Perşembe, Ocak 18, 2007

Sobeymiş Hıh!

Öncelikle şunu belirtiyorum siz beni sobeleyemezsiniz efendim ben ancak kendim çamlak çömlek patlatırım ya da ebe değilim der kaçarım ebeyi de sevmem. Ağzımı bozarım bak! Sobelenmişim ve ne oluyor yahu bu da nedir diye düşünüp olayın kökenini araştırmaya çalıştım kendimce. Beni sobeleyenden ziyade tesadüfen denk geldiğim Lavender Hanım' ın blogundan vardım köklere. Sanırım başlangıç Tekmetokat ve ardından Alttire. Neyse efendim benim hakkımda neyi bilmeyebilirsiniz diye düşünüyorum bir yandan bir diğer yandan da diyorum ki yahu ben kimi sobeliyeceğim herkes sobelemiştir şimdi birbirini.

* Madde 1 : Evin içinde gezerken -ki genelde pijamalıyım- beyaz yumuşak (spor) çorap giyerim her daim. Bu bana evde olduğumu hissettirir huzur verir bundan ziyade siyah eşofman ya da pijamanın altında iğrenç durur Fenerbahçe terliklerimi çekerim mis olur. Bazen boyunlu konvers giydiğimde bu çorapları çıkarmam bunlardan en sevdiğimin markası "Adiclas" tır. Çorap lastikli olduğu için bu uzaktan markanın orjinali gibi okunur iki çifttir bunlar. Bunu bilen çok az insan var dünyada ve 3 tane yamuk çizgi değil 5 tane var bu markada. Sıcacık ama.


şema1


* Madde 2 : Çalışma masamda oturuyorsam ders çalışmam genelde sandalyeyi iki ayğı üstünde geriye doğru iterek aynada kendimle oynarım, suratıma ya da saçıma şekiller verip kendi kendimle film sahnesi diyaloglarına girerim, misal gitar çalarken de herhangi bir kalabalık ortama hazırlık olsun diye ayna önünde çalarım bir diğer amaç bu noktada elime bakmamak ve bakmadan çalma konusunda gelişmektir lakin aynadan elime bakıp çok kopya çekerken yakalarım kendimi hani zekiyim ya ondan.


şema2

* Madde 3 : Telefonla konuşmaktan çok korkarım! Hele bu tanımadığım biriyse ödüm dalağıma karışır, tanıdığım insanlarla bile genelde mesajlaşırım az konuşurum. Çok yakınsa sorun olmaz ama onun dışında müşteri hizmeti servislerindeki bilgasayarla bile konuşmaktan korkarım bunun dışında bankaya, vezneye gitmekten de korkarım değiştirilecek bir mal varsa ya da bir ürünle ilgili bilgi / fikir alacaksam asla tek başıma gidemem çok nadir gidebilirim o zaman da kendimle gurur duyarım.

şema3

* Madde 4 : Karşımda insanlar bana bir şey anlatırlarken arada bilmediğim çok şey geçiyorsa ve bunlar önemsiz gibi duruyorsa bunları biliyormuş gibi yaparım sonra konunun bütününden bir kısmını anlarım bir kısmını da cümledeki kullanılışından anlamadığım kısımdan soru geldiği an patladığım andır. "Nasıl?" gibi boş ve her yere girebilecek bir kaç soruyla vakit kazanır kurtulamazsam da ha ben yanlış anlamışım derim. Bunu yaşatan kişi tanıdıksa durumu itiraf ederim bir süre sonra. Kısaltmalar, ingilizce sözcükler, şarkı ve grup adları bunları çok yaşatır bana.


şema4

* Madde 5 : Beni tanımayan insanlarla tanıştıktan ve samimileştikten sonra şayet başlangıçta beni küstah ve kendimi beğenmiş bulduklarını söylerlerse onlara ben de bir karşılık vermek isterim. Ama veremem hep içimde kalır. Yahu ben kendimi beğensem neee beğenmesem nee yahut ne küstahlığımı gördünüz diyesim gelir diyemem. İnsanların isimlerini çok hızlı unuturum yeni tanıştığım insanlara mümkünse gün içinde 3 - 5 kez tekrarlatır ve cümle içinde kullanarak aklıma yazdırtırım isimlerini. İsmini unuttuğum ve görüştüğüm insanların isimlerini sormaya cesaret edemem diyalog içinde geçsin diye beklerim. Çok beklediğim olmuştur, en acısı telefon numarası verirken yaşanır bu durumun. Karşındakini ne diye kaydedeceğini bilememek ve onun bu durumu farketmemesini sağlamak ölümcüldür. Allah kimsenin başına vermesin.


şema5

Sanki finallerim bitmişçesine yazdım bunca şeyi tövbe yarabbim! Neyse geçen geçer kalanlar bizimdir değil mi? Değil! Annem döver sonra. Sıra pas atmaya geldi. Lakin sobelediklerim umarım tez zamanda okurlar burayı. Emer Tey, Cheshire Cat, Saygı değer İndis Hanım. Benim sobelediklerimi başkası sobelerse küserim bir daha da oynamam.

NOT : Yahu çok fena bir adammışım ben onu anladım şu 5 maddeden sonra. Pismişim pis! =) Bir de paragrafın altındaki resimler olayı açıklar üstündekiler değil!

14 yorum:

Tugc dedi ki...

bunlarin ikisi de sobelenmisti galiba:D haha, catla.. insan beni sobeler emir valla,kustum, yazmicam ben kendim hakkinda gizli sey filan :D

cheshirecatunderthebed dedi ki...

