Salı, Mayıs 05, 2015

ListeList Pürtelaş 3+1 (13. - 18. Bölümler)


Geldik bir başka Pürtelaş 3+1 yazısına. Öncelikle bundan önceki ikisinin bağlantılarını şuraya iliştireyim:


Program geçtiğimiz günlerde 31. bölümüne Can Kazaz ile ulaştı ancak ben burada yine altışar altışar ilerlemeye devam edeceğim ve bugün üçüncü altılımı konuk edeceğim.

Ancak üçüncü altılıya geçmeden önce programın geneline dair bahsedeceğim bir iki şey var. Öncelikle artık (sonunda) bir süredir YouTube kanalımız var. Böylece her isteyene bölüm özelinde ya da tüm şarkıları içeren playlist'ler sunabiliyoruz.


Bunun haricinde Facebook sayfamızda 3 farklı video albümü oluşturduk, Bunlardan ilki gelecek bölümlerin teaser'larının yer aldığı "Çok yakında...", bir diğeri arşivdeki efsane parçaların yer aldığı "Arşivimizden..." ve sonuncusu yeni bölümleri daha iyi duyurmak için başlattığımız her bölümden bir şarkı paylaştığımız "Dörtte bir..." albümü.

Bir diğer yandan SoundCloud hesabımıza her bölümden birer şarkı yükleyerek şu anki bölümlere gitgide yaklaşıyoruz, yakında aradaki farkı kapatırız diye düşünüyorum.


Fitil



Eskişehirli dostlar Kıvanç (Kürkcü) ve Yiğit (Seferoğlu) güzel güzel okuyorlar şarkılarını. Kayda gidememiştim ama ara ara İstanbul'a konsere geliyor Hay Bin Kunduz. Bir ara denk getireceğim:



Kara Böcekler



Pürtelaş'ta Emre (Malikler) ve Toros'u (Senan) ağırladığımız keyifli bir gündü. Kayıtları olsa da konserleri kırk yılda bir olan ekiplerden biri Danslı Parti. Keza her zaman aynı ülkede birleşemiyorlar. Bir de bizim kayıtlarda yer almasa da Melike (Şahin) ile yaptıkları bir düet (Delirdim Bak) var ki insanı mest ediyor.

Bölümün tamamı için: Pürtelaş 3+1 Bölüm 14: Danslı Parti


Karşılaşma II



3 sevdiğimiz yakışıklının farklı ikili kombinasyonlarla performans sergilediği bir başka bölümümüz de Yora bölümü. Akif''in (Ercihan Yerlioğlu) yurt dışında yaşamasından ötürü neredeyse hiç konser vermeyen ekibi Pürtelaş'ta yakalayıp bir de üzerine yepyeni bir kayıt (Sokak Lambaları) alabilmek bizi çok mutlu etmişti, tahmin ediyorum ki Yora seven herkes de benzer mutluluklara bürünmüştür.

Bölümün tamamı için: Pürtelaş 3+1 Bölüm 15: Yora


Something New



Miss Crowley de çekimine bizzat katıldığım ve tanıştığıma çok sevindiğim ekiplerden biri olmuştu. Claire (Crowley), Mert (Bereket) ve konuk olarak izlemeye gelen davulcuları Sinan (Erdin) ile keyifli bir kayıt yapmıştık. Zaten bu keyif bana kalırsa videolara da gayet yansımış, çok güzel bir performans ortaya çıkmış.

Bölümün tamamı için: Pürtelaş 3+1 Bölüm 16: Miss Crowley


İlk Kez



Nekizm bu dönemin en heyecan veren projelerinden biri desem yeri, böyle düşünen sırf ben de değilim aslında, 2014 değerlendirmelerini rica ettiğimiz pek çok dost da Nekizm'i ön plana çıkartmıştı geçtiğimiz seneye dair. Kayda gidemesem de konserine gidilecekler arasına eklediğim ekiplerden biri Nekizm.

Bölümün tamamı için: Pürtelaş 3+1 Bölüm 17: Nekizm


Beklerken



Şahsi zevklerim doğrultusunda diyebilirim ki Pürtelaş 3+1'in en heyecan verici bölümlerinden biri Cenk Erdoğan'ı konuk ettiğimiz bölümdü. Çekime gidemesem de kendisini dahil olduğu pek çok projeden biliyor ve gitar çalan biri olarka heyecanla takip ediyordum. İki parçada perdesiz naylon, yukarıdakinde perdeli naylon ve bir de metal telli çaldığı performansı en azından benim aklıma kazındı.

Bölümün tamamı için: Pürtelaş 3+1 Bölüm 18: Cenk Erdoğan


Araya başka yazılar girecektir ama ben yine bir ara karşınıza 4. altılı Pürtelaş 3+1 derlememle geleceğim. Siz de bu esnada programı takip etmeye devam edin bence, arşiv büyürken birbirinden güzel insanlarla tanışıyor, birbirinden güzel müzikler dinliyoruz keza.


yayınlanmış tüm videolar:

Hiç yorum yok: