Perşembe, Temmuz 03, 2008

Format

Bilgisayara artık bir kısayol tuşu atayabileceğim sıklıkta format atar oldum. Virüs programı yüklemeyi sevmiyorum çok yavaşlatıyor diyerek baktım bilgisayar teklemeye başladı hemen çaaaat diye formatı vuruyorum kafasına. (cümle çok kötü olmuş da neresinden düzelteceğimi şaşırdım vaz geçtim) Mesela Shift + F bir tehdit kısayolu olabilir bilgisayara, şayet takılmaya devam edersen tepkim sert olacak kısayolu. Eğer değişen bir şey olmasa da F + Del tuşlamasıyla bilgisayara format atılmalı. Format atmanın süresine (yaklaşık 45 dakika) hiç üzülmüyorum da çoğu programı her seferinde tekrar kurmak çok ağır geliyor bana genelde. Öyle bir paket olsa, tıklayınca tüm programlarım tekrardan yüklense etse nasıl da güzel olur aslında değil mi. Bilgisayardan anlayanlara sesleniyorum bana böyle bir güzellik yapın, tek tuşla tüm updateler efendim setuplar falan olsun bitsin. Bir de ne yaparsam yapayım medya pıleyır takılmasın istiyorum, şarkının en gaz yerinde kesilip tekrar geri gelmesi kadar üzücü ve ritm kaçırtıcı bir şey yok! Hayat ne kadar zor bazen değil mi.




çok güzel şarkıdır
dinleyin mutlaka

6 yorum:

operadaki fantom dedi ki...

yahu kıyamam sana da, bu iş için bi cd çeksene kendine, bilimum programların setuplarını içeren?

YALNIZLIK OKULU dedi ki...

bek ap (ingilizce yazmak istemedim) mıdır ne zıkkım var onu yapıyordu bizim arkadaş ama nasıl yapıyordu bilmiyorum öğrendiğim anda dönerim sana kardeşim

Emir Bey dedi ki...

morb : akıllı ol öyle gülücük falan ne iş !

fantoy : ben hepsini sırayla kurmak, i agree, next falan demekten bıktım gayri ! tek tuşla hepsi olsun olcaksa !

y.o. : =)

Hanife dedi ki...

bilgisayar=ömür törpüsü ,hayatın formülü bu bence,bir sorun çıkarmasa olmuyor:)

Adsız dedi ki...

emircim bak şimdi :)

önce temizinden bir format atıp harddiski c ve d olarak ikiye ayırıyorsun ortadan.

sonra ben sana bulabilirsem norton ghost programını veriyorum. bu programı kurup, sonra bilgisayarına kurmak istediğin ne program varsa onları da kurup, hatta masaüstü arka planını filan bile değiştirip, bilgisayarı cillop bir hale getirdikten sonra norton ghost programı ile c sürücüsünün yedeğini alıp d'ye kaydediyorsun "ghost file" olarak.

ondan sonra canın sıkıldığında veyahut virütik bir vahamet bilgisayarının c sürücüsünde vuku bulduğunda açıyorsun norton ghost programını, restore diyorsun.

d'den o yedegi secip sadece c'yi restore ediyorsun ve bir zamanlar aldığın o yedeği almadan önce getirdiğin cillop hale geri dönüyor.

hem böylece d'ye kaydettiğin belge neyin ne varsa silinip gitmemiş oluyor.

senelerdir kullanırım ben bu programı,severim sayarım. hiç de antivirüs programı yüklemedim:)

inşallah işine yarar, şöyle bir okudum da ben olsam anlamazdım anlattıklarımı=p

Emir Bey dedi ki...

hanife : sorma !

zehra : ben anladım anlattığınızı da benim bilgisayarın zaten iki harddiski var c ve d olarak ayrı ayrı gelin görün ki muhtemel virüs her yerinde ki bu her yere taşınaiblir hardisk ve bilimum usp lerim de dahil, yani sorunu çözmenin en ideal yolu evi ateşe vermek sanırım.