1)"çamlak çömlek patladı" nın
aslında
"çanak çömlek patladı" olduğunu
2) bunu da bir ya da iki sene önce öğrendiğimi
biliyor muydunuz?
önüm arkam sağım solum saklanmayan ebe

deryik dedi ki...

ahaha telefon fobisi kısmını biliyorum. "böööö emirrrr" :)

ay sana kim küstah dedi yahu? şaka gibi. okuduğunu anlamamış onlar :)

Adsız dedi ki...

selam emir! blogunu bir süredir takip ediyorum:)benim üniversitede yaşayamadıklarımı hem de bence Türkiye'nin en iyi üniversitesinde yaşadığını düşünüyorum...okurken sanki kendim yaşıyormuşum gibi eğleniyorum:) bence çok şanslısın tadını çıkar:)
neyse konuya geleyim...okuluna gitmek için artık Kabataş'ı kullandığını yazdığın bir yazını hatırlıyorum ben de her sabah işe gitmek için Kabataş'tan geçiyorum...bu sabah saat 8 civarı otobüste giderken tesadüfen Kabataş duraklarda -resimlerden tanıdığım:P- seni gördüm:))tanımak zor olmadı mp3 player dinliyordun sanırım:P...bir arkadaşımı görmüş gibi oldum:)sabahım eğlenceli hale geldi bir süre de olsa:)işte böyle... sadece bu rastlantıyı paylaşmak istedim...ben seni tanıyorum diye yanına gelenler olabilir dikkat et:)))eğlenceli tayfana da burdan selam hayatın tadını çıkarın kendinize iyi bakın:)))

Emir Bey dedi ki...

tuğçe : yok ben öyle kişiler seçtim ki özellikle kimse oyunu sürdürmesin soyum kurusun :)) 3 te 2 si sürdürmeyecek 3 te 1 i de sürdürmez diye tahmin ediyorum ama sobelenmeniz yakındır :)

cheshire cat : hadi bakalım öyle olsun :)

deryik : yok yani böle misal yeni bölüme başladık insanlarla hemen kaynaşamazsın ya sonradan söylerler sana seni ilk görünce hissettiklerini öyle durumlarda sırf küstah deseler yine iyi küfürlere kadar varıyor :)

emo : yahu keşke siz de gelseydiniz beni kilitlerdiniz ve çok daha fazla eğlenebilirdiniz :) ama yarın ve öbürgün de aynı saatlerde belki 5-10 dakika erken orda olacağım :) lakin sanırım artık paranoyak gibi sağa sola bakınırım :) çok şaşırdım :)) teşekkür ederim tüm iyi dilekleriniz ve güzel yorumunuz için!

Unknown dedi ki...

anne çok çılgınmış. aile sanırım konu saptırma konusunda baya iyi. sobeleme de pek çılgınmış, ben bana birşey olmadan kaçayım.

Elsa dedi ki...

aman yaaeee, sobeleyen de suç seni zaten! hıhh.

öml dedi ki...

şema 5... beni bitirdi abisi... bir ben vardır ben de benden içerüüü diyorum sana başka da bişey demiyorum. ya da kafa kol bacak- errrööll-

sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?
"gömelim gel seni tarihe!" desem, sığmazsın.

kumru dedi ki...

emirr var ya ben tuvaletdeki aynanın karşısında reklam filmleri çekiyorum, bir de dişlerimi fırçalarken sabit bir yerde duramıyorum, geziyorum hatta günseliye de yolladım böyle iğrenç bi fotoğrafım var ağzımdan köpükler çıkarken çekmiştim dişlerimi fırçaladığım sırada. müzik dinlerkende klip çekiyorum bide.yaşasın.

ama seninkilerde süpermiş. :)

Hanife dedi ki...

şu ders çalışırken sandalyenin iki ayağı üzerinde durma olayını ben de çok fena yaparım,hatta bi gün dengeyi sağlayamayıp çakılıcam fena şekilde ama bakalım hayırlısı:))

Emir Bey dedi ki...

miette : bu alanda benim gizli servisim güvenliğinizi sağlayacaktır efendim rahat olunuz lütfen :)

elsa : seni takdir ediyorum!

eysean : burnu havada olmak lazım efendim :D

morbidmortal : ahahah ya ben öyle gezdim bir de yahu saçlarım da iğrenç umut sarıkayanın ibrahim erkal tasfiri gibi :D

pepinot : ay deli :D

hanife : Allah düşürmesin :D

öml dedi ki...

o gömleğin yakasındaki gypsy göndermesi,hala kendine 70 lerin asi çocuğu zanneden futursuz saçlar,kaldırtma beni ayaaa ağzını burnunu kırarım havası yaratılmaya çalışılmış ama fotograf çekildikten sonraa aa nasıl olmuş lan diye az önceki kuul havasını 5 paralık ederek ve gevrekce sırıratak telefonu karşındakinin elinden almaya hazırlı o alt metne gizlenmiş anlam...
sayfalarca yazı yazarım ben bu fotografa..

not:duvar kağıdı yaptım çok sapıkça oldu tedirginlik verici. korkuyorum emir... korkuyorum demişken yaşar kurt a da selam edelimde bir lise havası yaratalım blogda.

Gizem dedi ki...

1)son giden

Emir Bey dedi ki...

morbidmortal : beni bir sen anlarsın yahu! tedirgin ederim adamı yuu novv!

gizemor : buyrun?