Pazar, Temmuz 29, 2007

Overall da 3 Sayılık Basket Girişimleri / Sınav Öncesi Spor Zihni Açar

Öncelikle hoca dediğin "takdire şâyân" gibi güzel bir kelime kullanıyorsa, bu bahsi geçen hocanın kendi takdire şâyânlığıdır tamamen, evet evet sizin de tahmin ettiğimiz üzere biloğumuzun tanıdık simalarından Genco Fas hocamızdan bahsedeceğim bugün. Ne de olsa her 3 - 4 yazıdan birisini onun adına yazıyoruz. Bugün -evet bugün pazar yanlışınız yok- sınav öncesi tekrar yapmak üzere okulda buluştuk öğlen vakti math106 grubumuz ve hocamızla. Sonra tekrarın ardından hoca basketbol oynayacağını belirtti, neyse biz de çıktık manzaraya bir şeyler yedik, orta kantinden bir tost aldım beyaz peynir ve domatesli, o denli güzeldi ki benim etim budum ne demeksizin dönüp ikinciyi aldım. Öyle konuşurken ederken bir baktık ki hakikaten karizmatik hocamız Genco Fas, sahaya girmiş top sürüp atışlar yapıyor.
Dedik biz de gidelim otururuz orda eğleniriz, sonra merhabalar dedikten sonra hafiften sahaya sızdık. Yaz okulunun medyatik isimlerinden Buket Hanım, Ayça Hanım ve Batu Bey ile beraber dört kişi olmamıza rağmen Genco Fas' ın şahsi medyatikliğine erişebilmemiz mümkün bile değildi. Hafiften gençler oyuna adapte olup, basket girişimlerinde bulunurken ben de kenardan onları izleyip basketbola zihinsel bir hazırlık süreci geçirdim. Öncelike elimde telefonum onları belgeledim ki ilerde -kızları saymıyorum- şayet ben ve Batu Bey yüksek notlarla geçersek bunları "Üniversite' de Yolsuzluk!" diye şüphesiz başlık atacak olan Hürriyet gazetesine satacağım. Bir cümlenin daha devrilişine şahit olduk ve düzeltmenin yolunu bulamayıp varsın olsun dedik şu an belki de devrilmedi tam emin değilim. Yeteneksiz basket atma girişimlerinin ardından matematik asistanının da gelişi ile beraber üçe üç maç yapmaya başladık. Önce Buket Hanım, 47 saniyelik aktif press imin ardından da ben maçtan çekildik zaten karşı takım da iyiydi. Atalarımız boşuna dememiş hocanı karşına almayacaksın diye.
Bir yandan maç yaparken sohbet edip büyük keyif aldık, ben şahsen Genco Fas' a overall da +70 verdim, ee zaten matematikçi adam sınavdan da 30 alacak hâli yok. Yüz üzerinden yüzü geçti yani benim gözümde hoca, kaçınızın vaktiyle mankenlik yapmış hocası oldu sorarım size, şimdi olduğu gibi devrinde de fırtınalar estirdiğinden (ambiyane tabirle devrin playboy larından olduğundan) hiç şüphem yok. O derece karizmatik ki bırakın bayanları etkilemeyi erkek arkadaşlardan gay olmaya karar verenler çıkacak nerdeyse. Yok yok ben değil, benim hanım memlekette bekliyor. Ehehehe. Bir de derste bahsetti vaktiyle lise 2 de iken hocasına sorduğu pi yi neden 3,14 alıyoruz, sonuçta sayı 3,14..... şeklinde sonsuza dek az da olsa büyüyerek gittiği için dairenin alanı da büyümez mi tadındaki sorusunu; ben kendi hocama sorsam o gazla okulu bırakır NASA' ya giderdim. Biz küçükken NASA' ya gidecektik, sonra bir aksilik oldu herhalde hâlâ burda olduğuma göre her neyse.
Bunu okurken eminim demişsinizdir, "bre zındık, basketbol oynayıp, bilok yazacağına git de ders çalış sınavdan 100 al hatta bonus soruyu da yap 110 ol", ama olur mu hiç, toplum benden heyecanla bunu beklerken, gidip de ders çalışmak vatana ihanetten farksızdır gözümde. Bakalım bir de finalin ardından sazlı sözlü bir gece ayarlama işi var (dansöz de mi ayarlasak) bunu da yaparsak deymeyin keyfimize. Bu arada hocaya mail adresini soracak kadar mı boş konuşabilir insan. (Ek Bilgi : Okuldaki tüm hocaların isim.soyisim@boun.edu.tr şeklinde adresi var âşikâr bir şekilde.) Önümüzdeki yaz okulu borşüründe bu fotoğrafları da görmek istiyoruz.

Hey gidi gitar çalıp sözlü notuyla ders geçtiğimiz günler hey !

Bu parçamız da Genco Fas hocamızı beğenip de içinde tutan tüm bayan arkadaşlara gelsin. Bence sayıları milyonları buluyordur. Şaka maka şarkı benim 19 yılımın içinde ilk 3 te.

Çok Aşığın Var Diyorlar - İncesaz

üstüne tıklayacaksın ki indirebilesin hocam



19 yorum:

Arolium dedi ki...

Mankenlik yappmış bir fizik hocam vardı benim.. Çok başarılı bir şeydi.. Arkadaş gibiydik.. İlgilendiği öğrenci 20 olunca her birimizi ayrı sever, tanırdı.. Bir akşam bizde oturuyoruz bir arkadaşımızdan telefon geldi, bir soruda takılmış ve pi yi kaç alayım diye soruyor.. Hocamız gülerek soruyu bize yöneltti olayı ve arkadaşın adını vererek.. Tabi arkadaş duymuyor.. Zaten akşamdan kalma üzereyiz.. Kaç alırsan al sonuç çıkar soruda yanlışlık olamaz dedi.. Biz akşamdan kaldık ve kalktık.. Arkadaşımız geldi ve soruyu çözemediğini söyledi.. Hemen pi yi kaç aldığını sorduk..

Pi yi 5 (Beş) almış..
Beşşşş..
:)

Şu an kendisi ne yapıyor bilmiyorum ama biz hala fizikle ilgileniyoruz..

:)

Gözün güzel seyiriyor emir..

Gamze dedi ki...

Sen kimya dersi almıyorsun ama, alan arkadaşların varsa bi sor, Ersin Acar'ı. Eğer o zamanlar blog yazıyor olsaydım eminim ben de ona ayırırdım her 3 yazıdan 1ini. Ben de kendisine aşık olup seçmeli olarak Chem549 kodlu yüksek lisans ve doktora öğrencilerine açılan Organik Kimya dersini almak istemiştim, ve hatta bölüm değiştirmeyi bile düşündüm. Ama evliymiş bak hocam öğrendim sonra, dedim ben yoluma gideyim en iyisi:))

Bu arada, senin cümleler güzel devriliyor. Hiç anlamıyorsun devrilmiş mi yoksa ayakta mı:))

Elsa dedi ki...

çok aşığın var diyorlar dinleyip dinleyip içiyorum emir, ne ki şimdi bu. benim blogtan atıştık bile o kadar. ne alakası var hocayla mocayla allasen.

hangisi genco fas fotografların içinde. adamın adını her yerde duyuyorum, yeter.

Emir Bey dedi ki...

arolium : ehauhuhzuhauzahuz =) beş almış haaaa hakkaten zıplayarak güldüm nerdeyse :D ehauhuza :D

püstüklü : bizim ilişkimiz sevgi saygı çerçevesinde :D cümleler problem oldu yahu :D

elseve : en kuul olan tabiki :D gözlerindeki cevaba korkuyorum bakmaya elsağ !

Erinc dedi ki...

Bizimde işletme bilimine giriş dersi hocamız böyle kızlar tarafından begenilir,bizler tarafındanda karizmatik bulunurdu.fakat herkesi bırakınca bu sevgi değişti tabi =) Umarım Genco hocanızında sonu benzemez! =)
Zira "çok aşıgın var diyorlar" kızlar için"seninle başım dertte ne yapsam bilmiyorum,canımdan bir parçasın söküp atamıyorum"şarkısına dönüşmüşken,erkeklerde ismail YK'nın o olaylı şarkısına dönmüştü =)))

orman ayısı dedi ki...

