Cuma, Aralık 14, 2007

Günler Günlerin Ardında

Bir yandan elimdeki bölük pörçük konser vidyosunu izlerken, bir yandan da değerli arkadaşlarıma (sizlerden bahsediyorum) bu yazıyı yazıyorum. Efendim öncelikle konserime davet ettiğim ve gelip de beni mutlu eden, bu güzel gecesinin bir kaç saatini bize ayıran çok değerli insanlara nasıl teşekkür etsem atsam azdır. En vefalı seyircilerimizden en yeni simâlara kadar herkese ! İyi ki varsınız, iyi ki böyle mutlu anlarımda benim yanımda oluyorsunuz, sizlere kendi yaşattığım keyifin yarısını yaşatabiliyorsam ne âlâ.

Ne yazık ki elimde yuutuba yükleyecek bir vidyo yok henüz, o yüzden gelmeyenler bu konserle ilgili bir yargıya varamayacaklar henüz. Belki daha sonra onlara bu şansı tanırız, belli olmaz. Öncelikle değerli orkestra arkadaşlarımı takdim edeyim size tekrar, bir yandan da teşekkür edeyim onlara bu vesileyle.

Nağme Yarkın : Konserimizin solo enstürmanı olan klasik kemençeyi çalan bayandır kendisi, grubumuzun iki sevimli, güzel bayanından birisidir. Enstürmanını o kadar güzel çalar ve o kadar iyi bir insandır ki, kelimeler kifâyetsiz kalır anlatmaya kalkılsa. Klasik kemençeyi de okulumuza tanıtmıştır fikrimce, bunun yanısıra, annesini de hepimiz çok severiz.

Çiler D. : Konserden önce grubumuzun yardımcı solistiyken, konserden sonra dinleyicilerden öğrendim kadarıyla aslında esas solist olan arkadaşımız. Ses ayarındaki problem nedeniyle sesi benden çok çıkmış olabilir ama hâlâ Emir Bey orkestrasıyız çok şükür. Bir çok arkadaşım gelip bu bayanı nerden bulduğumuzu sordu konserden sonra büyülenmiş bir şekilde, ben de onlara dedim kaliteli bir sesi 58 km den tanırım. Bundan sonra ses ayarlarını daha iyi yaparsak ne yetenekli olduğunu daha da iyi anlayacaksınız.

Emir Yargın : Grubumuzun ritm üstâdı olarak takdim ettiğim senelerdir beaber çalıştığım (6. senedir) adaşım, sevdiğim, göz bebeğim. Ahahaha. Bu konserimizde bendir (aslında ebat olarak daire ye daha yakın sanırım) çalarak gönülleri fethetmiş, son şarkıda ben tüm bateristleri silerim bu piyasadan dercesine, bir kuple de bateri çalmıştır. Sonra da bana gelip bugün ayakta çok iyiydim yahu daha uzun çalsaydım keşke demiştir.

Emir Aksoy : Grubun solisti ve gitaristi (hep lead gitar demek istedim kendime ah ah) olarak karşınızdaydım bu konserde. Yoksa çellodan, arpe kadar geniş bir enstürman yelpazem var. Ayrıca konser sonunda şarkı seçimleriniz, sıralamanız ve repertuarınız mükemmeldi iltifatlarını kabul ettim. Ayrıca bu konserde, madem sahneye çıkıyorum, olayın ciddiyetinden ayrılmadığımın kanıtı olarak kravat takacağım bundan sonra felsefesini benimsedim.

Klasik kemençe tarzımıza daha çok uydu gibi geldi Emir Efendi' ye de bana da, Emir Efendi' nin 8 milyon arkadaşı geldi bu arada konserimize nasıl sevindik bilemezsiniz, umarım onların da canını sıkmamışızdır şarkılarımızla. Elimde ne yazık ki adam gibi bir tane fotoğraf var, onda da sadece Nağme Hanım ile ben varım, ama daha zamanla gerekli birikim oluşur elimizde. Şimdilik sembolik olarak onu koyacağım.

