Cumartesi, Nisan 05, 2008

Nefes Diye Bir Şarkı Var Pek Hoş

Eylül ismi güzel bir isim bence, dün müydü evelki gün müydü Merve Hanım' la konuşurken bunu bir daha idrak ettim bizim sınıfta var Eylül Hanım bir adet, bir adet de bizim sınıfta olmayan ama okulda olan Eylül Hanım var. Aslında daha nadir hatta çok az olmasına rağmen Nisan da hoş bir isim oluyor bana göre, nedense bayan ismi olacak gibi, hatta bu bayan da çilli olacak gibi benettın bayanları gibi falan. Sonra bakayım Mart diye isim hiç yok ama Mert diye çok var. Mesela bir de Temmuz bayramı yok ama Nevruz bayramı var veya ne bileyim bizim evde fazladan Ağustos yok ama fazladan adaptör var. Bu tip şeyler.

Beni her zaman tedirgin eden şeylerden birisi şudur ne zaman önce not almışım yeni hatırladım, Zeynep Kâmil' den bir durak sonrası bizim buralarda Karacaahmet' tir. Durumu şöyle de açıklayabiliriz Zeynep Kâmil hastanedir, Karacaahmet ise mezarlık.

Ayrıca geçen gün de şunu farkettim şimdi misal ben çok ceket hırka palto giyen bir insanım, sürekli de omuzdan asılan ve yanda duran tipte çanta kullanırım ama durum şu ki bu üzerinideki paltomsu kıyafetleri çıkarırken şayet yanınızda çantayı tutan biri yoksa çok sıkılıp üzülüyorsunuz aynı durum giyerken de geçerli tabi. Çantayı omuzdan çıkarıp boyuna geçirisek, bir de bakıyoruz ki iki kolumuz da boş kalıyor artık palto malto ne varsa çıkar giy sonra da boyundaki çantayı çıkar cup diye kola tak. Hayat bayram gibi be !

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Emir bey,
Birisi alıcılarınızın ayarlarıyla mı oynamış bilmem diyesim var:)
Selametle..

deryik dedi ki...

ekim diye de isim var. kasım büyüyüp kâsım olmuş. ağustos zaten agustus. vuhuhuhu.

Emir Bey dedi ki...

reyhan hoca : olabilir hocam, selametle =)

deryik : ehehe iyi anlaşabiliriz bence adamım =)