Valla Emir, şu yazılarınla gerçekten halka istediği neşeyi, enerjiyi veriyorsun. Gece yarısı beni güldürdün allah da seni güldürsün daim.

Emir Bey dedi ki...

erinç : Allah sonumuzu benzetmesin =)

süley : amin, cümlemizi güldürsün =)

aylak adam dedi ki...

hocam bu şarkı çok iyidir ya ama bana nedense hep yağmuru hatırlatır bir de eskiden alpayın söyleyip incesazın tekrar söylediği "mazi kalbimde bir yaradır" var ki o da güzeldir . bir de tabi yüzyılın en iyi şarkısı olan foolish casanova var ki unutulmaz klasikler arasına girmiştir (hanig anlamda unutulmaz klasik tartışılır tabi :))

Adsız dedi ki...

Genco Fas efsanesi sürmeye devam edecek belki, matematik derslerine de hadi not için girmedik diyelim, öğremek için öğrenmek!! ne de olsa ilerde çok işimiz yarayacak sosyolog psikolog diplomat tarihçi olarak.valla Genco Fas söyledi ama kankeaa ben bu çöl sıcaklarında mecburen okula gidip bir ders bile kaçırmayıp çöl kaplanlarının hayalleriyle yaşamak zorunda olup sonra gene de leş notlar getirirsem kendimi affetmiycemm.

Hanife dedi ki...

anlatıldığı kadar varmış Genco Fas,hayran listesine adımı yazdırmak istiyorum lütfen:)

Emir Bey dedi ki...

kudret arman : incesaz ın son albümü çok güzel zaten =)

buket : attandance % 70 etkilesin !

hanife : bu fotoğraflar sadece gerçeğin silik birer gölgesi =)

scarlet dedi ki...

"Takdire şâyân" benim de çok sevdiğim bir kelimedir, hatta bir ara pek sık kullanırdım da bana "babaanne" diyen münasebetsiz arkadaşlarım olurdu. Halbuki ne alakası var, fıstık gibi şeker gibi bir söz öbeği işte.

Ben de özledim basketbolu hatta resimleri görünce özendim resmen.

Şarkı da çok içli yapmayınız etmeyiniz bilmeyenleri de yakmayınız =)

Adsız dedi ki...

tükkanda incesaz dinlerken gelen herkes "kim bunlar" diye soruyor. hemen tanıtım işine giriyorum. daa çok satılsın, çok para kazansınlar ve yine şarkılar yapsınlar diye.

Emir Bey dedi ki...

scarlet : babaanne diyeni bizzat tartaklayabilirim =) bilen de bilmeyen de yansın efendim biz bu ateşle yanalı çok oluyor.

eysean : bir araştırın incesaz ı kalite olarak ne derece yüksek olduğunu görün. o şarkıyı söyleyen bayan Melihat Gülses ki kendisi muazzam bir sese sahiptir.

eroy dedi ki...

eğer size yararı olacaksa sizin notunuzu yükseltmesi için space jam misali bir maç yapalım :P
ya da yıldız oynayalım. zira oky ile iddaalı az oynamamışızdır :)
nicedir oynayamıyoruz basket bigün de beraber oynayalım ;P

Adsız dedi ki...

alemsin yaw :)))))))

Emir Bey dedi ki...

eroy : hiç sanmıyorum aslında ben voleybol da iddialıyımdır =)

oktay ahmed : =))

Parizyen Ay Lambasi dedi ki...

emir,
gorusemedik. cok telasli, curcunali gecti tatilim.
artik bi dahaki sefere abbas diyorum, bebek diyorum, asiyan diyorum, tasoda konseri diyorum.

diyorum da diyorum.
Ezop

Adsız dedi ki...

çiğ süte benzeyen şu herifin neresi çekici allah aşkına yapmayın..zevk sahibi olun adam olun :)