Bir yandan da kış konserleri sezonumuzu Taşoda konserimizle kapattık sanırım. Son bir haftadır çıktığımız 3. konserdi Emir Efendi ile ve benim için en değerli olanıydı, kendi projemi ve hayalimdeki müzikleri çaldığımız için olsa gerek. Hayat da böyle bir şey işte, bazen güzel şeyler için baharı beklemek gerekir. Bekleyiveririz canım.

Şimdi buraya konserde çaldığımız tüm şarkıları geçtiğimiz haftasonu Nağme Hanım' ın evinde çaldığımız şekliyle koyacağım, ama provaydı o, arada ufak tefek hatalarımız vardır illa ki, yine de müziğimizle ilgili bir fikriniz olsun. Emir Bey Orkestrası' nın yeni hâlini dinleyin. Hatasaız kul olmaz, hatamla sev beni demiş Orhan Gencabay bile.


Böyle bir hizmeti yıllardır sunmadım vay be. Tüm konser budur !

Not : Beni bu ortamda da yalnız bırakmayan anneme, ağabeyime ve Merve Hanım' a teşekkürlerimi borç bilirim.

26 yorum:

Püstüklü Mama dedi ki...

Başlıyorum :)

1. Nağme Hanım, o nasıl kemençe çalmaktır öyle! İçime işledi resmen. 10 saat daha çalsa dinlerdim.

2. Çiler Hanım'ın sesine bayıldık. Acayip duru ve güzel. Ve evet, senden çok duyuldu onun sesi.

3. Emir Efendi resmen bendiri konuşturdu. Bateriyi de öyle. Tadı damağımızda kaldı.

4. Vee Emir Bey; bildiğim kadarıyla oturarak şarkı söylemek zordur. Ama sen çok güzel söyledin.

Ve grupça, kıyafetlerinizi çok beğendiğimi söylemeliyim. Özellikle kravat çok iyiydi. Bazı grupların ne kadar özentisiz olduklarını görünce, ki belki de tarzları gereğidir yargılamamak lazım, bu kadar özenli olmanız çok şık bir davranıştı.

Bir sonraki taşoda'da konser kaydı benden :) Yalnız onda sahnede daha uzun kalın grupça.

Bu arada, Jukebox da harikaydı. En kısa zamanda yerinde uzun uzun dinlenmeli.

Uzun lafın kısası, çok güzel bir konserdi. Emir Bey Orkestra'sının başarılarının devamını dileriz.

gülş dedi ki...

çok rahat söyleyebilirim ki şimdiye kadar izlediğim en güsel performanstı. çok rahat profesyonel bir grup damgası vurulabilir size. emir bey'in kravatına, nağme hanım'ın tatlı piti pitiliğine,çiler hanım'ın ses rengine ve diğer vurmalılar ustası emir bey'in saçlarına hayran kaldık arkadaşlarım ve ben. arkadaşlarımı takdim edip size rakip çıkmayacağım tabiyki endişeye mahal yok :p

son olarak emir bey'in çok şaahane dans ettiğine bizzat şahidim. gerekli merciilere duyrulur ehue.

Adsız dedi ki...

emir cim biliyorum bi kaç kez söyledim ama bi daha söylemeden edemiycegim. bütün grup harikaydınız tebrik teşekkür sevgi saygı hörmet.

Unknown dedi ki...

bu yorumlara ben de izlemiş olarak katılmak isterdim.umarım bi gün canlı da dinlerim yiğenimi=)

Unknown dedi ki...

tekrar dinledim şarkılarınızı çok güzel tebrikler=)

Erinc dedi ki...

İnanılmaz bir gün geçirdik sayenizde Emir! Gerçekten çok başarılıydınız,çok profesyoneldiniz.Şarkı seçimleri,enstürmanlar,şarkıları yorumlayışınız,sahneniz herşeyiniz mükemmeldi! Daha nicesini diliyorum,ama bu sefer daha uzun kalın sahnede!tadı damağımızda kalıyor..
Aslında bir dahaki konsere bir şarkıda blogdan anket yoluyla seçilebilir belki,dün gece aklıma geldi..değişik olur =)
Tekrar tekrar çok tebrik ediyorum Emir hepinizi..
=)

---OPTiO--- dedi ki...

tüylerim diken diken oldu..ben size ayrica mail aticam ...inanilmazsiniz...kesinlikle gelecegin starisiniz...ve grubunuz mükemmelsiniz..söyleyecek söz bulamiyorum....

