Cumartesi, Temmuz 11, 2009

Das System



Geçen günlerde Nil Hanım'la görüştük bir, kendisini, adına düzenlettiğim karnavalın içinden geçirdim evet, inkâr etmiyorum artık. Sonrasında bir çay kahve içelim derken bir başka güzel olay vuku buldu ve Barış Hoca yanımızda belirdi. Onun da vakti çıktı, geldi bizimle sohbet ettik çay içtik, derken kendisi ayrıldı. Nil Hanım ile ortak kararımız ya da amacımız diyelim artık Barış Hoca ile gerçek hayatta arkadaş olmak. Neyse sonra Nil Hanım'la konuştuk uzun uzun, sonrasında enteresan bir hâl geldi, oturduğumuz yerden kalktık bir daha oturduk. Açıklamayacağım. Sonra yönetmen Sayat Bey geldi, kendisi ile projeyi konuştuk bakalım, kısa süre içinde büyük adımlar atılacak herhalde, hem de Nağme Hanım da benimle olacak bu yolda en güzeli.






Bunlar çarşamba gününün havadisleriydi, perşembe ise okul çıkışı metrobüse binmek üzere otobüse bindim, İdil Hanım'la karşılaştım, kendisi pek eğlenceli bir insan artı yakın komşummuş, mahalle arkadaşı olmaya karar verdik, derken ben indim Avcılar yönüne giden metrobüse bindim teyzemlere doğru. Efendim teyzemin ve torunu Yunus Bey'in doğum günleri kutlamalarını yaptık anneminkini de biraz kutladık hatta, yedik içtik falan derken balkonda duman molası vermişken, teyzem yeni deneysel çalışmam olan sarma sigara malzemelerimi gördü, sonra dur falan derken, içeri gitti geldiğinde elinde 70-80 yılları arasından kalma pek hoş bir Alman yapımı sarma makinesi ve yüzden fazla kendinden filtreli hazır sarma kağıdı vardı. Sonra hiç üşenmeden makineyi söktü, temizledi, kullanımını gösterip, herkese birinciler benden şeklinde bir workshop (ov yeah man) yaptı. Neticede yeni ufaklar açıldı gözümün önünde, tonlarca eski kibrit, hepsi de birbirinden güzel. Sonra içeriden bir kutu çıktı teyzemin hatıralar diyerek sakladıkları, eniştemin eşyaları var, teyzem atmaya kıyamamış, biz ağabeyle bu kararı desteklerken annem ve teyzemin kızı Nalan Ablam da köstekliyorlar. Neticede pek hoş bir fotoğraf makinası ve pervaneye sahip oldum o kutadan çıkan, bir adet de kapak açacağı. Bir de süs mumu vardı onu almadık çok güzel bir şeydi.






Yeni şarkıyı biloktan yayınlamak için, görsellerini bekliyorum. Sabah kahvalt sonrası odamın iç düzenlemesini değiştirdim, artık oturduğum ve yattığım yerler daha çok rüzgar alıyor.

Bu hediye, yeri ayrı, çok güzel, çok kullanışlı.

2 yorum:

zeyra dedi ki...

aman ceryanda kalmayın

Emir Bey dedi ki...

peki