay ve danlık götürsem olur ama o da üşenilesi geldi şu an, lokum da gidecekler arasında, rakı bir de adamlara çok pahalı hediye olur ne de olsa alkol oranına göre satış varmış =) sözlükteki kılavuz mükemmel hemen hemen, yazanın yazı tarzı dışında bilgiler gayet iyi, bakın ısrar ediyorum beraber gidelim orda görüşelim, aleksi de gelir gezmeye götürür bizi hem ! atlayın fin havayollarının kargosuna bir şeyine gelin.

deniz : çok teşekkür ederim, erkek çocuğa sanırım -o da gitar çalıyor- türkiyedeki gitar ağırlıklı müzikler cd si yapcam, aileye de müzikal bir şeyler götüreceğim, nazar boncuklu bir şeyler cepte :D

Emir Bey dedi ki...

anglachel : lordum beni benden alan bu 2 sayfalık linki paylaşmadan edemedim :D

http://www.bobiler.org/Gandalfmaca_sampiyonsip_1051/1

YALNIZLIK OKULU dedi ki...

emir gitarı kesinlikle yanına al kardeşim sorun olmaz...

hediye ye gelince al benden de o kadar bu erkekler hediye alamayanlardanım :))9

Adsız dedi ki...

Emir , el bagajinda hakkin 7 kilo ...ben her defasinda bi müzisyen arkadasimizi görüyorum elinde gitariyla iceride :)
ama bagaja alanlarda var tabii...bisey olucagini sanmiyorum..ama icin rahat olsun , yanina al ...Bi de her iki kilifida yaninda götür ..Sonucta abinler seni gecirmeye geliceklerdir havaalanina..bu durumda fikir degisikligin olursa ona göre kiliflandirirsin :)))

hediye olarak ..istanbulun güzel bi fotografini bence cercevelettir ...ya da o tarz bi cd hazirla :) bence hos olabilir ..Nargile de hos fikir ama ...ama cok iyi sarman lazim ...thy larina bu konuda zerre kadar güvenmiyorum ..sahsen gördüm ki , kirilicak yazisi olan bagajlarai daha bi sert firlatiyolar ! ...ama saglam bi paketle garantilersen o baska ..
onun haricinde ne olabilir ????...
yani bunlar aile icin hos seyler olabilir ...kabartmali dualar satiliyo hani bilirsin ...onlarin istanbul manzarasi versiyonlarida var ..bence o da orjinal olabilir :))


evin ogluna , bence alabilecegin en güzel sey ..gitar caliyo :)) ee türkce parcalari calsin azcik..türk parcalarin bolca oldugu nota kitabi olabilir :)) bence hos olur...müzik bilgisi gelisir ;))) hem dünyanin en güzel parcalariyla tanismis olur :))

benden simdilik bu kadar :))

Emir Bey dedi ki...

y.o. : ben de almayacağım o olacak sonunda :D

serda : inşallah beni de elimde gitarla içeride görenler olur =) hediye konusunda düşünceler içerisindeyim hâlâ.

Adsız dedi ki...

:)) insallah ... En iyisi aklina ilk gelen seyi al suanda :D yani bu msji okurken düsün ve evet de :P :)

MM. dedi ki...

gitarı yanına alıp alamaman havayoluna göre değişir, ben geçen sene british airways ile uçarken alamadım mesela. uluslararası havaalanları yönetmeliğinin el bagajları ile ilgili bir prosedürü var ve hem kilo hem hacim olarak sınırlısın!
onun dışında,, ben ispanyaya giderken erkeklere rakı ve lokum götürdüm ( zira lokumlarımız pek kalorili olduklarından kızlara hitap etmiyorlar) bi de maç yeni olmuştu ya, milli takım forması götürdüm bi tane. bi de özel olarak rica etmişlerdi, Atatürkle ilgili dvd, kitap ne olursa diye, belki senin Finler de ilgilenir.
Neden kendi müziğini kaydettiğin bir cd falan götürmüyorsun? hem çok orjinal, hem senden bi parça?

MM. dedi ki...

haa bi de, yok illa bagaja vereceksin derlerse de kılıfı dert etme, özel olarak korunacak/kırılacak eşya olarak etiketletirsen, ayrı kontuarta farklı muameleye tabi olarak gider gitarın!

Emir Bey dedi ki...

ah =)
neyse nasip :D