Pazartesi, Haziran 30, 2008

Sağdeth

Sizlere bugün Last Fm'de de bir sayfa haline getirdiğim bir oluşumdan bahsedeceğim. Orçay Han'ı ve Emir Efendi'yi artık tanımayanınız kalmadı. Biz bu Orçay Han ile 94 senesinde tanıştık muhtemelen, her an her yerimizden yaratıcılık fışkıran çocuklardık keza ilk meyvelerini 99 senesinde verdi bu üreticilik. Zebani adlı grubumuzla, hâlâ dillerden gönüllerden düşmeyen Sırılsıklam gibi Dilek gibi Kazım gibi efsaneleşen çalışmalara imza atmıştık. Biz Orçay Han'la ikimiz bu yaratıcılığı her sene farklı boyutlara taşıdık ve bugün dönüp baktığımızda elimizde baya döküman birikmiş. Toplumun bu tarz şeylere hazır olmadığını düşünürdük hep ama, toplumu bizim hazırlamamız gerektiğini fakettim bugün. Lise yıllarında Emir Efendi'yi de aramıza kattık. Bir yaratıcı isimle daha son halimizi almış olduk ki dillerden düşmeyen Sağdeth 3 adlı orta metrajlı filmimizi bu üçlüyle çektik. Neticede bu üçlünün yaptığı işler paylaşılacak derecede birikti ben de bir yerden başlamalıyız dedim, kadromuza da kült filmimizden esinlenip Sağdeth ismini uygun gördüm.
Sanmayın ki bu Sağdeth kadrosu sabit bir kadrodur. Yukarda bahsettiğim ana üçlünün her türlü ikili kombinasyonu da birbirinden keyifli yaratıcı eserlere imza atabilir, gelin görün ki bireysel çalışmalar bizi ilgilendirmez. Son çalışmalarımızı Orçay Han'ın burda olduğu döneme denk getirdik hatta çalışmalarımızın birinde popüler ve sosyetik simalardan Can Bey'i de aramıza kattık konuk san'atçı olarak. Ben nedense kendimi bildim bileli konuk san'atçı olgusunu çok severim, hep konuk olmak isterim bir yerlere belki ondandır. Ben olamadım ama konuk san'atçıları bol tutmaya çalışıyorum her türlü müzik projelerinde. Neyse Last Fm'deki Sağdeth başlığı altındaki kayıtlarımızın hepsi 2008 üretimi. O yüzden bu albüme Talihsiz Ev Kayıtları 2008 ismini vermeyi uygun gördüm. Demek neymiş Last Fm'den yararlananlar daha verimli yararlanmak için bireysel (Emir Yargın, Emir Aksoy) ve ciddi kayıtların (Emir Bey) dışındaki bizle ilgili tüm kayıtların artist kısmını Sağdeth yapabilirler.
Sizlere daha da bir kolaylık sağlamak amaçlı Last Fm'e yüklediğim -ki ordan da hem dineyebilir hem de indirebilirsiniz- 4 adet sıradışı kaydımızı, buraya da koyuyorum ki indirebilesiniz. Hepsinin şarkı, sanatçı ve albüm isimleri Last Fm'den daha rahat yararlanabilin diye yeniden düzenlendi. Bundan sonra da hem yepyeni sıradışı kayıtlarla hem de epeski apayrı kayıtlarla elimizden geldiğince Last Fm'in Sağdeth sayfasını güncelleyeceğiz.


Bu kayıtları hatrım için indirip bir dinleyin, hiç olmazsa bir iki kelâm edin kayıtlarla ilgili ki biz de düşünelim tekrar toplum hazır mı değil mi bunlara deyü.

Last Fm sayfası henüz doğru düzgün çalışmıyor olabilir, şaşırmayın, üzülmeyin, sabredin. Ayrıca ordaki şarkıların hepsini şu bağlantılardan indirebilirsiniz daha ne!

4 yorum:

deryik dedi ki...

hiç bana yakışan bi tepki olmiycak ama: zuhahahaha can :)

Püstüklü Mama dedi ki...

Bu yaz, yaz okulu yok galiba Emir. Seni pek sık görür olduk blogger semalarında :)

Onlardanbiri dedi ki...

bu muhteşem oluşuma nacizane katkım olduysa ne ala..

orçay dedi ki...

güzeeel, çok hoş