Emir Bey dedi ki...

püstüklü mama : çok teşekkürler bu güzel ve özenli yorum için, kıyafet ayrınıtısı da gözden kaçmamış ne mutlu =)

gülş : ah yahu, diğer emir efendi ile çok tartıştık dans etsek mi etmesek mi diye, sonra dayanamadık ettik, tüm karizmamızı yerle bir edercesine =)

buket : bir daha söyle =P

böcek : mersi canımsın, size canlı da çalarız yenge bir gitar ver yeter :D diğerleri kuru kalabalık zaten =P

erinç : anket fikri olabilir kesinlikle =) çok teşekkür ediyorum iltifatlarınız için, iyi ki geldiniz yahu, sevindim gerçekten =)

optio : çok sağolun =)

Adsız dedi ki...

Tebrik ederim. Umarım Balkanlara da açılırsınız zamanla ;)

http://oktayahmed.com/blog2

BeYHaN dedi ki...

çok güzel. canlı dinlemek isterdim.

radiopanic dedi ki...

öncelikle herkesin gönlüne taht kurmuş bir grup oluşturmuş olmanızı tebrik ederim.

"ben de onlara dedim kaliteli bir sesi 58 km den tanırım"

grup olarak topladığınız müzikal anlamdaki onca iltifattan sonra, bu da ayrı bir yeteneğiniz olsa gerek. :)

Elsa dedi ki...

her ne kadar evden çıkmaya hazırlanırken bizim beyin hadi özgeaaaaa gec kalıyoruz emircigimden parisienne moonlighti dinleyemezsem sana çok kızarım diye başlayan cümlelerine maruz kalıp üf be emir nerden cıkardın bu parizyen munlaytı başımıza diye içimden kötü kötü gecirdiysem de, hatta sinirlenip sen gidersen git ben gelmiyorum triplerine girdiysem de, neyse ki yetiştik ve baştan sona izleyebildik güzide konserciginizi. nihayetinde aradan üç gün gecmiş olmasına ragmen az önce şoktan dönerken kendimi aynalardan kaçarken özlenmeyi beklemek ne kadar komikk diye şarkı söylerken bulabildiğim için çok mutluyum. teşekkürler emir! hepsi senin sayende şok yolculuklarıma anlam kattın.

sizi oturarak dinlemenin çok daha keyifli olduguna kanaat getirdim konserinizden sonra. ayrıca, bir kez hatırlar mısın 125te şarkı dinlemiştik de demiştik ki bravo bravooooğoğ süper şeyler dinliyoruz. sen de takdir etmiştin benim şarkı secimlerimi. çaldıgınız şarkıları düşündüğümde ben de yahu bu emirin seçtikleri süpermiş dedim, ki hakkaten öyle oldu bu konser.
kişisel olarak da en çok cumartesi ve nilüferi begendiğimi söylemeliyim çaldıklarınız arasında. çalması, söylemesi sana bu kadar yakışan bir masum günahlar vardı, bir de cumartesi çıktı bence.

kravat felsefesini ise begenemedik biz ya, bence bi dahaki konsere emir de takmasın sen de takma. mucuukkkk.

ferhat can dedi ki...

emricim tebrik ederim. halk arkanda.

bu arada yeni üyelerle birlikte emir bey orkestrası maskülen kimliğinden kurtulup adeta bir "nazlı gelin quartet" olmuş.

hahayt. dayanamadım sori.

curie dedi ki...

Nağme,Çiler,Emir ve Emir Bey...

