Pazar, Haziran 01, 2008

Sadece Geçtiğimiz Mayıs Ayının Konser Dökümü

En üstte en değerli fotoğrafçım Melis Hanım'ın çektiklerinden yaptığım bir kolaj var, yine içinde bulunduğum en değerli en keyif veren müzik projemiz Emir Bey. Solda Nağme Hanımcım tüm karizmasıyla ve sağda Emir Yargın Bey. Burdan da belli olduğu üzere Emir Yargın Bey ve ben asla yaptığımız işe yoğunlaşamayıp sağa sola bakmışız, ama olsun. Güzel konserdi, Flying, Yalnızlık Senfonisi ve Nilüfer beğenilenlerden olmuş sanırım aldığım duyumlara göre.
Yine bizi bıkıp usanmadan evine kabul eden ve son çalışmamızı yapabilmemize vesile olan Nağme Hanımcığın odasından bir kare, pek hoş bir odası ver kendisinin, fotoğrafı da makinayı sabitleyerek çekmiştik.
Sabit makina fotoğrafı iki. Enstürmanlar elde, suratlarda sevimli gülümsemeler, evet değişik olmuş. En önemli ayrıntımız ise fondaki kıpkırmızı Seni Seviyorum yastığı. Gerçekten çok güzel durmuş ve çok canlı bir kırmızısı var, maşallah, nerde o eski kırmızılar.Bu fotoğraf -ki büyütürseniz ne denli eğlendiğime kendi gözlerinizle de şahit olabilirsiniz- Kumburgaz' da Princess Hotel'in diskosunda. Fonda hayatımın beşte dördünde yanında olan değerli dostum Emir Yargın Bey ve ünlü kemanilerden Güray Bey. Kendi bas çalmamı özleyişimden daha da çok Emir Yargın Bey'in bateri çalmasını özlüyorum desem yeridir, ama bas çalmak ve keyif almak çok apayrı senelerdir yapmıyordum. Bir halay çekmediğim kaldı sahnede.
Bu kolajımız ise genç girişimcilerimiz Bahar Hanım (davul) ve Çiler Hanım'ın (vokal) grubu Indeed ile çıktığımız Taşoda Konseri'nden. Sol alttaki tanıdık simamız bu sefer bas gitar çalarken, ben de vişne çürüğü renkli elektronik gitarımı çalıyorum, taburelerimiz de var keyfimize diyecek yok. Ben biraz kalın giyinmiş olsam da gayet güzel bir konserdi. Bravo Çiler Hanım ! Bravo Bahar Hanım ! Ayrıca fotoğraflar için çok yaşayın Nil İpek Hanım !
Yine bir Melis Hanım fotoğrafları kolajı ve bakarken bir daha farkettim ki o günün en karizmatik insanı Nağme Hanım'mış. Bilmiyorum bu ölçeğimi önceden söylemiş miydim ama bol kirpikli olmayanları gruba almıyoruz, yanlışlıkla aldıysak da kısa sürede tahliye ediyoruz, bu da öyle bir ayrıntı.
Bu fotoğrafımız da EWS'nin (Yuropiyn vikent sukuul) resepsiyonundan. Her daim çok beğendiğimiz Kennedy Lodge'da çaldık, hem de bahçesinde, enfes bir boğaz manzarasına karşı bir kokteyl ortamında sohbet eden avrupalı öğrencilere. Aldığım duyumlara göre organizasyonun devamı da -keza biz açılışta çalmıştık- gayet başarılı ve keyifli geçmiş, Kennedy'den sonraki konser hedefim BTS! (kendine höh diyen insan)
Yine Melis Hanım imzalı fotoğraflar ve tarafımca yapılmış bir Emir Bey kolajı, ben muhtemelen şarkının bir satır sonraki sözlerini düşünüyorum, Nağme Hanım en hoş şekliyle icrasını yapıyor, Emir Yargın Bey ise bendiri tokatlıyor. O sırada da muhtemelen bendiribendiribendiri diye sesler çıkıyor. Adı üzerinde bendir.
