Pazar, Temmuz 18, 2010

İkbal


Arabayla yolculuk eden, yolu da Afyonkarahisar'dan geçen her ailenin bir İkbal'de yemek yemişliği vardır herhalde. Neticede bundan böyle bizim ailenin bir daha böyle bir anısı olmayacak. Senelerdir, lezzet durağı bellenen tesis, son bir kaç gidişte küstah tavrın dibine vurmuş, her saatte yemek çıkartmamaya, müşteriye hayvanca davranmaya ve fiyatlarını koşarak arttırmaya başlamış ve devam etmiştir. Tüm garsonların gün geçtikçe birbirinden uyuz olduğu bu alanda yemeklerin kalitesi ve lezzeti de düşünce, çekilecek bir yan da kalmamıştır. Allah'ın bozkırında, otopark manzaralı ve agresif garsonlu vasat bir lokantada bir porsiyon soğuk iskendere 16 lira vermek beni gerçekten Antalya'ya giderken üzmüştür. Dönüşte ise burada bir daha yemeyelim kararını uygulamışızdır. Şöyle ki adı geçen tesisin hemen yanına bir alış veriş kompleksi kurulmuş. Hem çok güzel ferah bir mekan, hem pek çok dükkan var. İçlerinden biri de Antalya'da namını çok duyduğum Bay Döner. Bugün orada yedik neticede. Hizmet, fiyat gayet iyi bunun yanısıra lezzet bayadır denk gelmediği kadar iyi. Yolu Afyonkarahisar'dan geçen tüm insanlara tavsiyem şu gün geçtikçe mallaşan İkbal tesislerinden ellerini eteklerini çekmeleridir. Gerek yok yahu. Bakın tüm Antalya tatilinden sonra yazılacak yazı bu muydu dediğinizi duyar gibiyim ama hakikaten sinirlendim. Bilinçlendiriyorum sizi. Yarın ise kampa gidiyorum yatılı bir süre daha yokum. Bakın o arada Afyonkarahisar'dan geçip İkbal'de yerseniz kalbimi kırarsınız. Sinirden kim bilir ne çok hata yaptım şu yazıda, düzeltecek vakit de yok zaar.

4 yorum:

Özge dedi ki...

Bir İzmirli olarak ailecek yolumuz Anadolu'ya sıkça düştüğünden mutlaka ki dururuz Afyon'da, tabi ki de İkbal'de. Ama iki senedir çok değiştiler Emircim dediğin gibi... Hele ki geçen yaz garsonun kaba tavrından sonra, babamı imkanı yok kimse oturtamaz oraya. Haklısınız neticede :)

pın dedi ki...

Biz hep Varan'da duruyoruz. 19 senedir başka yerde durduysak anca 1-2 kere olmuştur. Siz de bile bile lades demişsiniz Emir Beyciğim, adından da mı çekinmediniz? Olmuşa çare yok ama bir daha gitmez, rahat edersiniz. Biz de hiç gitmeyiz.

afyonblog dedi ki...

Her eleştiriyi olumlu karşılamak zorunda olan bir il olmalıyız. Her eleştiri bizi kendimize getirmeli. Bu yönden eleştirilerinizi umarız ilgililer duyar. Blog yazarları gezip gördükleri yerlerdeki aksaklıkları mutlaka yazmalı, yoksa blog yazmanın da bir anlamı kalmıyor. Bu nedenle size teşekkür ederiz.
Selamlar, iyi çalışmalar.

Emir Girişgin dedi ki...

bir afyonlu olarak yazınıza katılıyorum...
elinize sağlık...