Unutulmaz müzik ziyafetiniz için öncelikle teşekkürlerimi sunuyorum.Benim en çok ilgimi çeken durumlardan biri,klasik kemençe ve bendiri de kullanıyor olmanızdı.Yer yer tüylerimin diken diken olduğunu belirtmek isterim.Herkeste muazzam bir performans vardı,bunu içtenlikle söylüyorum.
Erinc'e ben de katılıyorum,bir kamuoyu yoklaması ya da fikir almak sizin de işinizi kolaylaştırabilir.
Tadı damağamızda kalaraktan,umuyorum daha uzun,nice konselerinize efenim.
sevgi-saygı,çok çok kolaylıklar gelsin :)

Emir Bey dedi ki...

oktay ahmet : teşekkrler, her an açılabiliri ;)

beyhan : beyhan ablacım sen bu grubun dörte birini canlı dinledin ya da gitarı ayrı sayarsak beşte ikisini -hoş gerçi telefonla konuştun bir kısmında ama olsun- bir dahaki sefere arkadaşları da davet ederiz memlekete bahçede konser veririz =)

jolenda : çok teşekkür ederim, evet abartma hususunda da çok yetenekliyimdir =)

elsa : müziğe başlamamın tek sebebip eşofmanla markete giden kızların hayatını bir nebze de olsa anlamlandırmaktı =) cumartesi yi gerçekten çok fazla severim ben ondan olsa gerek =) teşekkür ederim iltifatlar için, kravatıma da karışmayınız ensenize şaplağı yersiniz. beyinize de selamlar ve piyanosuz parizyenler dilerim =)

ferhat : sana ne demeli evlat, metal dinlersen sürekli espri kaliten de böyle olur. kadın erkek eşittir ayrıca kadınlar bir çiçektir su ister nem ister felsefesiyle kurduk biz bu grubu.

curie : çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuzu için, bakalım bir anket yaparız gerekirse =) inşallah daha uzunları daha güzelleri de olur sevgiler bizden.

öml dedi ki...

birbirimize vitanler moraller verdik içimizdeki şeytanlara zülfikarla saldırdık gözyaşlarımızı bitti mi sandın?

Adsız dedi ki...

Ben de recalarımı ve teşekkürlerimi bir borç bilirim!

Adsız dedi ki...

bu şahane konserde bana da yer verdiğin ve tüm desteğin, takdirin için blog okurları önünde bir kez daha teşekkür etmeyi bir borç bilirim efendim.Bir parça katkım olduysa ne mutlu bana.Tüm güzel yorumlara da ayrıca teşekkürler tabii ki.Bir dahaki konserde de istersen eğer, öyle back bir vokal yapıcam ki duyamıcksınz sesimi merak etme farketmeden haddimizi aşmışız galiba.Hayranınızım bu da böyle biline:)

Cansu dedi ki...

Gelemedik ama başarılarınızın devamını dileriz Emir:D(Bugün bütün bloggerları tebrik ediyorum herkes formunun doruk noktalarında:D)

Emir Bey dedi ki...

morbid : iyi ki geldin evlat çok üzülecektim sana çalamasaydım o şarkıyı.

çiler d. : bir dahaki konsere seni seyircilerin arasına oturtacağım. sesin o denli gür ki maşallah zaten sen ordan ben mikrofondan söylersek ancak back vokal imajı çizebilirsin. şaka maka elelrine ağzına sağlık benden çok seni beğenmişler, haddini aşmandan ziyade biraz kıskandım =) ahahah :D

cnslgy : teşekkür ederim.

Hanife dedi ki...

çok güzeller gereçekten,devamını bekliyoruz efem:)

Emir dedi ki...

saol emircim
bu projede sen deil de müziklerin efendisi bile olsa yer almazdım.

bir de nağme hanımı da çiler hanımı da çok tebrik ederim.
çok başarılıydılar.

Bahar dedi ki...

ah canlarım benim eksik olmayın sahnelerden emi :)

Emir Bey dedi ki...

hanife : mersi =)

emir : mersi canımsın =P

bahar : mersi x 3 =))

leylaaaa dedi ki...

sadece bu prova kayıtlarınızı dinleyerek söylemek ne kadar doğru olur bilmiyorum, fakat sanki bi gitar daha olsa tam olacak gibi geldi. sakın bu şekilde beğenmediğim gibi bi sonuç çıkmasın, gayet zevkle dinledim aslında şarkılarınızı, ama bi konser ortamında biraz daha çok ses arıyo insan, yani en azından ben:)

Emir Bey dedi ki...

leylaa : kalabalık bizi korkutuyor biraz efendim, bu sebepten olabildiğince az kişiyiz, konserlerde kayıtlarda gönlümüzden geçen tabi iyi bir ses ayarlamasıyla bu açığı olabildiğince kapatmak =)