Perşembe, Aralık 27, 2007

Hicazkâr

Bugün kendimi hakikaten adam gibi bir iş yapıyormuşum gibi hissettim sahnede, birbirinden güzel hicazkâr eserlerden oluşan "Hicazkâr" isimli konserimizi yaptık bugün Boğaziçi Üniversitesi Türk Müziği Kulübü (BÜTMK) olarak. Bu denli güzel parçalar seçtiği için öncelikle şefimiz Gönül Paçacı Hoca' ya çok teşekkür etmek lazım, gerçekten nâif bir konser olduysa bu akşam, sayesindedir. Daha sonra tüm koristler ve solistler ve enstürman çalan arkadaşlar da gerçekten çok kaliteli ve düzgün çaldılar ya da söylediler. Müzik, şarkılar, insanlar güzel olunca böyle bir koroda olmaktan çok büyük keyif aldım açıkçası.

Sağolsunlar çağırdığım çoğu değerli arkadaşım da beni kırmayarak geldiler konserime, yalnız bırakmadıkları gibi, eminim keyif de almışlardır, zira salonu terk edeni görmedim ben aralarından. Ayrıca annem ve değerli hocam Faruk Birtek de beni kırmayarak gelenler arasındaydılar. Hakikaten güzel ve keyifli geçen 2 bölümlük konserimiz yaklaşık iki saat içersinde bitti. Solomu da alnımın akıyla söyledim çok şükür.

Size konserin en güzel parçasını koyuyorum ki bu parça Gönül Paçacı' nın bestesidir, eli öpülecek denli kaliteli bir beste yapmıştır, şiir de Hilmi Yavuz' undur. İnsanı kendinden geçirecek denli güzel bir şarkı Siyah Sonet keza hicazkâr makamı da öyle :


8 yorum:

Adsız dedi ki...

korist'i de öğrenmiş olduk.
eyvallah :)

curie dedi ki...

Herkese ve özellikle de Hocanız Gönül Paçacı'ya sonsuz saygılarımı iletiyorum.İnanılmaz keyifli bir konser yaşattınız herkese.
Sizi de yürekten kutluyorum efenim.
Başarılarınızın daimi olması dileklerimle =)

ikinehir dedi ki...

siz bu konserleri verdikçe ve ben gelemedikçe kendime nasıl kızıyorum bir bilseniz emir bey, şaşırırsınız.
yine de azimliyim. inşallah sizi sahnede dinleyeceğim.

Emir Bey dedi ki...

eysean : ahahaha =)

curie : her ne kadar kapı önünde bir an sizi sanki bizim okuldan gibi normal karşılasam da, sonradan konsere gelmenizin ne büyük incelik oldugunu fark edip en özverili dinleyici ödülünü size verdim, teşekkürler. Gönül Hoca ayrıdır.

ikinehir : bekleriz efendim, olmadı metroda mırıldanırım ben size artık =))

curie dedi ki...

Ne demek efenim,musikiye ilgim ve saygım sonsuzdur her zaman.Tarafınızdan böyle bir ödüle nail olabilmek de ayrıca pek mutlu etti beni =) Gönül Hoca'nın farklılığı ise;bakıp da 'görebilen' herkes tarafından anlaşılıyordur eminim.Teşekkürler bizden..

inehk dedi ki...

yetmişaltı bin üçyüzüncü dinleyişim emirbey..

Emir Bey dedi ki...

curie : teşekkürler bizden.

inehk : mükemmel değil mi =)

inehk dedi ki...

ve de harikulade.. (tdk.dan anlamlarına baktım da şimdi.. ne kadar fark var diye..

harikulade: Eşi görülmemiş, şaşkınlık yaratıcı, olağanüstü

mükemmel : Eksiksiz, kusursuz, tam, yetkin, şahane


ya harikulade çok uymadı yani dinleyince "aboo" gibi şaşırma efektleri duymadık..daha çok ağzımızın suyunu silmek ile meşguldük.. ama harikuladenin de söylenişi bi ayrı güzel..