Çarşamba, Temmuz 04, 2007

Bir Taş Attım Pencerey Tıhk Dedi

Biri çıkıp dese ki "arkadaş ne yapıyorsun öyle şekilden şekile girmişsin" diye ne diyeceğimi bilemeyebilirim hatta kilitlenebilirim bir süre. Sonra da şu şekilde izah ederim bu pozun oluşumunu: Hayırlı bir vesileyle gittiğim ve yetenekli biriyle tanıştığım Hatun Apartmanı' ndan Batu Bey ve Miraç Bey ile çıkarken, yukardan akbil istemiş Batu Bey, yukardan atılan akbil ise (muhtemelen Cumali Bey attı / Koralp Bey de olabilir) yan apartmanın birinci katı hizasında balkon zemini gibi yapılmış yaklaşık 80 cm genişliğindeki gereksiz yerde kaldı. -Sonra durum değerlendirmeleri yapılmış ve yer eğimli diye merdiven benzeri aletlerin kullanılamayacağı anlaşılmış- Hatun Apartmanı' nın birinci katının kapısını çaldık tam çünkü o çıkıntının karşısında penceresi vardı ama açan olmadı. Bu olaylara bir de arkamda gördüğünüz kiralık yazan pencerenin üstünden katılan çok bilmiş boş konuşan dövsen dövülmez teyze de katılınca değmeyin keyfimize. Teyzenin bizi sövmediği kaldı nerdeyse, yukardan hakim ya olaya, âhkam kesiyor boyna, şeytan diyo asıl gelsin aşağı ! Neyse sonra sanırım Batu Bey marangozdan bir tahta almış uzunca ama tabi akbil çıkıntının ortasına düştüğü için ve çıkıntının yüksekliği fazla olduğu için tahta ile çıkıntının zemini arasında sağlam bir açı oluyordu ki akbili almayı imkansızlaştırıyordu. Sandalye falan da çözüm olmayınca ben bir anlık gazla çitonk diye resimde gördüğünüz yere çıktım ve hiçbir yere tutunmaksızın dengede kaldım. Sonra düşündük de baya şaşırdık her neyse yinede tahtanın açısı daralsa da hâlâ akbile ulaşamıyorduk, yukardan atılan bir havluyu tahtanın ucuna bağlayan Batu Bey ve ikinci seferde Miraç Bey' den aldığım destekle tekrar tırmanan benim çabalarımız meyvesini verdi ve o arada kalan dar açıyı süpürme yöntemi ile kapatabildik. Yukardan verilen sağa / sola gibi yerinde talimatları da esgeçmemeli. Resimde gördüğünüz değerli simalar soldan sağa Miraç Bey ve Cumali Bey sağolsunlar ikisi de bu zor zamanlarımda desteklerini esirgemediler. Ha diyorsunuz bir akbil için değer mi? Bence değer, genç adamız arkadaş işimiz ne? Bir de gömleğim ile Hatun Apartmanı' nın renk uyumu da maşallah pek yakışmışsınız dedirtecek cinsten.

Sanırım o çıkıntıyı gözünüzde canlandıramadınız bir de şöyle anlatayım şimdi bir H harfi düşünün büyük H ama. Sağ bacağı koparın sol bacağı apartmanın dikey yüzü ortadaki kısmı da çıkıntı farzedin. Biz çıkıntı ile aynı hizada olmadığımız için yerden sopayla yaptığımız hamleler ancak sol bacağı dikey bir A harfi gibi oluyordu. Çok güzel anlattım anlamayan eşşek !

* Buradan çıkardığım bir kaç dersten birisi hazırlıkta edindiğin iyi arkadaşlar daima arkanı kollar. Arkayı kollamak da çok amerikan oldu dostum ha ov yeah !
* Batu Bey de eğlenceli adam vesselam, Koralp Bey ile de tanışmamıza vesile oldu.
* Hatun Apartmanı' nda 1. kat kiralıkmış bak, Yataş' tan girince dümdüz iniyorsun hemen orda.
* Miraç Bey de gözlük giyince biraz şey oluyormuş nasıl desem, apaçhi diyim. =)
* Cumali Bey ve Koralp Bey' in de yeni evleri hayırlı uğurlu olsun.
* Bir kaç kat altta oturan Yasin Bey' i görürseniz selam vermeyin, uyuz bir tiptir biraz.
* Bir de okurken keyif alabilmek için güzel bir şey yaşamadan ya da aklıma hoş şeyler gelmeden yazmayacağım bundan böyle, çok boş konuşuyorum bari çok boş yazmayayım değil mi.
* Pazar günkü tur için Narsis' in biloğuna bir daha bakın program yenilenmiş. Tıkla bak !

14 yorum:

batu dedi ki...

H örneği şahane olmuş. işte düşünün ki biz, H'nin sağ tarafı gittiğinde o çıkıntının altında kalıyoruz. yüksek bir yerlere çıkmak lazımdı.

emircim demirlere panter gibi zıplayışını (1. olan) unutamam bu arada. tabi ikinci atlayışında "beyler bi tutun, tutun da çıkayım" lafların olmasa ilk atlayış bu kadar değerli olmazdı.

tam bir takım çalışmasıydı. itfaiye ekipleri gibiydik. kutlarım takım arkadaşlarımı...

asdfgh dedi ki...

Türkiye çöl olmasın, kimse akbilsiz kalmasın. Benim hiç akıllı biletim olmadı.

deryik dedi ki...

bi sorum olucak H harfiyle ilgili, bi nevi üst çizgisi olmayan F harfi, sol kanadı eksik + işareti gibi oldu yani di mi o şimdi?
:)

Adsız dedi ki...

