Çarşamba, Mart 21, 2007

Telli Turna

bu sefer de Tuğçe Hanım' dan sobelendik

TRT' de "Bir Başka Gece Vardı", sonra büyük kasetli aterimiz vardı, sonra HBB vardı hakkaten orada Ninja Kaplumbağalar' ı izlerdim.

Tarkan vardı sonra, o dönemde kimse yoktu Tarkan' la kapışabilecek hâlâ da olmadığı gibi, hiç unutmam, "Unutmamalı, o güzel günleri, anılarla gönülleri hoş tutmalı, avutabilmeli." şarkı sözünün sonundaki avutabilmeliyi auta binmeli sanardım. Ama o aut diye yazdığım şey aslında out' muş, futbolla ilgili hep duyardık aut aut diye ama o zaman idrak edemezdik ne olduğunu, ben de binilebilir bir şey sanıyordum.

Sonra bir dönem geldi ki "Yaşandı bitti saygısızca, aldatmanın tadına varınca, doğru söylese kimin umurunda, gözüme inanırım haydi zıpla!" dönemi başladı, deri ceketler, çopır tabir ettiğimiz ve bizi Harley Davidson sevdasına sürükleyen motorsikletler geldi ve de ilk aynı şarkıda ilk kez net olarak elektronik gitarlar sert şekilde dikkatimi çekerek hoşuma gitmişti. Yatağın üstünde gitar çalar gibi yapışımı hatırlarım hâlâ.

Ayna vardı, Grup Laçin vardı onlardan biraz sonra, Af bile vardı sanki. Hepsinden önemlisi Süper Baba vardı! Gelmiş geçmiş en iyi dizi! Biraz daha sonrasında albümünde ezan okuyan ve polemik yaratan bir Bülent Ersoy vardı.

Daha ortalarına doğru gelirsek doksanların benim için başlayan bir heavy metal furyası ve gönlümde taht kurmuş baba gruplar vardı, bir Metallica olsun, Iron Maiden olsun, Megadeth olsun. Ve 97 senesinde sanırım hayatımın en önemli müzik olaylarından biri olan Pentagram' ı farkettim.

Best Tv vardı, başka bir iki müzik kanalı daha vardı sonradan yok olan onların birinde en sevdiğim iki insanı tanıdım Cenk Bey ve Erdem Bey, yine aynı dönemlere ve daha öncesine denk gelir ki TGRT' de X Files yayınlanırdı.

Bir de bunlardan daha da önce Thomas Brezina diye bir yazarın Dört Kafadarlar serisi vardı 30 - 40 kitap hâlâ da olabilir, çok okurdum onları, Ross vardı Allah rahmet eylesin çok sevdiğimiz büyük ressamdı. Vallahi aklıma bunlar geldi şimdilik ama Deryik Hanım bir milyon şey daha yazmış ki %90' ı benim de o dönemden aklımda kalanlar.

O dönemlerden aklımda kalanları hep müthiş hatırlarım, mesela Megadeth benim için şarkılarıyla, sololarıyla, solistiyle efsanedir, ya da bıkmadan dinlediğim Süper Baba dizi müzikleri, sonra ben Tarkan' ı çok severim bu yaşımda da o zamanki kadar, tek izlediğim dizi The X Files' tır, gerçekten en beğendiğim en eğlendiğim insanlar ise Cenk ve Erdem Beylerdir. Pentagram hayatımın grubudur, Harley Davidson' un mavi deodorantından bulsam ozon falan demem sıkarım.

Ben kimseyi sobelemiyeceğim çünkü sobelediğim zaman yazacak olanlar zaten yazmışlar, diğerlerinde de bir artistlik bir kuulluk var, selam veriyormuşum da cevap vermiyorlarmış gibi hissediyorum sobelediklerim yazmayınca o yüzden selam vermiyorum ben de. Yorum penceresini boşuna mı açtık hem =)

11 yorum:

Tugc dedi ki...

:D evet bazilarini sobeliyorsun, hic cevap olmuyor :)
Yasandi bitti saygisizca filan diye az soylemedim ben, 10 yasinda ne yasanip bitmisse artik. :P

Adsız dedi ki...

süper baba'da, fiko'nun dizinin son bölümünde evlendiği asi kız tipli şahsiyet de(elif-bennu yıldırımlar)
çoğu ergen bünyenin aşkıydı sanırım:)

Emir Bey dedi ki...

tuğçe : insan o yaşlarda çok hızlı yaşıyor hereşyi :p

kağan : yoksa bu kağan o k.k. kod adlı kağan mı ? =)

Adsız dedi ki...

dört kafadarlarrr!!! onlar gibi maceralar yaşamak için neler vermezdim o zmnlar :D lilo yum ben hıh :D

Hanife dedi ki...

süper baba'nın üstüne tanımam,hatta hala veriyorlar televizyonda ama hangi kanalda hatırlamıyorum arada bakmaktayım hala,müzikleri konusunda yorum yapmama gerek yok zaten,özellikle uyumadan önce pek bir güzle gidiyo,ilaç gibi:))Bi de hayal kurarken mükemmel oluyor tabi:))

YALNIZLIK OKULU dedi ki...

çok benzer noktamız var ama bazı konularda galiba yaşımızdan dolayı senden önce keşiflerim var;

pazar günü bostancıda konser var ve hemde kimin?
;)

hadi gidelim mi?

Adsız dedi ki...

galiba benim ;ama "k.k kod adlı kağan" denince bir an kendimi aranan suçlu gibi hissettim.

Emir dedi ki...

bazı sözleri farklı anlamak konusu bi kaç gündür benim de kafamda.emerteytey de bunula ilgili yazımı okuyabilirsiniz

Emir Bey dedi ki...

gülin : hey okuyan birileri daha varmış =)

hanife : üstüne tanıyanı ben tanımam zaten =)

yalnızlık okulu : bu sefer de param yok vallahi neyse ama bir gitcem inşallah =D

kağan : estağfurullah ama arandığınız doğru bulunduğunuza da sevindim =)

eysean : izlenir onlar hep :D

emir : okuruz nasipse =)

amet dedi ki...

Emir bey ne yaptınız siz yahu. Ben koyacaktım symphony of destruction'u bloguma. Şimdi hangi klibi koyacam ben bloguma diye düşünmek zorundayım.

Ayrıca benim koyacagım klip daha güzeldi çünkü konser kaydıydı. Olsun ben yine de koyacam ben bloguma :)

Emir Bey dedi ki...

amet : siz de koyun yahu, megadeth' ten metalden kim ölmüş?

You take a mortal man,
And put him in control
Watch him become a god,
Watch peoples heads aroll
Aroll...