Cuma, Mart 09, 2007

Balina

Şimdi Ilgın Hanım gönderdi dün bir bugün iki fotoğraf ki ben buraya ikisini koyacağım. Gençken bir bıcırmışız ki sormayın gitsin. Lakin Avukat Melis Hanım' ın karizmasından geçilmiyormuş her zamanki gibi. Ilgın Hanım' ın daha Afganistan' dan yeni geldiği dönem, zarar vermesin diye eline dev su tabancası vermişiz, dudak tiryakiliği gibi onda da kaleş tiryakiliği var elinde tüfek olmadan duramıyor. Ama şeytan doldurur diye aldıydık önlemi. Neyse Gözde Hanım' ın mistik olgularla içleştiği bir dönem bu aynı zamanda. Uzak doğuya merak sarmış, bıraksan Asya' ya gidecek durmayacak. Benimse hiç bir değişikliğim yok yine de komiğim, Ilgın Hanım' la buna karar kıldık. Neden komiğim bulamadık. Değişik. Bir de Merve Hanım' a bakarsak, o zamanlar biraz solgunmuş, e tabi daha bensiz zamanları, kolay değil, insan ruh gibi dolaşır durur. Yanında da onu teselli etmeye çalışan bir Egemen Bey var ama ne çare, gönül ferman dinlemiyor. Tabiri caizse mefta gibi dolaşıyor ortalıklarda. Sağdaki bir diğer mefta gibi duran hanım da Türkiye 5. si miydi neydi öyle ölü gözüyle bakmayın. Ay eğlendim akşam akşam. Bir yandan da aklımda Sanem Hanım ile konuştuklarımız var. İnsanlar önce birbirlerini insan olarak tanıyıp sevmeli, siyasi duruşuna, fikirlerine göre değil. Böyle başlayan bir ilişkide, tartışmalar da sevgi saygı çerçevesinde olacaktır. İlişkinin durumu sizi bağırıp, hakaret etmektense, sabırla izah etmeye itecektir. Neyse. Güne güzel başladık Merve Hanım sağolsun beni kırmadı. Sonrasında da Ilgın Hanım' la görüştük az da olsa. Ardından Uğur Bey ile hukuk dersi. İlber Ortaylı' nın belgeselleri. Sonra kantinde Tuhaffiye Hanım, İdil Hanım, Buket Hanım, Melis Hanım. Tuhaffiye Hanım' ın anlattığı Mihriban söyleyen arkadaşa deliler gibi gülmeler, sonra Doruk Bey, sonra Batu Bey ve hoş sohbeti sonrasında kulüp toplantısını ziyaret. Konuşmadan, izlemek düşünmek de güzel. Hele de tanınmadığın bir ortamda. İyice Emir Bey olduk bu aralar çok komik. Mavi balina görsem saygımdan ölürüm herhalde.Pek bir istediğim gibi olmadı yazı ya neyse bakalım artık, ziyaretçi bulduğunu okurmuş derler.

11 yorum:

öml dedi ki...

hey yavruum heeyy emir lö bizim klasik el pozisyonumuzu aldığımız ikili bir fotografımız vardı ona noldu yahu:D

Unknown dedi ki...

annne korktum ben ama yaaaaaaaaaaa:(((

öml dedi ki...

hakspavır!

o komiklik yanında biri olmadan elini aldırdığın klasik "el pozisyonundan" kaynaklanıyor bence. sanki sağında biri duruyor da onun koluna girmiş gibi bir izlenim yaratılmaya çalışılmış klasik el pozisyonumuzla lakin bu izlenim için gerekli 3. tekil şahsı yanına almayı unutmuşsun. şahsım karenin- ki aslında fotograf karesi değil dikdörgeni denmesi lazım an itibariyle- diğer tarafında kalmış! gözde kuul olduğundan elini çiçek yapmış seni de kel gibi bırakmış orda terbiyesiz canım bu gözde.


sen de o itilmişlik,umarsızlık arasında kalarak acıların cocuğu pozisyonunda boynu bükük kalmışsın fotografın özünde. fakat bu ezilmişliğe rağmen fırsattan istifade dur ulan gülümseyeyim de bari gelecekte çor çocuk fotografıma bakıp kim ulan bu karedeki kıl demesin diye futursuz insan moduna gireyim demişsin ve böylece fotografta kötü çıkma ihtmalini azaltmaya ve gelecekte şahsına yöneltilebilecek kıl tanımlamasınıda devre dışı bırakmaya çalışmıssın.

tabi benim gibi fotograftan derin felsefi çıkarımlar yapan insanlar anında anlar bu fırsatçı yaklaşımı. çok yazık:D

Adsız dedi ki...

bir balina bu kadar aç bırakılmamalı. karşıyım :P

zat-ı şahane dedi ki...

Ilgın'a bakın!!! süper =) eğlendim ben de sabah sabah ama :D

Adsız dedi ki...

o değil de,doruk beye gördüğünüz yerde gizem kezbandan bi selam iletiverir misiniz emir bey.
severdik kendisini ailecek,şimdi göremiyoruz çok.
görüşmek üzere efenim.

Emir Bey dedi ki...

eysean : sana yağ yok derdim ama bilirsiniz hep sizli bizli konuşurum =)

morbid : onları ayrıca bir ayzıda toplayacağım hatta 15 sene sonra bir kitap bastıracağım.

meltem : ölmüş balina o efendim.

morbid : sen iyiyce şımardın analiz falan yapar oldun ha bir gel de döveyim ben seni =)

aylak abaküs : :))

şahane : 12.47 ye biz sabah demiyoruz ama yine de eğlenmeniz güzel bir şey tabi :)

gizem : söylerim tabi :)

YALNIZLIK OKULU dedi ki...

ya emir daha geçen günü sana izlettim sayfamda yunus katliyamını sen tuttun balinın bu halini gösteriyorsun ayıp kardeşim sende benze din uzakdoğululara...ama benim anlamadığım nokta kafasına kadar nasıl yedin yavrucağı:)))

tuhaffiye dedi ki...

ayol tüm kızlar seni okuyor emir. neden diye sordum kendime bakmam avatarına yetti bile.elleri damarlı göstermeler yanda duruyor merve nin durufotoğrafı sayfayı biraz aşağıya çekmişti comment yazayım diye öper giderim blogundan ölesiye.

Emir Bey dedi ki...

yalnızlık okulu : o plastikten beyim, gerçekçi olmuş ama değil mi :D

tuhaffiye : gel de şimdi anla bakalım elin ruh hastasını, profil fotoğrafım çok alevlidir, pijamamla da seksi bir insanım yani :) öptüm ben de :D

cheshirecatunderthebed dedi ki...

emir saçların yok oluyo dediğim buydu işte
baksana saçlarına tas gibi:D