*duruş çok estetik!
*fotoğrafı batu beyin çektiği kanısındayım.
*her apartmanda böyle hanım görünümlü yaşlı teyzeler olmak zoruna mı?
*o ne biçim bir mimardır! ne biçim bir ev yapmış.
*gözlük nasıl giyilir çok merak ettim!
*insan gittiği her yere uyum sağlamalı. bina ile çok uyumlusunuz hakikaten.

falan filan işte.

gülş dedi ki...

böyle bir esneklik böyle bir atletiklik ve böyle bir öngörü. her kim ki "kardeşim ben bugün hatun apartmanın önünde atraksiyonlara girer kamuya fotoğraflar veririm uygun renkte giyineyim" diyorsa mecliste koltuğu hazır olmalıdır. bu milletin böyle bir vekil adayına ihtiyacı vardır.!!

not: yazı sahibi seçimsel durumlar ve bir çok faktör sebebiyle çizmiş durumdadır. bilgilerinize sunulur.

Tugc dedi ki...

H'ymiş A'ymış kafam karıştı benim ya. uykum var ondandır. :P

Emir Bey dedi ki...

batu : ikinci çıkışın sonundaki titremelere değinmediğin iyi olmuş, bu arada itfaye işini bir araştıralım da iyi para varsa yaz okulunu bırakırız.

indis : siz hiç öğrenci olmadınız mı leydim? yoksa ne bileyim hep sarı dolmuşlarda taksilerde mi geçti hayatınız? siz karşıda oturmak -tabi göreceli- ne demek bilir misiniz? ya da köprüden geçerken ikarus un camını açıp burnu dışarı çıkarmak, o rüzgarı hissetmek...

deryik : zekanızdan hiç şüphe etmemiştim bayan =))

eysean : estetik durur, gideceğim yerlerle ilgili ön araştırma yapar ona göre giyinirim, tıpkı güneşli günlerde gözlük giyen arkadaşlarımın olması gibi bir şey bu. takan da olmuyor değil ama giyen de olur yani.

gülş : eheheh seçime bağladınız ya gerçekten bravo ! :D

tuğçe : Deryik Hanım' ın yorumunu oku yine anlamazsan, kafanı duvara vur.

Gamze dedi ki...

Sen şimdi H'nin sağ bacığını sol bacağını kopartmışsın ya benim de ismi H ile başlayan çok sevgili(!) bir tanıdığımın önce sağ sonra da sol bacağını kopartığ böyle kızılcık sopalarıyla dövesim geldi Emir Bey. İçimdeki canavarı ortaya çıkardınız yahu!

Sen diye başlayıp siz diye bitirdiğimi fark ettim ama düzeltmeyeceğim, bırakıyorum dağınık kalsın. Bu havada Fizik çalışıyor oluşuma verin lütfen...

Gamze dedi ki...

Ek: Bu arada belirtmeyi unutmuşum, Hisarüstü'nde emlakçıdan ev kiralanmaz. Direkt olarak sahibine ulaşın niyetiniz varsa. Bunca senedir arkadaşlarım tecrübe etti oradan biliyorum yani:) Kiralık yazısının üstünde de emlakçının adını görünce tutamadım kendimi, bir uyarıda bulunayım naçizane dedim:)

Bu akşam ne kadar çok yer işgal ettim öyle blogunuzda:)

---OPTiO--- dedi ki...

süperr anlatmissin...
ama ben anlatima bittim de...

efendim..gömlek bina uyumu süper cidden..

arkadaski evi ne kadara kiraya veriyolar sonraa :) hihiih..


bi dee benimde akbilim var artik :))) yasasin..cok mutluyum ....

valla varr :)) heryeri gezicem..aktarma muhabbetide cok hosuma gitti :))) cok guzel yaa..

bi dahaki bulusmayi hepberaber yapiyoruz di mi efendim :) ilk bulusma bayanlar arasindaydida...bi de

lütfen merve hanimida getirin :))
bi deee....bi de...konustugumuz gibi vapurr turu olsun olur mu :)))
saygilar efendim :))

Hanife dedi ki...

ah o teyzeler yok mu zaten,ömür çürütüyolar resmen:)))Matematik problemine dönüşmüş olay vallahi:),akbilin türevini almayı denediniz mi:)

Emir Bey dedi ki...

püstüklü mama : eheheh aman sakin olun efendim, benim hisarüstü ile işim olmaz da zaten arkadaşlar var işte =))

optio : akbil çağın icadı yahu ! bu arada bu hafta sınavlarım var hatta sonuncusu cumartesi ama sanırım sabahtandır =) organizasyonlara hazırım :D

hanife : eheheh konuyu anlasaydım deneyecektim de pek anlayamadım =)

Adsız dedi ki...

tm efendim..bi ayarlama yapariz benim de bi kac günlük bi yalova seyahatim var...dönüste görüsürüz :)) sen nasil olsa yaz okulu derken burdasin :) bu arada sinavlarinda basarilarr......hanifeyede haber verelim :))) yaa süper olucak...görüsürüzz :)

gizem dedi ki...

aylardır o H harfinin manzarasına maruz kalmama rağmen hiiç öle yorumlamamıştım süper valla.. bundan böyle bu güzelim mimari harikası(!) hisarüstü evlerine bir de o gözle bakmaya karar verdim..ufkumu açtığınız için teşekkürü bir borç bilirim.

not: o evi 1.200 ytl gibi bişiye veriolarmış...