Pazar, Nisan 11, 2010

Hayırdır Hayır


Annem Antalya'daydı geçtiğimiz günlerde, rüyasında şöyle bir olay vuku bulmuş. Benim doğum günüm gibi bir şey varmış, arkadaşlarımdan aldığım hediyelere bakıyormuş annem de, hep simli, pullu, tüylü kadınsı hatta abartılı dışa vurumcu ve kadınsı şeyler, annem tam "senin arkadaşların da fazla oluyor artık" demiş ve benden "amaaan annaaaa" diye (kalın ses) bir cevap alıp bana dönmüş ki ben gayet transeksüelmişim. Kadıncağız ne yapacağını bilememiş. Ben de hayat bu ne zaman ne olacağı belli olmaz dedim. Geçtiğimiz günlerden bahsetmek gerekirse uç düzeyde ders çalışmaları saymazsak arada geçeriken uğradığım doğum günleri ön plandaydı. Dicle Hanım'ın doğum günü bunlardan en vurucusuydu sanırım. Pascal Bey'e 9/8'lik oynatma çabası gözlerden kaçmadı. Dün de Fırat Bey'in doğum gününe uğradım, Emir Yargın ile karaoke şarkısı seçtik Yanayım Yanayım'ı. Gerçekten ne kadar apaçi olduğumuzu gördük böylece, şarkıyı kimse bilmiyordu ve biz kendimizden geçerek söyledik falan. Bilmeyenlere tavsiye ederim. İsminin üzerine tıklayın dinleyin. Benim eller havaya listem zaten Hoşgeldin Yar (Fatih Ürek), Yanayım Yanayım (Babutsa) ve Resim (Ajda Pekkan) şarkılarından oluşur.


Geçtiğimiz cuma günü Sabancı konseri için ufak bir prova yapalım vokallere bakalım dedik, şöyle bir şey farkettim ki Nil İpek Hanım'la bu işi baya oturtmuşuz, benim bestelerimi böyle zorla öğretmek istemezdim kimseye ama o da öğrenivermiş (gerilla taktikleri), diğer şarkılar zaten oturması kolay şeyler. Baya sevindim, iyi bir takım olduğumuzu düşündüm. Bu konserde kendisi back vokal olmanın yanısıra solo enstürman gibi de davranacak, efendim mırıltılar olsun, doğaçlama geçişler olsun göreceğiz bakalım. Yaylı ve klavye açığımızı Nil İpek Hanım'ın altyapıları ile kapatacağımızı düşünüyorum. Bir diğer hoşuma giden olay ise konuk solistimiz Melis Hanım ile çalışabilmek oldu. Değirmenler parçasını söyleyecek Bülent Ortaçgil'den. Bence çok nev-i şahsına münhasır bir sesi var. Yani düzgün ses çok fazla insanda olan bir şey zaten, doğru sesleri basmak falan; ama karakterli ve karizmatik ses az bulunan bir şey diye düşünüyorum. Üstelik Melis Hanım'ın sesi şarkıya da gayet yakışıyor, sevdiğinden de olabilir şarkıyı bilemeyeceğim. Pazartesi günü bir genel prova yapacağız bakalım, umarım unutmayız da fotoğraf falan da çekeriz. Her konsere ayrı bir Emir Bey kadrosu ile çıkıyoruz bakalım hayırlısı. Bir de pazar pazar güzel müzik dinlemek isterseniz sizi şuraya yönlendireyim: Uluç Bey'i dinleyin.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Emir,
Çarşamba Sabancı Konseri saat kaçta acaba?
Bir de şarkılar belli mi acaba merak var =)
Hazırlıklı gelelim =)

Erinç

Emir Bey dedi ki...

Merhabalar!
Yarın akşam bir genel prova alacağız, orada kesinleşecek durumlar, saatini ve sahnede ne kadar kalacağımızı da yarın öğrenirim, bir yazı yazar link atarım en kötü ihtimal ya da Emir Yargın ile haber uçururum size, gelmeniz yeter de artar hazırlıksız olsanız da olur. =)