Konserimizin, bir diğer yıldızı ve benden başarılı konuk solisti, Erdi Bey'e de kolaj yapmadan geçmek olmazdı, ne kadar da güzel bir şekilde şarkısını söylüyor, yine söylesin yine dinleyelim diyoruz.
Bizi her daim krallar gibi ağırlayan, her son dakika provamıza en iyi şekilde ev sahipliği yapan ve her seferinde konserden daha güzel ve samimi bir performansımızı dinleyen Ilgın Hanım'ın evinden karelerimiz, çeken yine Melis Hanım, kolajlayan ben ve izleyenler sizleeersiniiiizz! (Sağdeth 3'ü izlemeyen ne anlasın), (Sağdeth 3'ü izlemeyen adam olamaz), (Sağdet 3'ü izlemeyeni döverler)
En son konserimiz olan TRT İstanbul Radyosu Türk Sanat Müziği Gençlik Korosu'yla, Harbiye'deki İstanbul Radyosu binası, Mesut Cemil Stüdyosu'nda verdiğimiz konserden bir kare. Esra Hanım'la düetimiz yapıyoruz ve diyoruz ki "Dün Göztepe'nin neş'eli bir alemi vardı, şen kahkanız bahçelerin koynunu sardı." Papyon falan çok şekiliz.
Bu kolajımızda alttaki resme bendiri de sokabilseydik ikinci albümün kapağı olabilirdi ama ne yapalım nasip değilmiş, Kennedy'nin bahçesinde çalışırken çektim, üstteki iki resmin ise biri Eray Bey'in biri Derya Hanım'ın kamerasından. Benim pek hoşuma gittiler paylaşayım istedim. Sağolsunlar var olsunlar.
Geldik bu ayın en keyifli konserine, okulun Türk Müziği kulübüyle (BÜTMK) BTS' de verdiğimiz Muhayyer konseri, o esnada ben hisli hisli solomu yapıyorum. Hacı Arif Bey' den geliyor eserimiz : İltifat etmeğe yare varınız, kula kul oldum aman kurtarınız. Gerçekten etkileyici bir söz kula kul olmak, umarım altından kalkmışızdır hakkıyla, daha vidyoları görmedik ne de olsa.
Bu sıtar ışıklı temiz yüzlü gencimizin fotoğrafıyla bitiriyorum mayıs ayı konserleri fotoğraf sergimizi, sağolsun var olsun. Fotoğraflarda ve sahnede emeği geçen herkese çok minnettarım, iyi ki hepiniz varsınız iyi ki yanımdasınız diyorum.


10 Mayıs - Emir Bey / Taşoda
11 Mayıs - Indeed / Taşoda
15 Mayıs - Emir Bey'in üçte ikisi / Kennedy Lodge
16 Mayıs - Leo Orkestrası / Princess Hotel (Kumburgaz)
21 Mayıs - BÜTMK / Albert Long Hall (BTS)
27 Mayıs - TRT / İstanbul Radyosu


6 yorum:

Tugc dedi ki...

Ancak konsersden konsere koşarken görebiliyoruz efendim sizi. Çok meşgulsünüz :)

curie dedi ki...

ne güzel, herkes ve her şey güzel :)

Hanife dedi ki...

ne güzel bir ay olmuş o öyle,müzik dolu:)

Emir Bey dedi ki...

tuğçe : sorma ne haldeyim gelsin zeki müren den o zaman :D

curie : pek güzeldi atlattık bitti =)

hanife : biraz fazla dolu ama güzel :D

YALNIZLIK OKULU dedi ki...

yüregine sağlık güzel kardeşim sen daha iyilerine layıksin :)))

Adsız dedi ki...

parisienne moonlight'ınızın hastasıyız emir bey. loop'a aldık kendisini.