Pazartesi, Aralık 24, 2007

Öyle Yani

* Alkol karşıtı olma sebeplerimden birisi de tıraş olduktan sonra (bir gün içerisinde) boyun bölgesine sıkılan parfümün verdiği acı -ki bu acı insanı terbiyesizleşmeye sürükler- histir.


* Zeynep Kamil' den bir durak sonrasının Karacaahmet oluşu, bana bugün baya korkutucu geldi, siz de merak ediyorsanız açın bakın neyin ismiymiş bu iki isim.


* Üsküdar' da aradığım anda gelebilecek mesafede bir arkadaşının olması kadar -her ne kadar Selamsız' da da otursa- güzel bir şey yoktur, hele hele bu arkadaşını çok da seviyorsan daha da güzeldir bu. Evet evet doğru bildiniz yılbaşı tatili için İstanbul' a gelen İtalyan Emre Bey' den bahsediyorum. Kendisini bu platformdan sevgiyle anarken yıllığına da en kısa zamanda derinlemesine bakacağımı belirtiyorum.


* Hurin' in Çocukları -ki annem Hûri' nin Çocukları diye okuyup vaktiyle beni eğlendirmiştir- adlı ne zamandır aradığım lezzetteki kitabı sonunda okuyacak vaktim oldu yollarda. Gönül isterdi ki Tolkien yaşasaydı da yazsaydı ayrı ayrı Nargothrond' un, Doriath' ın ve Gondolin' in hikayelerini ayrı ayrı, uzun uzadıya ve yazsaydı böyle Turin vari karakterlerin destanlarını sayfalarca bir Beren olsun, bir Ecthelion olsun bir Glorfindel olsun. Of içlendim bak !


* Bir de :

Bogazici Universitesi

Turk Muzigi Kulubu

"hicazkâr"

Koro ve Saz Eserleri Konseri

Yer: Bogazici Universitesi, Albert Long Hall (Saatli Bina)

Tarih: 27 Aralik 2007, Persembe

Saat: 19.30

Bogazici Universitesi Turk Muzigi Kulubu Korosu olarak gerceklestirdigimiz geleneksellesen donemlik konserlerimizden bu donemki koro konserimizde, bir bestekâr uzerinden gitmektense farkli bir calisma yaparak tek makam uzerinden olusan "hicazkâr" bir repertuar hazirladik. Bolahenk Nuri Bey, Sadullah Aga, Rakim Elkutlu, Haci Ârif Bey, Saadeddin Kaynak gibi degerli bestekârlarin eserlerinin seslendirilecegi programimizda, Gonul Pacaci'nin Hilmi Yavuz'un siirini besteleyerek yaptigi "Siyah Sonnet" adli eseri de dinleme imkanina sahip olacaksiniz. Gonul Pacaci yonetiminde ve konuk sazendeler Pelin Degirmenci (Tanbur), Mahinur Ozustun (Kemence) ve Safinaz Rizeli (Kanun) esliginde gerceklesecek konserimize tum muzikseverleri bekliyoruz.

NOT : Resimlerimizi her zamanki gibi Ted Nasmith Bey' den.

3 yorum:

haciyatmazZ.. dedi ki...

bogaziçine kadiköy' den 125 no.lu oto gidiyi dee mi yauw..hani şu hisarüstü oto.su..holeyy..kulaama çeşit çeşit müzükler çalindi konser haberini okuyunca..lalaa..bir bahar akşami rastladim sizee..dındırıdınn..
pek aydınlatıcı emir bey..werdiginiz bilgiler içün teşekkür eder, başarılarınızın dewamini dileruk..tüü maşallah 40.000 kere..:Pp

selamsız faworimizdir..macera yaşamaya birebir.. o kesimin insanlari aksiyon ifade ediyo bizler içün..ayrica oraya çewik kuwwet inşa edilmesinin başlica sebeplerinden biri..
deyindiginiz konular her kesime hitap ediyo..işte ben bu yüzden bu büloku sewiyorum yaa.. (=

inehk dedi ki...

aa hacım da burdaymış.. biz de bugün selamsızda çağrı markete doğru ilerlerken corç ve ben emirbeyin selamsızdan bahsetmesinden bahsettik..

akşam geldim baktı..neyse dedim yorum yazmiim şimdi emirbeyin gizli takipçilerinden biri olarak hayatıma devamedebilirim dedim..

sonra vazgeçtim..

Emir Bey dedi ki...

haciyatmaz : teşekkürler iltifatlar için, çevik kuvvet hayatımın anlamı oluyor arada bir, selamsız zaten eski semtim, şimdi de pek uzağında değilim =)

inehk : selamsız candır ! ahahahah, hatta çağrı hiper market olmasa bir çok insan sarı dolmuş tan asla inemezlerdi, stratejik önemi büyük bu tip şeylerin. =)