Cumartesi, Aralık 06, 2008

Lise Hazırlık


Lise hazırlıktaydım, ya da bazı İzmirli ve Bursalı arkadaşlara göre liiise hazırlık. Her neyse Türkçe kitabımızda bir şiir vardı, ya da bilmiyorum bir yazı bir şey. Atatürk ile ilgiliydi. O zamanlar Türkçe kitapları şimdiki gibi değil tabi, şimdi Türkçe kitabı olmamasıyla da alakalı olabilir bu belki. Neticede o kitabın her parçasının arkasında önünde anlam soruları olurdu. Biz de bunları defterimize çözüp gelirdik, hoca da sorardı anlatırdık. Daha hâlâ küme düzeniyle oturduğumuz yıllardı ve benim tüm sınıfı Zombie ve Korku şarkılarıyla zehirlediğim yıllardı. Neticede bu Atatürk ile ilgili yazı ya da şiirin ilk sorusu Atatürk ile ilgili düşüncelerinizi bir kaç cümlede kısa bir paragraf halinde anlatın gibi bir şeydi, hoca da -ki çok severdim- beni kaldırmıştı cevap vermem için, ben de evde defterime de yazmış olduğum şu cevabı okumuştum : Atatürk öyle büyük bir insandır ki yaptıkları bir iki cümleyle anlatılmaz. Hoca da sen ne akıllısın öyle demişti. Eheheh. Şimdi aklıma geldi nerdeyse sekiz sene sonra, çok güldüm kendime, çok komik biriymişim gençlikte. Sonra o Türkçe kitabındaki her eserin yanında konuyla ilgili bir resim ya da çoğu zaman şairin ya da yazarın çizimi olurdu, onları boyardık, modifiye ederdik. Güneş gözlüklü ve iç içe geçmiş A,Y zinciri takan bir Ahmet Yesevi'm vardı benim. Sonra o kitabı çizimleri yüzünden muhafaza etmeye çalıştım ama bugün bakıyorum da hiç başarılı olamamışım. Bir de Şener Şen'in FBI ajanı olmuş haline benzeyen bir Mehmet Akif Ersoy vardı. Hey gidi hey çok eğlenirmişim belli.

9 yorum:

operadaki fantom dedi ki...

siz hala komiksiniz emir bey.
peki harflerin içlerini de doldurdunuz mu, sorarım size?

Emir Bey dedi ki...

yok yahu o çok vakit alırdı =P

Adsız dedi ki...

hazırlık çalışmalarını yapar gelirdik derken sadece kendinden, sorumlulukarını bilen bir öğrenciden bahsettin.
Zira ben asla yapmadım o soruları:P ama dünyanın en asilzade öğretmeniyle geçirdiğimiz o sene...(geçip giden zamanları bir yerlerde bul!)

sen bi de Metallica'nın ONe adlı eserini "listening" kisvesi altında snapshot dersinde bize dinletip, garson ingilizcelerimizde tap(top) yapdıydın:D Ben de şarkıyıezbere bildiğim için hepsini yazıp -hojam buyrun, naçizane! diyip katılım gösterdiydim:D

Emir Bey dedi ki...

. : ehehe aferim iyi etmişin one hususunda, hey gidi günler hey be korhantor, yaşlandık.

scarlet dedi ki...

Atatürk cevabın çok iyiymiş :)

Bir arkadaş da sunum becerileri eğitiminin sonunda "neler öğrendik" kisvesi altında kendilerinden örnek birer sunum hazırlamaları istendiğinde, "Ben sunum hazırlamaktan hiç hoşlanmam." yazan tek bir slayt ile karşısına çıkmış topluluğun karşısına, o geldi aklıma şimdi :)

d dedi ki...

ahmet yesevi, abdülhak hamit tarhan ve daha nicelerinin modifiye deneme kayıtları bende. yollayayım da bloguna görsellik katayım

sabloncu dedi ki...

ben de nike bere yapmıştım ahmet yesevi'ye, çok hoş olmuştu. bi de güneş gözlüğünü çakınca harley'ci sert dedeler gibi oluyordu.
o türkçe kitabı her resmiyle ayrı bir efsaneydi.

Adsız dedi ki...

tek bir resimde bize bu insanları tanıtan eğitim sistemine armağan olarak bu oynanmış resimleri "oynanmış ozanlar derneği" adlı sergide segilemek isterdim.

ibb katkılaryla felan bi de.. farkında olmazlardı bile olnları eleştirdiğimizi. iki cümle daha yazarsam politikacı olcam.

Emir Bey dedi ki...

scarlet : vay be çok kuulmuş =)

naf : katacağım buralara hep göresellik kataacğım.

şabloncu : bak hepimizin ahmet yeseviyele ne güzel anıları varmış, çok özledim.

. : muheah :D aferim, bayramda da el öpmeye hiç gelme emi !